Pitkien vapaiden ja Eid juhlan kunniaksi päätin tehdä unohtelijan leipää.
Mitä ihmettä se nyt on?
Saattaapi olla, että vuokaleipä tai pataleipä voisi kuvata tämän tyylistä leipää myös hyvin.
Lauantaina puolenpäivän aikaan tein leipätaikinan tällä ohjeella:
3dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1tlk suolaa
1tkl öljyä
1dl ruisjauhoja
5dl vehnäjauhoja
Hiiva liotetaan lämpöiseen veteen, lisätään suola.
Jauhot sekaisin ja taikinaan.
Lopuksi sekaan vielä öljy.
Kun taikina on hyvin alustettu se nostetaan suoraan silikonivuokaan.
Leivän päälle ripotellaan vielä vähän jauhoja.
Vuoka peitetään kelmulla ja nostetaan jääkaappiin.
Tämän jälkeen taikinan voi unohtaa jääkaappiin jopa pariksi päiväksi.
Minulla taikina oli jääkaapissa vuorokauden verran.
Leipä paistetaan 175 asteisessa uunissa, mutta niin, että leipä laitetaan jo kylmään uuniin.
Leipä saa olla uunissa tunnin ajan ja tämän jälkeen se on valmista syötäväksi.
Herran jestas miten hyvää tästä unohtelijan leivästä tuli.
Kuten näkyy, rakenne on ihanan ilmava ja kuori vähän rapsakka.
Tätä tehdään meillä kyllä jatkossakin ja ehkä vähän useamminkin.
Herkullista toukokuun viimeistä viikkoa teille kaikille <3
Näyttää niin herkulliselta, että tätä täytyy kokeilla ja nimensä perusteella tämä leipä sopii just mulle😃
VastaaPoistaIhanaa alkanutta viikkoa Outi!
Juu tämä leipä sopii meille, joilla voi olla idis leipoa jotain ja sitten unohtaa ja parin päivän jälkeen taas vois leipoa :D
PoistaIhanaa viikkoa sullekin ihanuus <3
Oi, pakko kokeilla����Kiitos vinkist�
VastaaPoistaOleppa hyvä vaan ja kiva, jos menee muillakin kokeiluun!
PoistaMukavaa toukokuun viimeistä viikkoa sinulle!
Unohtelijan leipä! Kuulostaa hauskalta. Ja näyttää niin herkulliselta. Voisinpa tulla teille päiväkaffelle. Minusta kahvi maistuu niin hyvälle leivän kanssa.
VastaaPoistaMukavaa uutta viikkoa Outi!
Just äitini kanssa juttelin ja hänelle tällaisen leivän tein myös, niin sanoi, että kyllä oli kuule hyvää kahvin kanssa :) Minä söin leipää kahvin kanssa ja kylmän maidon!
PoistaIhanaa viikkoa sinullekin Tuula <3
Nam kiitos reseptistä Outi, just tälläisiä reseptejä kaipaan. <3 Ihanaa uutta viikkoa. <3
VastaaPoistaNämä on ihanan simppeleitä ohjeita ja niitähän arjessa tarvitaan!
PoistaKaunista toukokuun viimeistä viikkoa sinulle Tiia <3
Kylmänostatettu leipä on niin hyvää. Viime viikolla ruisleipätakina sai kohota viileässä kuusi päivää.
VastaaPoistaSiis se sinun tekemä ruisleipä näytti täydelliseltä <3
PoistaIhanaa viikkoa sinulle Tuuli <3
Kiitos reseptistä! Tällainen kylmänostatettu leipä on hyvää ja vaivaton tehdä - tekee, jos muistaa ;)
VastaaPoistaEi ole katsos niin päivistä kiinni, jos vähän unohtuu leipätaikina jääkaappiin :)
PoistaItsepaistettu leipä on ihan parasta! Mukavaa viikon alkua ♥
VastaaPoistaSamaa mieltä kanssasi! Mukavaa viikkoa sinullekin Maikku <3
PoistaOIkein hyvältä näyttää tuo leipäsi,itsekin tykkään usein kylmänostattaa jääkaapissa leipätaikinan, ja pizzataikinan. Mukavaa uutta viikkoa Outi.
VastaaPoistaTämä on vielä niin simppeli ohje, että ei paljon helpommaksi voi leipominen mennä :)
PoistaMukavaa viikkoa sinullekin Jael <3
Siitä tuli varmasti hyvää.
VastaaPoistaIhanaa viimoista viikkoa. Säät näyttää suosivan <3
Oli kyllä ihan hurjan hyvää leipää <3
PoistaIhanaa toukokuun viimeistä viikkoa sinullekin Minttu <3
Näyttää herkulta, pitäisi kyllä tehdä leipää useammin itse.
VastaaPoistaOli kyllä hyvää. Omatekemä leipä on aina hyvää ja varsinkin kun sen saa tehtyä näin helposti :)
PoistaAh miten hyvältä kuulostaa, rapsakka päältä ja ilmava sisältä!
VastaaPoistaHyviä leipäohjeita kaivataan aina - kiitos Outi <3
Samaa mieltä. Jos tykkää leipomisesta niin on välillä kiva testailla uusia ohjeita.
PoistaIhanaa iltaa sinulle Maarit <3
Tuo näyttää ihan samanlaiselta kuin ahvenanmaalainen "Hemvete" eli kotivehnä-leipä. Se on täällä oikeastaan se varsinainen leipä näille syntyperäisille.
VastaaPoistaHyvältä näyttää leipäsi ja tekisipä mieli nyt sitä maistaa <3
Oli kyllä aivan ihanaa leipää. Sen vaan sanon, että kylmäkohotuksella tulee todella hyvää.
PoistaIhanaa iltaa sinulle Kristiina <3
Kuulostaa ihan mun tyyliseltä leivältä :) Voi välillä vähän unohtaakin. Kuvissa näyttää juuri sellaiselta leivältä, josta pidän. Pitää kokeilla. On se muuten kumma, miten parhaat ohjeet ovat aina tosi yksinkertaisia. Niitä ei vaan osaa edes tulla ajatelleeksi.
VastaaPoistaMukavaa viikkoa Outi!
Samaa mietin itsekin kun tämän ohjeen aikanaan sain itselleni. Tässä ohjeessa on kivaa myös se, että erilaisia jauhoja voi huoletta sekoitella.
PoistaMukavaa viikkoa sinullekin Johanna <3
Oi nam!
VastaaPoistaOli kyllä niin hyvää leipää :)
PoistaHerkulta näyttää, josko vaikka viikonloppuna tekisi tätä aamupalaleiväksi. Helpot ohjeet ovat parhaita <3 Muiskuja ja valoa viikkoon Outi <3
VastaaPoistaTeet tässä joku ilta taikinan valmiiksi jääkaappiin ja sitten vaan vuoka uuniin lauantai aamuna.
PoistaPuspus Taru <3
Helppo ja hyvä,mikäs sen parempaa😋☀️
VastaaPoistaEi kuule juuri mikään :)
PoistaAurinkoista viikkoa sinulle <3
Siis mä niin rakastan tuoretta leipää ja voisin syödä sitä loputtomiin! <3
VastaaPoistaLämmin leipä, sipaisu voita ja lasillinen kylmää maitoa on minulle ihan taivas :)
Poista