maanantai 3. joulukuuta 2018

Mikä just nyt ärsyttää!
Eri somekanavilla on nyt puhuttu ostetuista seuraajista ja tykkääjistä.
Pinkit korkokengät blogin Maiju kirjoitti asiasta todella hyvin blogissaan.
Jutun voit lukea TÄÄLTÄ!
Se siis ärsyttää, että ainakin minä teen yhteistyöt ja tykkäilyt rehellisesti, enkä kepposkonstein.
Ikävää, että teet paljon töitä blogisi ja instasi eteen ja sitten tulee toinen, joka oikaisee mutkat suoriksi ja vielä hyötyy siitä.
Ostetut seuraajat/tykkääjät eivät ole oikeita tykkääjiä vaan robotteja.
Harmittaa tosi paljon myös yritysten puolesta!

Toinen mikä on nyt alkanut ärsyttämään on yhteistöiden merkitseminen blogiteksteihin.
PR-näytteet, yhteistyö, kaupalllinen yhteistyö ym.vastaavat merkataan blogitekstin alkuun ei loppuun!
Lukijalla on oikeus tietää mistä tuote on tullut ja onko tämä yhteistyötä jonkin yrityksen kanssa.
Oikea merkintätapa on rehellisyyttä lukijaakin kohtaan.
Minä ainakin luen myös yhteistyössä tehdyt postaukset, jos aihe minua kiinnostaa!


Ei pahasti, mutta vähän on käynyt ärsyttäämään se syyllistäminen, mitä tehdään kun joku siloittelee kuviaan.
Jos ihminen näyttää edelleen itseltään, mutta naamassa on vähän vähemmän ryppyjä, niin onko se siloittelu nyt niin pahasta?
Pieni siloittelu voi tehdä hyvää itsetunnolle, vaikka kyllähän se siloittelija sen totuudenkin tietää.
(Ja en ole ylintä kuvaa muokannut, meillä vaan on hyvä kohta sohvannurkassa, jossa valo tulee juuri oikeassa kulmassa naamariin).
Siloittelemattomat kuvatkin on kauniita, mutta eivät tee julkaisijasta sen parempaa ihmistä kuin siloittelijastakaan!

Sitten ärsyttää se, että vieläkin yskittää, vaikka otin eilen viimeisen antibiootin.
Milloin tämä tauti lähtee pois?

Oikein kovasti yritin keksiä, että mikä muu asia ärsyttäisi, mutta en keksinyt mitään muuta, joten aika lyhkäisen valituspostauksen saitte nyt lukea :)

Hauskaa maanantaita teille kaikille <3

34 kommenttia:

 1. Outi niin samaa mieltä tuosta merkkailusta! Yhteistyöt, kaupalliset ja mainoslinkit aina postauksen alkuun heti ennen muuta tekstiä, pr-näytteet pitäisi tulla ilmi pitkin postausta, esim. tähdellä merkattuina, sanoin sanottuna ja mahdollisimman monella tavalla.

  Ja noista ostetuista seuraajista en viitsi edes aloittaa, ettei verenpaine taas nouse heti aamusta. ;)

  Ihanaa päivää Outi!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla auttaa aina se, että kerran puolessa vuodessa tulen tänne blogiin päästämään pihalle ärsytyksen aiheet :) Vähän kyllä välillä se verenpaine nousee näissäkin hommissa :)
   Ihanaa päivää sinullekin Jonna <3

   Poista
 2. Samat jutut ärsyttää. Naamaani kyllä kuvissa kernaasti siloittelisin, jos osaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minulla on kännykässä kauneuskamera ja huonoina päivinä se on kyllä ihan ehdoton :D

   Poista
 3. Ostetut seuraajat ovat kyllä Ikävä asia, hyvä että noussut esille!

  Mä en itseasiassa ole edes tiennyt pr/yhteistyöpostauksien merkkailun oikeellisuudesta, vaan olen tehnyt aina samallalailla, (joskus aloittaessa ottanut mallia joltain joka tehnyt väärin) merkannut sen loppuun ja siinä mennyt väärin.
  Nyttemmin asian korjannut sillä en missään nimessä ole halunnut johtaa ketään harhaan tai ärsyttää ja omissa postauksissa selviää jo yleensä ihan alussa muutenkin että kyseessä yhteistyö. Omaltaosaltani pahoittelut tätä kautta ♥

  Mun mielestä jokainen saa muokkailla kuvia juuri niin vähän tai paljon haluaa, se ei ole keltään pois ja sitä vartenhan ne filtterit ovat.

