keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

Kun unelmasta tulee painajainen

Mietin, että kehtaanko teille kertoa ollenkaan näitä viime aikaisia fiiliksiäni.
Sitten ajattelin, että en varmasti ole ainoa, joka tuntee tai on tuntenut näin.
Haluan siis kertoa teillekin, että olen tajunnut kärsiväni työuupumuksesta.


Olen kirjoittanut puhelimen muistioon nämä asiat:
Tajusin juuri, että olen onnellinen vain kotona.
Oman rakkaan vieressä olen turvassa. 
Kaikki asiat itkettää. 
Tuntuu, että työpanostani ei arvosteta tai että en osaa tehdä mitään oikein. 
Pelkään työpaikan menetystä samalla kun haluan sieltä pois.

Joka aamu teen ison työn, että saan itseni töihin.
Herään kyllä ajallaan, laitan meikit naamaan, puen ja syön aamupalan, mutta sitten on se lähteminen.
Istun sohvalla ja hoen itselleni NYT YLÖS JA TÖIHIN, NYT PITÄÄ JO MENNÄ!
En uskonut, että koskaan tulisin ajattelemaan näin.
Ajattelin ensin, että olenko minä masentunut?
Sitten tajusin, että ongelmat liittyvät pelkästään työasioihin.
Uupumus on tehnyt salakavalasti tuloaan jo päälle puolivuotta.
Mutta miten se on mahdollista?
Minähän olen vahva ihminen, en välitä pienistä vastoinkäymisistä ja olen tunnollinen töissäni.
Juurikin nämä piirteet luetellaan listassa, jolla kuvaillaan ihmisiä, jotka voivat sairastua työuupumukseen.

Vuosia haaveilin juuri tästä työpaikasta jossa nyt olen.
Tuntuu todella ikävältä, että unelmasta on tullut painajainen.
Olen jollain tapaa pettynyt itseeni, että annoin asioiden mennä tähän suuntaan, aivan liian pitkään.
En nyt halua, että käsitätte väärin tuntemuksiani.
Tykkään edelleen puuhastella lasten kanssa ja luulen, että olen monelle lapselle tärkeä aikuinen arjessa.
Aion edelleen olla lapsille läsnä.
Se paska fiilis tulee muualta kuin lapsista.
En aio täällä asiasta kuitenkaan enempää avautua!
Tuntuu, kuin matto olisi vedetty jalkojen alta ja olisin lentänyt perseelleni ihan täysillä.
Tällaista tunnetilaa en toivoisi kenellekään.

Työuupumus/stressi on tuonut mukanaan univaikeudet, nukahtaminen on vaikeaa ja sitten aamusta on kuin halolla päähän lyöty.
Ihoon nousee outoja kutiavia näppyjä, jotka hetken päästä painuvat pois.
Päätä särkee usein.
Viikonloput tuntuvat menevän normaalia nopeammin ja sunnuntaina alkaa jo ahdistaa seuraava päivä.


Mitä sitten olen tehnyt asioiden eteen?
Olen laittanut hakemuksia uusiin työpaikkoihin.
Olen myös varannut itselleni ajan työterveyshuoltoon.
Pääsen siis juttelemaan näistä tuntemuksista ammatti-ihmisen kanssa.
Yritän myös tehdä juttuja, joista tykkään.
Juttelen myös asiasta ihmisille, jotka vain jaksavat kuunnella.
Kirjoitan ajatuksiani tänne blogiin.

Kirjoituksellani en halua sääliä, mutta mielestäni oli ihan hyvä kertoa teille lukijoillenikin, että ei aina ole tämä bloggaajankaan elämä niin upeaa ja mahtavaa blogin ulkopuolella!

