lauantai 15. huhtikuuta 2017

Kokeiluja lehtikaalista osa 2



Minähän olen nyt hullaantunut ihan toden teolla lehtikaaliin.
Se sopii lähes joka ruokaan.
Postauksen lopussa varsinainen extreme testaus :)

Kivaa vaihtelua ainaisille perunalastuille ovat nämä lehtikaalista valmistetut chipsit.

puolipussillista lehtikaalia (poista kovat kannat)
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen paprikamaustetta
ruokalusikallinen rypsi- tai oliiviöljyä


150 asteinen uuni ja n. 30 minuuttia.
Chipsejä kannattaa käännellä välillä.


Kylläpä tulikin rapeita ja maittavia.


Me söimme nämä tällaisenaan, mutta kyllä joku dippikin sopisi tähän kaveriksi.

Sitten se minun extreme testaus.
Tein Pågenin valmiiseen pizzapohjaan juustopizzan (gouda, emmental), jonka päälle laitoin vähän lehtikaalin palasia.
Aivan huippuhyvää!


Testatkaa ihmeessä lehtikaalia erilaisiin ruokiin ja tulkaa sitten kertomaan mitä tykkäsitte.


Ihanaa pääsiäistä sitä viettäville ja mukavia vapaapäiviä niistä nauttiville!


37 kommenttia:

  1. Johan nyt pomppasi ja nuo näyttää ihan älyttömän hyvältä. Just eilen tehtiin pitsaa Lidlistä muuten saa todella hyvän pohjan, mihin kuuluu tomaattikastikekin. Maksaa vähän päälle kaksi euroa, tulee rapea pohja. Pakko se on kohta minunkin alkaa lehtikaalitella. ;)

    Ihanaa päivää Outi💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lidl:n pakastepizzat on muutenkin hyviä. Yleensä kyllä teen ite pellillisen pitsaa kerrallaan, mutta mun mielestä on ihan kiva oikaista vähän välillä :)
      Ihanaa lauantai-iltaa Tiia!

      Poista
  2. Kai se on pakko kokeilla! :D Pelkään vaan, että saan yksin syödä kaiken lehtikaalin meillä. Kun ei lapsille tavallinenkaan kaali kelpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostat vaan yhden pussin lehtikaalia, sen voit syödä vaikka yksin, kun lisäilet sitä katos joka paikkaa :) Tämä ei muuten maistu yhtään tavalliselta kaalilta.

      Poista
  3. Näyttää herkulliselta! Täytyy koklata pizzan päälle! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pizzan päällä siitä tuli rapeaa, vähän niin kuin nuo chipsit.

      Poista
  4. Lehtikaalisipsit ovat ihania,teen useinkin,terveellinen herkku💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä tosi hyviä. Ihan oltiin tyttären kanssa näistä innoissaan.

      Poista
  5. Heippa!
    Ihanan terveellisen näköisiä shipsejä. Kaupassa olen katsellut lehtikaaleja ja miettinyt mitähän niistä voisi tehdä. Ei ole vielä tullut ostettua.
    Kiitos vinkeistä!:)
    Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan reippaasti koklaamaan lehtikaalia. Netti tuntuu nyt olevan pullollaan erilaisia reseptejä.
      Ihana pääsiäisen jatkoa myös sinulle Sari!

      Poista
  6. Kuullosta kyll tosi herkulta! :)
    Iloista pääsiäisen jatkoa! <3

    VastaaPoista
  7. Lehtikaalta minunkin pitää kokeilla, varsinkin sipseinä. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  8. Mä olen myös kuullut pelkkää hyvää lehtikaalista, tietenkään itse en ole tehnyt mitään siitä, olen vaan nyökytellyt että varmasti on hyvää, mutta voisin kokeillakin sitä pizzan kanssa, näyttipä tosi ihanalta! Mukavaa lauantaita sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olin aikaisemmin kuullut hyviä reseptejä, mutta lähinnä vain smoothieihin ja chipseihin käytettynä, mutta ajattelin testailla muutenkin. Täytyy sanoa, että monikäyttöinen vihannes!
      Ihanaa lauantai-iltaa sinullekin!

      Poista
  9. Minä tein nakki-lehtikaali-juusto munakasta, hyvää oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideasta. Testaan seuraavaksi munakkaaseen lehtikaalia.

      Poista
  10. Lehtikaali näyttää taipuvan aika moneen :)
    Kuin katselin kuviasi alkoi minun tehdä mieli pizzaa..
    Hauskaa lauantai iltaa Outi 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan itsekin yllätyin, miten moneen ruokaan tätä voi käyttää. Pizza on niin hyvää :)
      Ihanaa lauantai-iltaa Marjo <3

      Poista
  11. Oi, tota pizzaa on pakko kokeilla! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, nykyäänhän pizzaankin voi laittaa mitä vaan :)

      Poista
  12. Varmasti hyvää! Mukavaa Pääsiäisen jatkoa, Outi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikein onnistuneita kokeiluja :)
      Ihanaa sunnuntai-iltaa Satu!

      Poista
  13. Lehtikaalista olen tehnyt mm. pestoa. Siitä on olemassa myös ruukkusalaattiversio, lehdet ovat pehmeämmät ja maku miedompi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pestoa voisikin kokeilla pastan kaveriksi, kiitos vinkistä.

      Poista
  14. Kuulostaa hyvältä. Oikein mukavaa pääsiäistä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä vain kuulosta, vaan on oikeasti hitsin hyvää. Kivaa sunnuntai-iltaa sinne vauvailun keskelle <3

      Poista
  15. Lehtikaali on mun lempparia. Sitä käytän smoothien, mehujen ja lehtikaalipaistosten tekemiseen. Sitä voi käyttää vaikka mihin :)

    VastaaPoista
  16. Lehtikaali on hyvää! Siitä tehtyjä sipsejä söi 10 v. tuttavan tyttö, vaikka ei muita vihanneksia syö. Kannattaa kokeilla lapsillekin. Outille ihanaa pyhien jatkoa! -Raija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidin miedosta mausta ja tämä tosiaan maistui myös perheen nuorille.
      Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle Raija <3

      Poista
  17. Kuulostaa oikein herkulliselta! Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ja on herkullista! Pitääpä tulla kylään sinun blogiisi.

      Poista
  18. Lehtikaalisipsit ovat hyviä ja maistuvia. Olen myös tehnyt useaan kertaan.
    Mukavaa maanantaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, nythän on maanantai :)
      Ihanaa maanantaita myös sinulle Kati ❤️

      Poista
  19. Lehtikaalia on ihanaa. Sipsejä Aleksi teki kerran ja hyviä olivat. Joskin aikamoinen haju niistä tuli keittiöön, mutta maku oli hyvä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko kämppä hais hetken "pierulle", mutta onneksi maku ei vastaa hajua :D

      Poista