  Tällä myös sairastetaan, toivottavasti siellä alkaa pian helpottamaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule ei minulta tarvitse anteeksi pyydellä. Asioista voi keskustella ja minä myös vähän huumorilla myös aina kirjoittelen, vaikka jotkut asiat oikeastikin ärsyttää :D
   Just noin ajattelen kuvien muokkailusta. Voi ei, sullakin tauti päällä! Tänään on itseasiassa ensimmäinen päivä, jolloin en ole juuri ollenkaan yskinyt. Minä hätähousu vaan ehdin tänne jo valittamaan :D

   Poista
 4. Bloggailusta on tullut toisilla suoranaista keinottelua. Jos haluaa lisää lukijoita suositellaan ahkeraa kommentointia toisten blogeissa. En mina vaan jakasaisi kommentoida postauksia, vaikka aihe ei yhtään nappaisi. Sitten tuo yhteistyötkamppanjoiden piillottelu. Postauksen alkuun reilusti vaan yhteistyökummpain nimi, niin ei jää kenellekkään epäselväksi. Tuo tykkääjien ostaminen on kyllä sourastaan naurettavaa, mutta ainakin tilastot näyttävät hyviltä. Jotkut suosikkibloggaajat kerjäävät ilmaistuotteita, tyylin kylläpä olisi ihanaa kun saisin tuotteen X. Tai pistävät sen haavelistaalleen. Sitten parin postauksen jälkeen tuote X näkyy olohuoneessa tai päällä. Kas kummaa, mitenhän siinä niin pääsi tapahtumaan. Minusta se on vähän noloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kommentoin minkä ehdin, eikä tässä nyt mitään massiivista nousua ole lukijoissa tapahtunut. Käytän muiden blogien lukemiseen pari tuntia päivässä. Minä olen siitä onnekas, että ne lukijat jotka olen saanut blogiini, ovat täällä pysyneet <3
   Minusta on reilua lukijoita kohtaan, että yhteistyö on näkyvillä heti alussa.
   Kivaa iltaa sinulle Saara <3

   Poista
 5. Hyvä, että ostetuista seuraajista puhutaan! Minulle ei tosin kukaan ole yrittänyt seuraajia myydä. Ei sillä, että todellakaan olisin ostoaikeissa. Parasta bloggaamisessa on nimenomaan vuorovaikutus ihmisten kanssa!
  Kuulun kaksplus blogiverkostoon ja olemme saaneet ohjeet, miten yhteistyöt tulee merkitä. Nimenomaan postauksen alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tulee ostotarjouksia instaan pari kertaa viikossa, mutta olen vaan aina ne estänyt ja poistanut. Vuorovaikutus on minullekin tosi tärkeää ja haluan, että blogissa on vain juttuja joista oikeasti tykkään!

   Poista
 6. Juuri näin. Sirottele toki jo haluat. Se minusta on outoa jos eilen jollain oli kuvassa pienet rinnat, tänään suuret ja huomenna taas eri kokoa tai jos blogissa henkilö ei edes näytä itseltään ja tavatessa tai muussa yhteydessä kuvassa kauhistuin, onko sattunut jotain?? Miksi hän on noin turvoksissa, kalpea, kaksoisleuka roikkuu... ja totuus onkin photoshoppailussa. Se jos mikä heikentää itsetuntoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanoin, niin kuvista on hyvä kuitenkin tunnistaa ihminen. Olen nähnyt monta instaseuraajaani, jotka heti kyllä ovat minut tunnistaneet, vaikka joissain kuvissa olenkin vähän ryppyjä siloiteltu. Jokainen tyylillään, sitä mieltä minä olen!

   Poista
 7. Näin on näreet Outi ja välillä ärsyttää kaikki ja välillä ei mikään. <3 Pus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää on nyt ärsyttänyt lähes kaikki, erityisesti työjutut. Onneksi on nuo hoitolapset sellaisia, että unohtaa välillä ärsyyntyä, kun touhua riittää.
   Ihanaa tiistaita Tiiuli <3

   Poista
 8. Outi niin asiasta "töriset" ja samalla "vaikutat" - blogimaailman kirousilmiöt ihan varmasti saavat huutia kun niistä puhutaan. Onhan se näin pienvaikuttajana aika ikävä juttu jos joku kampanja menee tyypille, joka on sen kepulikonstein saanut! Kauneusvirheiden korjaaminen tai silottelu ei varmastikaan ole tämän ihmiskunnan suurin synti tai rikos, antii mennä vaan, itsekin alkeellisella kuvankäsittelyohjelmalla poistan finnit yms. jos sattuvat kuvassa silmiin kovasti pistämään ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mieletön kommentti, kiitos siitä! Ihanaa huomata, että samat asiat aika montaa ihmistä ärsyttää:)
   Ihanaa tiistaita Heli <3

   Poista
 9. Tänään taisi ärsyttää se, kun tuntui, että ei kai taas flunssa ole tulossa. Buranan voimalla töihin, ja niin se päivä sitten menikin. Väsyttävä olo ollut, mutta iloa tuottaa tuo itsenäisyyspävivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen tällä viikolla laskenut lähes tunteja, että koska sitä pääsisi pitkää viikonloppua viettämään. Toivottavasti selvisit ilman flunssaa. Täälläkin jo voidaan paremmin!