Kaikesta huolimatta tai siitäkin huolimatta, aivan ihanaa keskiviikkoa juuri sinulle <359 kommenttia:

 1. Outi, tiedätkö mitä? Täällä ryvetään lähes samoissa tunnelmissa. Minulle stressiä tuo kokonaisvaltainen riittämättömyyden tunne ja kaikki se "sälä", mitä vuosien aikana on tullut lisää. Prosessoin asiaa lähes koko ajan ja mietin myös vaihtoehtoja, sillä niitähän kyllä löytyy, kun vain uskaltaa ajatella. Perustyö kasten kanssa on edelleen palkitsevaa, mutta se kaikki muu kuormittaa koko ajan enemmän. Hyvä, että olet hakenut apua. Ihminen ei kuitenkaan ole kone ja suorittaja, vaan kokonaisvaltainen tunteva ihminen. Ei ole tarkoitis menettää terveyttä työn takia. Se on kuitenkin vain työtä. Samassa veneessä ollaan eikä ole häpeä tuntea uupumusta...minulla prosessi menee vähän toisenlaista reittiä, mutta lopputulos voi hyvinkin olla samanlainen kuin sinulla. Iso voimahalaus täältä sinulle! Ole rohkea ja kuuntele sisintäsi - rehellisesti! Niin minäkin aion tehdä. Kanssasi myötäeläen, Satu ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että en todellakaan ole yksin näiden tuntemusteni kanssa. Paljon joudumme tekemään niin sanottua turhaa työtäkin, joka ajallisesti on pois niiltä tärkeimmiltä, eli lapsilta. Minulla syyt ovat lähtöisin sellaisista asioista, joita en voi täällä avata ja se harmittaa. Ehkä vielä joskus voin kertoa kaiken, mutta nyt vaan kerään nämä rippeet itsestäni ja suuntaan ajatukset kohti uutta.
   Ihanaa loppuviikkoa sinulle Satu ja haleja ❤️

   Poista
 2. Voimia, Outi❤️ Hienoa, että olet ryhtynyt toimiin.

  VastaaPoista
 3. Olin lastenhoito aikoina kerran työuupumuksen alla joka johtui täysin lähimmistä kolleegoista. Kävin juttelemassa työterv kanssa ja joku fiksu siellä sanoi että työuupumus lähtee vain sillä että et mene töihin. Muutaman viikon saikun lisäksi laittoi juttelemaan työterv terapeutin kanssa joka osasi hienosti kertoa mitä on työuupumus, mistä se johtuu ja mikä siihen auttaa. Suosittelen samaa kaavaa ettei jää päälle seuraavaan työpaikkaan tämä tunne. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkistä! Aika ylpeä olin jo itsestäni, että sain tuon ajan varattua ja myönnettyä itsellenikin, että nyt en yksin pysty oloani parantamaan!

   Poista
 4. Jaksamista sinulle!
  Hyvä että oot työterveyteen ollut yhteydessä.
  Toivon sinulle kevään auringon tuovan iloa.❤️😍🙏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen siitä onnekas, että elämäni työn ulkopuolella on tasapainoista ja ihanaa! Kohti uutta ja toivottavasti pian tässä mennään <3

   Poista
 5. Jaksamista sinulle myös täältä ❤ Tiedän kyllä miltä sinusta tuntuu. Hyvä että olet hakeutunut ammatti ihmisten puheille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jotenkin niin tyytyväinen, että uskalsin asiasta tännekin kirjoittaa. Tiesin saavani täältä tukea <3

   Poista
 6. Suorastaan ihailtavaa, miten hienosti olet osannut tulkita omia tuntemuksia ja tunnistanut syyn, mistä ikävät tunteet johtuvat. Ja hienoa, miten olet jaksanut kaiken keskellä ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin! Halaisin sinua juuri nyt olisin siellä, hyvä sinä!

  Ikävää on tietysti se, että työmaailma on mennyt monessakin paikassa juuri tuollaiseksi. On tolkuton kiire, hyvää palautetta ei muisteta antaa ja vaikka kuinka olisi vahva ihminen ja reippaasti kiskoisi itsensä töihin - se ei auta, kun kroppa kertoo, että tällainen peli ei voi jatkua enää. Tulee kipuja, tulee näppyjä ja muuta huomioitavaa.

