perjantai 9. lokakuuta 2015

Roosa nauha
Miksi minä meuhkaan tästä aiheesta joka vuosi.
Sanotaan näin, että jokaisella suvulla on joku tauti sukurasitteena, meillä se on rintasyöpä.
Olen ollut mukana seuraamassa taistelua rintasyöpää vastaan, nähnyt arven poistetun rinnan paikalla, nähnyt sen vahvuuden mitä tässä naisessa on.
Taistelun tahdon ja periksi antamattomuuden.
Vaikka tämä sairaus on aivan kamala, siitäkin voi parantua.
Me olimme onnekkaita, että saimme jatkaa elämää meille rakkaan ihmisen kanssa.

Pienillä teoilla on suuri vaikutus!

Toivottavasti jaksatte lukea postauksen loppuun asti!


Roosa nauha on rintasyövän vastaisen taistelun symboli ympäri maailman. Vuonna 2015 Roosa nauha -keräystä vietetään jo 13.kertaa Suomessa. Tämän vuoden kampanjateemaksi valittiin välittäminen - Käsi sydämellä. 
Rintasyöpään sairastuu noin 4800 naista vuodessa. Sairaus koskettaa sairastuneen lisäksi koko tämän lähipiiriä, jonka antama tuki onkin korvaamaton apu taistelussa sairautta vastaan. Tukemalla toinen toistamme voimme viedä rintasyövän tutkimista eteenpäin ja samalla tarjota tukea ja neuvontaa niille, joita sairaus koskettaa. Vuoden 2015 nauhan on suunnitellut muotisuunnittelijana tunnettu Katri Niskanen. 
Tämän vuoden nauhassa on nähtävissä auttamista ja välittämistä symboloivat kädet. Kädet muistuttavat meitä siitä, että pienilläkin teoilla voi olla niiden saajalle suuri merkitys.
Näytä tukesi ja osta vuoden Roosa nauha rintaasi! Nauhan hinta on kolme euroa. Roosa nauhoja on saatavilla ympäri Suomen 22.9. alkaen seuraavista myyntipaikoista: Lindex, Prisma, S-market, Alepa, Sale, ABC-Market, Sokos, Emotion, Taito Shopit ja Taitokeskukset, Yliopiston Apteekki ja paikalliset syöpäyhdistykset. 
Roosa nauha -keräystä tukevat Syöpäsäätiön yhteistyökumppanina useat yritykset erilaisilla kampanjatuotteilla. Osallistu keräykseen ja auta ostamalla Roosa nauha -tuote itsellesi tai lahjaksi. 
Tuotteisiin pääset tutustumalla TÄSTÄ LINKISTÄ.

Tehdään tästä yhdessä syksyn mahtavin kampanja, jokaisen suomalaisen naisen puolesta! *

Omien rintojen tutkiminen on tärkeää.
Ensin on hyvä tutkia rinnat kerran viikossa, näin opit tunnistamaan omat rintasi.
Miltä ne tuntuvat ja näyttävät?
Kerran kuukaudessa, n. viikko kuukautisten loppumisen jälkeen, on hyvä tarkkailla omia rintojaan.
Tässä ohjeet kuinka sen teet:

Katsele ensin rintojasi peilistä. Seiso suorassa, kädet vartalon sivuilla. Tarkkaile rintojen kokoa ja muotoa. Katso ihon, nännien ja nännipihojen väriä. Onko rinnoissa kuoppia, poimuja tai pullotusta? Näkyykö ihossa tai nännissä sisäänvetäymiä? Nosta sitten kätesi ylös niin, että näet myös rinnan alle. Tarkastele sen jälkeen sivuprofiilisi samalla lailla molemmilta puolilta.
Kokeile varovasti puristamalla tuleeko nänneistä eritettä ja onko niiden väri muuttunut viime kerrasta.
Tunnustele molempia rintojasi makuuasennossa. Makaa ensin selinmakuulla. Painele rintaa napakasti koko kämmenellä kehämäisesti, aloita esimerkiksi nännin kohdalta ja painele kädelläsi yhä isompaa kierrosta rinnan ympäri. Kokeile tuntuuko kyhmyjä tai kovettumia. Tuntuvatko rintasi samalta kuin aiemmin?
Ojenna käsi suoraksi pään alle, kun olet kylkiasennossa. Toista rinnan tunnustelu vapaalla kädellä. Toista tunnustelu myös, kun olet ojentanut käden sivulle ja käden ollessa vartalonmyötäisesti. ** Roosa nauha kampanjan teksti kopioitu Roosa nauhan sivuilta