   Poista
 10. Minä en valita, mutta sanon että tuo tumma väri pukee sinua hiuksissa. <3

  VastaaPoista
 11. Ihan olet aiheesta ärsyyntynyt - nämä huijarit pitää saada kuriin! Ehdoton ei sekä ostetuille seuraajille että ostetuille tykkäyksille. Ja min ärsyynnyn vielä niistä feikkiseuraajista, jotka tunkevat instatilille sellaiseen tahtiin, että senkin ajan, minkä mieluummin käyttäisi muiden upeiden kuvien katseluun ja kommentointiin, joutuu käyttämään noiden niljakkeiden estämiseen!
  Murr, murr - ja voisinpa lisätä muutaman muunkin ärsytyksen kohteen juuri nyt, mutta jätän huomiseksi, jolloin olen ne varmaan jo unohtanut;)
  Ihanaa uutta viikkoa, Outi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin voisin muutaman jutun nyt lisätä, mutta se saattaisi viedä minulta ansiotyön :D :D No ei nyt sentään, mutta juu, aika paljon on ärtymystä nyt ilmassa. Onneksi kohtaa saa vähän lomaa <3

   Poista
 12. Koska itse olen täysin tavoitteeton satunnainen kirjoittelija, joka mieluiten pysyttelee siinä omassa tutussa, turvallisessa ja niin tärkeäksi ja läheiseksi tulleessa pienenpienessä palassa blogimaailmaa, jota voisin suorastaan blogiperheeksi kutsua, olen jättäytynyt noitten kaupallisuuteen liittyvien kannanottojen ulkopuolelle.

  Ei silti tarkoita sitä, ettenkö olisi ostettuja seuraajia vastaan minäkin. Ilman muuta olen. Ja pidän myös oman pikkuruisen instatilini seuraajlistankin niin puhtaana kuin mahdollista estämällä jokaisen "miesnumerosejase"-feikkiprofiilin samantien kun ilmestyy, jos vaan ehdin huomata.

  Mutta jos tähän nyt oman viimeaikaisen mitättömän some-ärsytyksen aiheeni kirjoittaisin, niin se on se, että kommentteja kovasti toivotaan, mutta silti niihin ei vastata tai vastataan joskus viikon-parin päästä, jolloin jää kyllä ainakin multa jo lukematta. Kiireitä on kaikilla juu, mutta jos tolla välin ilmestyy kovin monta uutta postausta tai kuvia jatkuvalla syötöllä instaan, niin silloin se vastaamattomuus on mun näkemyksen mukaan jo valintakysymys. Etenkin jos niitä kommentteja on muutama. Isoon määrään vastaaminen vie tottakai paljon aikaa, se on selvää ja ymmärrettävää, että siihen tulee jo taukoja väliin.

  Ja ärsyttää kyllä se ikuinen "puhelimella kommentointi on niin vaikeaa"-selittelykin. Jos oikeasti haluaa kommentoida, eikä puhelimella onnistu, niin varmaan meillä kaikilla on niitä vaihtoehtoisia välineitä käytössä. Siis JOS haluaa kommentoida, mutta jos ei halua, niin ehkä tonkin kuluneen selityksen voi jättää kokonaan kirjoittamatta.

  Oho, ei pitänyt yhtään valittaa, vaan olla Mintun kanssa samaa mieltä sun uudesta tukkaväristä <3.

  Ja mun mielestä tärkeintä on toimia itse somessa niinkuin elämässä muutenkin niin, että tietää omatuntonsa olevan puhdas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentointi puhelimella ei ole mulle ainakaan sen haastavampaa kuin koneellakaan, mutta kirjoitusvirheitä tulee vaan enemmän :D
   Kiitos tukkavärikehuista, itsekin tykkään kovasti, vaikka alussa ajattelin, että nyt tuli liian tumma.
   Ollaan me rehellisiä! Rehellisyys maan perii sanoi mummini aina <3
   Ihanaa tiistaita sinulle Annukka!