  Nyt toivon että uuden kevään myötä sinulle aukeaa uusia ovia sellaiseen maailmaan joka huomaa sen miten hieno ihminen työntekijänäkin olet. Voimia Outi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanan kannustavasta kommentistasi! Kovasti toivon itsekin, että pian löytäisin jotain uutta työtä, josta voisin taas olla innoissani!
   Kyllä tähän ikään mennessä on itseään oppinut sen verran tuntemaan, että tietää milloin kaikki ei ole hyvin. Tosin pitkään kuitenkin meni ennen kuin myönsin itselleni, että nyt herää nainen näihin fiiliksiin :)

   Poista
 7. Onneksi olet tajunnut hakea apua. Asioilla on tapana järjestyä just niinku kuuluukin. Voimahalit täältä oman muutoksen keskeltä. Onneksi kohta on kevät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten toivonkin, että jotain tosi ihanaa tulisi vastaan ja saisin taas täysillä panostaa työhön josta tykkään!
   Lisää aurinkoa, sitä me hei tarvitaan <3

   Poista
 8. Niin ikävä kuulla Outi. Hyvä, että olet ryhtynyt toimenpiteisiin tämän asian kanssa, sillä se on ensimmäinen ja tärkeä askel kohti asian selättämistä ja selvittämistä. Itselläni on historiassa samanlainen kokemus ja sain siihen apua, mikä ohjasi asiat oikeille uomille.
  Jaksamishalit sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon niin paljon, että saisin tätä fiilistä selvitellä mukavan ihmisen kanssa. Minua on nyt vähätelty jo niin pitkään, että toivon, että joku ottaisi minut välillä tosissaan.
   Kiitos halista, se tuli tarpeeseen <3

   Poista
 9. Työuupumus on kyllä viheliäistä, se että tajuaa olevansa työn takia uupunut on se ensimmäinen ja ihan valtavan iso askel. Onneksi olet ollut työterveyteen jo yhteydessä. Paljon jaksamista täältä suunnalta myös <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun sisko herätti minut tähän hommaan kun tokaisi että et sä Outi ole muuten masentunut, mutta sä oot vaan onneton sun työjutuista. Tottahan se oli, olen niin onnellinen mun perheestä ja kodista ja kaikista ihanista ihmisistä ympärilläni ja olen onnellinen kun saan olla heidän kanssaan, mutta töissä olen onneton! Välillä tarvitsee sen viimeisen potkut pehvalle, että tajuaa lähteä hakemaan apua!

   Poista
 10. Voi Outi, iso tsemppihali ja jaksamisia sinulle ❤Tiedän mitä omn työuupumus, ja se kun työtäsi ei arvosteta, ja tuntuu pakkopullalta. Tpivottavasti saat aikaa niin että voit palautua ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, että ainoa asia mikä nyt minua auttaa olisi uusi työpaikka ja ehkä hippasen aikaa parantua näistä fiiliksistä.
   Kiitos tsemppihaleista <3

   Poista
 11. Työuupumus on nykyään hyvin yleistä kun joka paikassa tingitään kaikesta ja ihmisiä venytetään yhä useampaan suuntaan. Tuntuu että työuupumukseen sairastuminen onkin erityisesti tunnollisten puurtajien sairaus, ihmisten jotka rakastavat työtään ja haluavat antaa kaikkensa työlleen, ja kuitenkin tuntuu ettei mikään riitä. On vaan hyvä että näistä ongelmista puhutaan sillä muuten (jos sittenkään) mikään ei muutu. Olet rohkea ja sydämellinen ihminen jolle toivon vain kaikkea hyvää ja että pääset yli tuosta tilanteesta tavalla tai toisella. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkeni ja parhaani olen kyllä töissä tehnyt, vaikka kuka mitä muuta yrittäisi väittää. Ehkä vahvatkin välillä väsyy ja sehän on ihan ok, että tajuaa milloin ei enää jaksa tätä rumbaa.
   Kiitos ihanista sanoistasi Kristiina <3

   Poista
 12. Hurjasti voimia ja halaus sinne <3 Olet fiksu, kun olet hakenut apua - se on tärkeää ja varmasti pikku hiljaa olo paranee. Lepää, tee pieniä iloa tuottavia asioita, halaa rakkaita ja anna aikaa itsellesi.

