perjantai 20. syyskuuta 2019

Pavlova leivokset




Pavlova on usein ollut meidän kesäkakku, mutta nyt päätin tehdä testailuja, että miten Pavlovasta saisi helposti leivoksia.
Kattilakaapista löytyikin tämä kirpparilta ostettu silikonivuoka, johon näitä marenkeja aloin tekemään.
Marengit tein reseptillä:

3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Uuni 120 astetta 45 minuuttia ja sen jälkeen vielä 20 minuuttia 100 asteisessa uunissa.


Marengit kohosivat todella korkeiksi ja tästä sainkin idean, että halkaisen leivoksen ja täytän sen myös.


Sanoisin, että täydellinen marenki, rapea ulkopuolelta ja pehmeä sisältä.


Täytteeksi laitoin samoja juttuja kuin päälliseksikin, luomu puutarhamustikoita, mansikoita ja kermavaahtoa.
Teen muuten kermavaahdon aina tomusokerin kanssa.


Tällaista herkkua, voi nam!


Näillä ollaan herkuteltu nyt kaksi päivää.
On makeaa, mutta niin niin hyvää!

Tänään suunnataan taas Karkkilaan viikonloppua viettämään.
Palailen tajuuksille alkuviikosta!

Herkullista ja leppoisaa viikonloppua teille kaikille <3


28 kommenttia:

  1. Nam, nam. Maistuis tännekin. Herkullista viikonloppua Outi ❤️

    VastaaPoista
  2. Apua mitä ihania! Harmi kun meillä on tätä välimatkaa, olisin muuten jatkuvasti teillä kahvipöydässä kuokkimassa. :D <3

    - Iitu
    https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/09/19/mita-nakevat-minussa/

    VastaaPoista
  3. Oih, niin herkun näköistä!

    VastaaPoista
  4. Oih, varmaan ihan suussasulavia ♥ Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä herkullisia ja tuoreiden marjojen kanssa varsinkin ❤️
      Kivaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  5. Hauska uusi idea, en ole koskaan ajatellutkaan tehdä marenkia silikonivuoassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on sellainen ongelma, että haevoin ajattelen mitään kun leivon. En edes ajatellut, että tämä ei onnistuisi.

      Poista
  6. Kiitos ideasta, kermavaahto tomusokerilla. Kyllä tuli herkullisen näköisiä leivoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun mielestäni kermavaahdosta tulee pitävämpi kun sen tekee tomusokerista.
      Kivaa viikonloppua sinullekin Tuija ❤️

      Poista
  7. Jännää, että nuo marengit kypsyivät silikonivuoissa.
    Hyvää viikonloppua Outi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai on vai? Minä en leipoessa mieti, että onnistuuko jokin vai ei, lopputulos voi siis olla mitä vaan!
      Hyvää viikonloppua sinulle Sari!

      Poista
  8. Tosi nätit leivokset:) Marenki ei kuulu herkkuihini, mutta tuollaista varmaan maistaisin:) Kaunista viikonloppua Outi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon Jael ❤️ Marengit on mun miehen lemppareita ja siksi aina välillä teenkin Pavlovaa 😃

      Poista
  9. Tunnustan tyhmyyteni, kun en edes tiennyt, mikä on Pavlova, mutta niin vaan opin Outimammalta taas lisää :) (toivottavasti toi mamma kuulostaa sun korvaan yhtä positiiviselta kuin miksi sen olen sun oman Italialaismammapostauksen jälkeen mieltänyt).

    Kivaa Karkkilaviikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mamma on yksi maailman ihanimmista sanoista, joten en yhtään pistä sitä pahitteeksi.
      Kivaa viikkistä Annukka ❤️

      Poista
  10. Ihanaa ja makeaa viikonloppua Outi! <3

    VastaaPoista
  11. Voi, kuinka herkullisen näköisiä! Marenki ja tuoreet marjat ovat ihana yhdistelmä <3 Ihanaa viikonloppua, Outi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjat tasapainottavat hyvin marengin makeutta.
      Kivaa viikonloppua sinullekin Tarja ❤️

      Poista
  12. Vautsi, mitä herkkua. Kivaa Karkkila-viikonloppua, Outi.

    VastaaPoista
  13. Et voi uskoa, mutta näin unta näistä leivoksista ja hullun lailla etsin kaapeistani juuri sydämenmuotoisia vuokia, just tuollaista samanlaista ei löydy, joten tein sydämenmuotoiseen kakkuvuokaan : ) Pakko kai se tehdä noita myös oikeesti, hih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä selkeästi enneuni, joten ei muuta kuin marenkeja vääntämään :)
      Ihanaa viikkoa Heli <3

      Poista