   Poista
 13. Ihanat tortut:)
  Minuakin niin ärsyttävät nuo ostetut seuraajat, etenkin kun itse niin yrittää että luku hieman nousisi mutta ei se helposti nouse, ja sitten joillakin yhtäkkiä luku pomppii 10 000 seuraajaa enemmän, kas kummaa. Oikeaa huijausta!
  Sulle sopii tosi hyvin tuo tumma väri, upea olet Outi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sen eron huomaa heti, kun luku pomppaa yhdessä päivässä 500-10 000 seuraajaa ylemmäksi. Minusta se on vähän noloa jopa.
   Kiitos värikehuista, itsekin näistä jo kovasti tykkään ❤️
   Kivaa iltaa sinulle Jael ❤️

   Poista
 14. No jaahans, kuva on sen verran herkullinen että pitääkö tässä nyt sitten ottaa torttutaikinaa pakkasesta sulamaan?!? :D
  Tummat hiukset sopivat sinulle niin ihanasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ihastunut noihin kukan muotoisiin torttuihin ja pitää olla omena-kanelimarmeladia :)
   Kiitos hiuskehuista, otan ne ilolla vastaan <3

   Poista
 15. Orgaaninen kasvu instassa on todella hidasta, mutta ei se haittaa.

  Sen sijaan follaus/unfollausrobottien käyttäjät ärsyttävät. Eräs suomalainen matkabloggaaja on follannut/unfollannut noin 40 kertaa. Tsekkasin hänen tilinsä Socialbladesta, keskimäärin 2500 unfollausta/kk!! Monet seuraavat takaisin kaikia seuraajiaan eivätkä tiedä tästä pelistä mitään. Hän juuri juhlisti 20000 seuraajaa yhteistyökilpailulla...

  En itse käytä suodattimia tai muuten muokkaa kuviani muuten kuin vähän valoisuutta lisämällä jos tarpeen ja terävöittömällä kuvaa, mutta otan toki aina imartelevimmassa valossa eli yleeensä aina päivänvalossa ja valitsen sen parhaimman kuvan. Eivät minua silti toisten muokkaukset häiritse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh mikä määrä unfollauksia. Minulla ei ole edes seuraajia noin paljon :)
   Eihän kukaan halua itsestään huonoa kuvaa antaa, se on täys tosiasia. Vitsillä ja muita hauskuuttaakseni, olen välillä julkaissut ihan kamalia (epäonnistuneita) kuvia itsestäni. Yleensä kyllä katson, että naama on ainakin sinnepäin kunnossa :)

   Poista
 16. Haha, tällainen ärsytysten ulospäästäminen tekee hyvää välillä itse kullekin :D Moni noista mainitsemistasi asioista ärsyttää itseäkin, mm. Instassa ostetut seuraajat jne. Kaupalliset yhteistyöt merkitsen aina itsekin postauksen alkuun, saaduista tuotteista mainitsen selkeästi tekstissä ja laitan vielä postauksen loppuunkin merkinnän, että tuotteet saatuja. Harmittaa, että jotkut ei mainitse asiasta ollenkaan, jos tuotteet on saatuja. Ei omaan mielipiteeseen ainakaan vaikuta onko tuote saatu vai ei, koska työksenihän blogia pidän ja tuon esille itse ne tuotteet, jotka haluan tuoda. Kaupalliset yhteistyötkin on sovittu hyvässä yhteisymmärryksessä eikä kukaan koskaan tietenkään pakota kirjoittamaan mistään, mistä en itse haluaisi kirjoittaa. En edes haluaisi tehdä sellaista yhteistyötä! Mutta ala on moninainen ja meitä on moneen menoon. Uskon, että tällaisia oikotien kulkijoita tulee aina olemaan, valitettavasti. Täytyy vaan keskittyä omaan tekemiseen, ettei ärsytä muiden touhut liikaa :D

  Ihanaa viikonloppua Outi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen miettinyt, että olisiko törkeää mainita bloggaajalle virheellisestä merkintä tavasta, liittää vaikka yleinen ohjeistus asiasta. Minä kerron myös vain sellaisista tuotteista, joista tykkään, joten ei tule valehdeltua blogissakaan. Aina tulee olemaan tosiaan niitä, jotka laittavat mutkat suoriksi, mutta oma käytös on tärkeintä, näissäkin kuvioissa <3
   Ihanaa viikonloppua sinullekin Mia!

   Poista
 17. Totta turiset Outi <3
  Minunkin piti aiheeseen tarttua, mutta muut jutut veivät ajatukseni.
  Luin myös tuon Tuulin kommentin. Aikamoisesta matkabloggaajasta kertoi Tuuli. Mielettömät määrät unfollauksia. En muuten tiedä edes tuollaisesta Socialbladesta. Täytyykin tutustua.
  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta ja hyvää viikonloppua Outi <3

  VastaaPoista
 18. Totta turiset Outi <3
  Minunkin piti aiheeseen tarttua, mutta muut jutut veivät ajatukseni.
  Luin myös tuon Tuulin kommentin. Aikamoisesta matkabloggaajasta kertoi Tuuli. Mielettömät määrät unfollauksia. En muuten tiedä edes tuollaisesta Socialbladesta. Täytyykin tutustua.
  Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta ja hyvää viikonloppua Outi <3

  VastaaPoista