  Olen itse kokenut työuupumuksen pariin otteeseen ja sen voin sanoa, että siitä selviää, mutta se ottaa aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan kesti tajuta, että nyt en pärjää näiden tunteiden kanssa yksin. Vähän olen ylpeä itsestäni, että sain tuota apua pyydettyä ja toinen mistä olen ylpeä on se, että en aio olla asiasta hiljaa <3

   Poista
 13. Hienoa, että olet tunnistanut oireet ja tehnyt toimenpiteitä, vaikka asia onkin äärimmäisen hankala. Jaksamista ja toivotaan, että asiat menevät parhain päin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon minäkin, eiköhän nämä asiat johonkin suuntaan vielä mene <3

   Poista
 14. Voimia sinulle!
  Itse olen tuon aikanaan kokenut eli tiedän sinun tunteet. Kun ihminen on tunnollinen, niin uupumuksenkin yrittää selättää, niin minäkin yritin. Toivon sulle kaiken avun ja aurinkoa tuleviin aamuihin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tuo, että tunnollisuus menee jo oman hyvinvoinnin edelle ja sehän on väärin.
   Ihania aamuja myös sinulle <3

   Poista
 15. Outi rakas, hyvä että olet mennyt lääkäriin. Muista tilanteessa ei ole mitään noloa, vahvimpikin uupuu, jos olosuhteet eivät ole hyvät. Toivon todella, että asiat ratkeaa parhain päin ja nyt tarvitset lepoa. Mikään ei kenties muutu, ellei juuri työpaikka vaihdu. Sitten kannat valtavaa vastuuta vielä lapsista.

  Iso halirutteli ja tiedäthän, että täällä on olkapää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen tulokseen olen tullut, että vain työpaikan vaihto auttaa! Tuntuu ikävältä kuitenkin luopua unelmatyöpaikasta, mutta nyt täytyy vain laittaa oma hyvinvointi muiden tunteiden edelle.
   Tiedän, että oot siellä mua varten ja siks ootkin niin rakas <3

   Poista
 16. Olisiko sinulla mahdollisuutta vuorottelu vapaaseen? Eräs ystävä on juuri päässyt vuorottelu vapaalle päiväkodista, olen tyytyäinen kun hän saa levätä,kun on ollutkin väsynyt. Itsekin päiväkodissa sijaisuuksia tehneenä tiedän, ettei se aina ole helppoa,vaikka lapset ovatkin mukavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että vuorotteluvapaa on minulle se oikea ratkaisu. Työpaikan vaihto tuntuu nyt parhaimmalta ratkaisulta. Pistän tämän vaihtoehdon kuitenkin muistiin, ihan varmuudeksi :)

   Poista
 17. Kuulostaa todella painajaismaiselta tilanteelta, johon toivoo sellaista ratkaisua, joka antaa oikeasti ulospääsyn tilanteesta. Kuulostaa siltä että mitkään quick fix -laastarit eivät enää auta. Hyvä, että olet jaksanut toimia asian suhteen ja tukiverkko kunnossa, halaukset & valtavat tsempit täältä toivotan - asioihin tulee varmasti muutos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä oikeassa, että mikään pikaratkaisu ei enää auta. Olen nyt siinä pisteessä, että on etsittävä uusi työpaikka, että saan taas itseni takaisin!
   Heli <3

   Poista
 18. Voimia. Näinhän se on, kun postaa jostain tilaisuuksista kuvia, tulee helposti mielikuva ikuisesta juhlasta. Pimentoon jäävät ihan normia olevat kymmenen tunnin työpäivät ja välillä päälle puskeva riittämättömyyden tunne kun joka paikkaan ei ehdi revetä.

  Teen jatkuvasti ylitöitä, mutta onneksi minua ja työpanostani arvostetaan ja jossain vaiheessa voin aina ottaa pidempinä lomina ylityötunteja. Kaukana ovat ne ajat kun meillä oli neljän hengen firmassa kaksi sihteeriä jotka jakoivat työkuormaa. Vuosien varrella työt ovat muuttuneet, yrityksiä ja tehtäviä on tullut paljon lisää, eikä sihteerejä ole enää vuosiin ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän työtä yhdelle työntekijälle. Se täytyy sanoa, että olen onnellinen niistä vapaa päivistä, mitä ylitöilläni ansaitsen, tulevat kyllä aina tarpeeseen. Olet onnekas kun saat työstäsi arvostusta. Jokainen työnsä hyvin tekevä ansaitsee kivoja sanoja!