* Rintojen tutkimisohjeet ja kuva MTV:n sivuilta


30 kommenttia:

 1. Hieno postaus Outi ja tärkeää asiaa. Hyvää roosanauhapäivää <3

  VastaaPoista
 2. Tärkeä aihe ja minulle läheinen kahden ystävän menehdyttyä rintasyöpään. Tätinikin sairastui siihen, mutta onneksi on saanut jo pitkälle toistakymmentä tervettä vuotta viettää hoitojen jälkeen.

  Pian pitäisi taas gyne varata ja mennä mammografiaan. Luulin mammografian olevan ihan kamalaa, mutta onneksi se on minulle ollut lähinnä vähän epämiellyttävää, ei kivuliasta. Mammografian lisäksi olen ollut ultrassa ja joka kerran ruvennut itkemään kun lääkäri on todennut kaiken olevan normaalia. Kyyneleet ovat tulleet sekä helpotuksesta että samalla ystäviäni muistaessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi vuonna taas jännään minäkin testien tuloksia, mammografian kestää vain siksi, että siitä on enemmän hyötyä kuin haittaa.
   Otan osaa ystäviesi menetyksen vuoksi.
   Hyvää Roosa nauha päivää!

   Poista
 3. Outi, hyvää roosanauhapäivää <3 <3!!!!

  VastaaPoista
 4. Mä en ole jaksanut juurikaan kommentoida blogeihin, enkä ole jaksanut omaa blogiani päivittää, enkä ehtinytkään, kun on ollut niin paljon puuhaa ennen leikkausta.
  Mutta jossain vaiheessa tuun kirjoittamaan blogiini vielä kyseisestä aiheesta, kun olen täysin valmis. Tällä hetkellä ajatukset niin ristiriitaiset. Itseltäni löytyi patti rinnasta, joka todettiin hyvänlaatuiseksi, mutta vaati poiston. Kun kasvain ehti kasvaa niin suureksi, niin edessä oli koko rinnan poisto. Oma mieli on ollut todella hyvä ja tänään kotiutuessani leikkauksesta lääkäri sanoi, että vaikka siellä olisikin jotain syöpään viittaavaa, niin tämän rinnan poiston takia mitään hoitoja ei tarvita. Löydökseni on joku todella harvinainen, siksi ajattelin, että ehkä olisi hyvä blogiini tästä asiasta kirjoittaa.
  Ajatukset voivat vielä muuttua, kun noista lääkehöyryistä kunnolla pääsee eroon ja väsymys helpottaa, mutta nyt menen hyvällä mielellä eteenpäin irtoproteesin kanssa. :)
  Mukavaa viikonloppua sinne!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kauhistus, onpa sinuakin koeteltu. Onneksi löydös oli kuitenkin hyvälaatuinen. Meillä on suvussa useampikin nainen ilman toista rintaa. On mahtavaa, että olet pysynyt niin positiivisena asian suhteen.
   Parane nyt rauhassa ja kirjoittele sitten kun jaksat.
   Voimahali ystäväiseni <3

   Poista
 5. Pinkkiä perjantaita <3 Hieno kirjoitus tärkeästä aiheesta ja muistutus rintojen tutkimisesta...aivan liian usein jää tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se usein menee. Ihan kun tuossa tutkimisessa nyt niin paljon aikaa menisi :)
   Itse asiassa luin jostain, että naisen puoliso löytää muutoksen useammin kuin nainen itse. Onneksi miehet tykkään rinnoista :)