   Poista
 19. Voi Outi. Niin tiedän tunteen, enkä todellakaan toivoisi samaa sulle.

  Onneksi olet viisaampi kuin minä ja päättänyt hakea apua.

  Ja täällä meitä on monta sua kuuntelemassa, tukemassa ja lähettämässä lämpimiä vertaishaleja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli hakea apua, tajusin, että yksin en pääse tästä suosta ylös. Olen onnekas kun tuo tukiverkko on niin mahtava ja muuten elämässä kaikki on ihanaa. Tiesin, että en tule katumaan sitä, että tänne blogiin asiasta kirjoitin <3

   Poista
 20. Tuo olisi voinut olla omaa käsiäalaani muutama vuosi sitten. Työskentelin varhaiskasvattajana tiimissä, jossa minulla ei todellakaan ollut hyvä olo. Tiimin vaihdon jälkeen meni puolisen vuotta, kun havahduin, että innostun taas asioista vanhaan malliin ja tajusin ja oikein säikähdin kuinka sumussa pari vuotta oli mennyt! Eniten koin vääryyttä, kun silloista olotilaani vähäteltiin, enkä saanut haastavan työkaverin kanssa pärjäämiseen minkäänlaista tukea. Olen vahva, enkä pienestä hetkahda, mutta tuota kokemusta en toiste halua kokea! Jos esimieheni laittaa minut vielä tämän haastavan henkilön kanssa työskentelemään, niin marssin samantien työterveyteen. Hyvä, että näin olet sinä jo tehnyt! Teemme vastuullista työtä ja vietämme ison osan päivästä työpaikalla, joten töissä pitäisi pystyä viihtymään. <3 Mukavaa keskiviikko iltaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi työssä viihtymisestä. Minullakin on eläkkeelle pääsyyn vielä reippaasti aikaa, joten miksi jäisin paikkaan, missä minulla on paha olla! Niskasta kiinni vaan ja uutta työtä etsimään!
   Onneksi sinun tilanteesi selvisi, olen onnellinen puolestasi!

   Poista
 21. Arvostan Outi rohkeuttasi kertoa vasrmasti vaikeasta asiasta♥ Olen kokenut työuupumuksen itsekin aikoinaan, tiedän mistä puhut ja se on ihan kamalaa. Imee kaikki mehut ja on niin kokonaisvaltaisesti läsnä 24/7.

  Hyvä, että oot kuitenkin tekemässä asialle jotakin, toivon että asiat järjestyvät pian parhain päin ♥ Halaus ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tyytyväinen, että kirjoitin tästä aiheesta, koska huomaan, että todella moni on kokenut vastaavaa! Toivottavasti joku unelmaduuni tulee pian vastaan <3 Haleja <3

   Poista
 22. Juuri tuo, että olet tunnollinen ihminen, voi altistaa työuupumukselle. Et ole tosiaankaan yksin. Monesti uupumus ei tule itse työstä vaan myös johtamisesta ja työkavereista. Hienoa, että olet ollut yhteydessä työterveyteen. Paljon, paljon voimia sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tajusin, että en selviä yksin näiden fiilisteni kanssa, joten pakko oli hakea apua. Toivon nyt todella, että sitä saan <3
   Mukavaa iltaa sinulle Marja ja kiitos viestistäsi <3

   Poista
 23. Kiitos, että jaoit elämäntilanteesi kanssamme <3 Olet tehnyt tilanteen korjaamiseksi oikeita asioita. Asiat muuttuvat nyt ajan kanssa, joten rohkeutta ottaa vastaan tulevat uudet tuulet ja muutokset. Voimia sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla odotan jo uusia tuulia, toivottavasti pian tulee joku unelmaduuni vastaan <3

   Poista
 24. Kovasti tsemppiä sulle. Tuo on rankka asia.

  VastaaPoista
 25. Mä olen ollut aika vastaavassa paikassa kuin sinä. Joka aamu itkin matkalla töihin. Päivä oli jotenkuten ok, ei paljon. Joka ilta mietin, että wtf - anteeksi huono kieli. Mieli ja kroppa kertovat meille jotain ja niitä on hyvä kuunnella. Jokaisella meillä on hyvä paikka, ainakin kohtuullinen. Sanoisin, että kuuntele kroppaa ja mieltä. Jokainen päivä on kuitenkin uusi mahdollisuus. Olet ajatuksissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin, että päivä menee kyllä jotenkin, mutta en enää ole innoissani joka päivä töihin menosta <3
   Kiitos ihanasta kommentistasi Johanna ja kivaa päivää sinulle <3

   Poista
 26. Hirmu tuttuja tuntemuksia. Itse, en nyt tiedä uuvuinko, mutta väsähdin ja kyllästyin samaisella alalla juurikin siihen riittämättömyyden tunteeseen, meluun ja kaikkeen siihen muuhun kuin laaten kanssa tehtävään työhön, joita pitää hoitaa lapsikatraan ohessa.
  Mun ratkaisuni oli irtisanoutuminen ja onneksi löysin ihanan osa-aikatyön ihan toiselta alalta💛 sijaisuuksia teen oman fiiliksen mukaan eri päiväkoteihin. Rahallisestihan tää oli ihan hullu juttu, mutta mielenrauhaa ja stressittömyyttä ei voi korvata rahalla😊 Mulle tää sopii ja olen enemmän kuin tyytyväinen nyt💛
  Tsemppiä muutokseen, luota tunteisiisi😊💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä kyllä on Antti Tuiskun biisi mielessä, että Taas mennään rahan takii, ylös ja duuniin rahan takii...Kiitos tsempeistä! Nyt on mentävä tosiaan omien tuntemusten kautta <3

   Poista
 27. Voi Outi, iso halaus. On rohkeutta kirjoittaa ja puhua asiasta. On ovia aina avoinna unelmille. Sinä, jos joku löydät oikean oven💛💛💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus <3 Todella toivon, että pian löytyy se ovi, jonka takaa löytyy aurinko arkeen <3

   Poista
 28. Voi miten ikävää kuulla Outi :(. Kun työ on rankkaa ja iso vastuu aina päällä ja jos sinun panostasi ei arvosteta, voin vain kuvitella miltä sinusta tuntuu. Vaikka lasten parissa puuhastelu on palkitsevaa, niin kyllä työnantajankin puolelta sitä kiitosta todellakin odottaa.
  Hienoa, että olet ollut yhteydessä työterveyshuoltoon, toivottavasti saat apua sitä kautta.
  Isot halit ja tsempit sinulle <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin toivon, että nämä minun tuntemukset otetaan nyt tosissaan. Liian kauan olen antanut alentaa itseäni, joten nyt saa luvan riittää tämä kohtelu!
   Kiitos tsempeistä ja halista Sari <3

   Poista
 29. Tsemppiä Outi! Ihan mahtavaa, että olet tunnistanut syyn ja hakenut apua, se on aina todella hyvä lähtökohta ja estää sen, ettei tilanne pääse kehittymään vielä pahemmaksi. <3

  VastaaPoista
 30. Yöunien menetys ja väsymys ovat oireita, jolloin jo uupumus on pitkällä.Hyvä, että olet laittanut stopin asioille, ettei mene pahemmaksi.Uupumuksen oireita voi olla myös monet muut, jotka liittyvät elimistöön jopa hengitykseen.Eihän työpaikalla ole mitään ilmajuttuja tai hometta?Nekin tekevät oireita?

  VastaaPoista
 31. Varhaiskasvatuksessa on hurja pula pätevästä henkilökunnasta! Saat varmasti valita monesta mieluisan paikan mutta ensiksi toipumista kaikesta kuormittumisesta❤Aurinkoa päiviisi, sekin piristää

  VastaaPoista