   Poista
 6. Lähipiirissäni on myös sairastettu rintasyöpää ja onnksi hoidot ovat tehonneet. Tärkeä päivä meille jokaiselle naiselle, muistuttamassa oman terveyden vaalimisesta ja myös niistä ihmisistä (esim. oma mummini) jotka ovat menehtyneet tähän sairauteen. Kiitos postauksesta ja hyvää roosanauhapäivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin moni on tätä sairastanut, kurjaa :(
   Hyvää Roosa nauha päivää myös sinulle Satu.

   Poista
 7. <3 Tämä on kyllä tärkeä aihe. P.S. Ihan aiheen vierestä; blogisi on ID:n sivuilla, muttei täällä vielä näy mitään palkkia tms...? Siis oletko ollut pitkäänkin Indiedaysi Inspirationin alla, enkö ole vain huomannut? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan näkyy siellä kun sain blogini ehdolle Indiedays blog awardseihin, ei mua muuten sinne huolita :) Laitan huomenna tänne linkin mistä mua pääsee äänestämään.
   Mukavaa Roosa nauha päivää Katja.

   Poista
  2. Ok. :D Samassa kategoriassa ollaan ehdolla niin sieltä äkkäsin!

   Poista
 8. Vaikka noiden ohjeiden pitäisi olla meille naisihmisille selvät niin hyvä kun muistuttelet asiasta. Tämä on niin tärkeä juttu ettei saisi unohtua ruuhkavuosissa eikä muissakaan vuosissa vaikka kuinka olisi kiirettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee. Suoraan sanottuna välillä tämän asian haluaakin unohtaa, mutta tärkeää on pitää itsestään huolta.

   Poista
 9. Hieno postaus ja hienoa, että meuhkaat siitä vuosittain. Meillä se on myös sukurasitteena, ja olen tosi onnellinen, että ensi viikolla on aika varattu mammografiaseulantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni on niin hyvä kun pääsee tasaisin väliajoin tutkituttamaan itsensä.
   Mukavaa perjantai-iltaa.

   Poista
 10. Kiitos Outi - asia on tärkeä ja pääsee unohtumaan helposti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän tuo pääsee aina välillä unohtumaan, mutta yritetään nyt tsempata tässä asiassa :)

   Poista
 11. Kyllä jaksoin lukea tekstin loppuun asti ja aion ostaa ainakin Vaasan vaaleanpunaisia kanelipullia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin tehtiin ruokaa Roosa nauha perunoista :) Apu se on pienikin apu, sitä mieltä minä olen.
   Mukavaa viikonloppua Minttu <3

   Poista
  2. Mukavaa viikonloppua myös sinulle! <2

   Poista
 12. Hieno kirjoitus tärkeästä asiasta!

  mukavaa viikonloppua ihanuus <3

  VastaaPoista
 13. Kävin aiemmin kommentoimassa tätä postausta (mutta siinä oli harmaa pusero...) puhelimella mutta se komenntti on kai hävinnyt bittimaailmaan. Niin tärkeä asia Outi,molemman puolen serkuilla ollut rintasyöpä,samoin kuin edesmenneellä siskollani. Ja myös vanhempani ovat menehtyneet nuorina syöpään,joten tällainen aina koskettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmasti kommentoinut viime vuoden postaukseeni samaisesta aiheesta.
   Eli teidänkin suvussa on syöpä rasitteena. Minun isänihän myös kuoli syöpään.
   Rankka aihe, mutta tarpeellinen tuoda esille.
   Aurinkoista viikonloppua.

   Poista
 14. Hyvää Roosanauha päivää näin jälkikäteen :) Hieno kirjoitus ja hyvä muistutus itsellekin varata aika mammografiaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla seuraava aika vasta ensi vuonna.
   Mukavaa lauantai-iltaa!

   Poista