sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Kuulumisia, muistoja ja arvonnan voittaja

 
Olipas taas kivan rentouttava viikonloppu.
Perjantaina pääsin ajoissa töistä ja kaupan kautta pääsin kotiin nautiskelemaan vapaista.
Kun en muuta hommaa tv:n katselun lisäksi keksinyt, niin tein perheen miehille lohta ja tex-mex perunoita.
Ruoan valmistumista odotellessa väänsin vaahteranlehdistä ruusun :)


Sen verran pitää palata lapsuuteen tässä kuulumisien kertomisessa, että ylemmässä kuvassa on vanha kotitalomme.
Asuimme tuolla ylimmässä kerroksessa ja ikkunat olivat oikealla puolella.
Tästä kodista muutimme sitten Espoonlahteen ja Espoonlahdesta Latokaskeen.
Minähän asun nyt ihan tuon Latokasken kotimme vieressä, joten olen ikäänkuin tehnyt paluun juurilleni.
Erityistä tästä tekee sen, että olen nyt töissä tuon kuvassa näkyvän vanhan kotitalomme lähellä.


Lauantaina kävin työkavereiden kanssa elokuvissa.
Kävimme katsomassa elokuvan nimeltään Ensilumi.
Ensilumesta kerrotaan näin Finnkinon sivuilla:

Mehdipourin perhe on asunut jo muutaman vuoden vastaanottokeskuksessa suomalaisessa pikkukaupungissa. He uskovat tulevaisuuteen Suomessa ja elävät elämäänsä, kuten mikä tahansa perhe nauttien Suomen kesästä, yöttömistä öistä ja lettukesteistä paikallisten ystävien kanssa. Perhe saa tiedon, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty, mutta he katsovat tulevaisuuteen silti positiivisesti. He tekevät viimeisen mahdollisen valituksen päätöksestä ja jatkavat jokapäiväistä elämäänsä, vaikka tulevaisuus on epävarma. Perheen poika Ramin aloittaa ensimmäisen vuotensa yläkoulussa ja jokainen hetki on hänelle entistäkin kallisarvoisempi. Nuoruuden ja aikuisuuden kynnyksellä elävä Ramin opettelee löytämään oman äänensä ja paikkansa maailmassa parhaan ystävänsä Jigin kanssa. Samalla Raminin elämäniloa huokuvat isä ja äiti yrittävät rakentaa perheelleen onnellista ja turvallista elämää.

Elokuvan yhdessä pääroolissa nähdään Bahman-isänä Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlilla parhaana näyttelijänä palkittu iranilainen tähti Shahab Hosseini, joka näytellyt pääroolia kahdessa Oscar-palkinnon voittaneessa elokuvassa (Nader ja Simin: ero ja Menneisyys). Muissa pääosia esittävät Shabnam Ghorbani Mahtab-äitinä ja Aran-Sina Keshvari on Ramin. Muissa rooleissa: Vilho Rönkkönen, Laura Birn, Kristiina Halkola, Eero Melasniemi ja Muhammed Cangore.Elokuva oli kuvattu ja kerrottu kauniisti, mutta minulle itse tarina jäi jotenkin vajaaksi.
Itkettyä tuli kuitenkin elokuvan lopussa ja jäin miettimään kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat tulleet Suomeen turvaan omasta kotimaastaan.
Itse saa olla niin onnekas, että on syntynyt tänne turvalliseen maahan, jossa on hyvä elää.

Lopuksi arvonnan voittajaan!
Lakukorvakorujen arvonnan suoritin random.org arvontakoneen avulla ja voittajaksi selvisi:

viiviK
Kirppistely ja kaikki tuunailu jutut on kiinostavia :)

Olen sinuun yhteydessä vielä alkuviikosta!

Oikein ihanaa uutta viikkoa teille kaikille ja onnittelut Viiville voitosta <3


26 kommenttia:

 1. Oikein mukava ja rentouttava vkl täälläkin. Harmi kun tuntuu, että vklput nenee nykyään ihan hujauksessa. Hupsista...taas onkin maanantai :) Kivaa alkavaa viikkoa sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonlopun pitäisi ehdottomasti olla ainakin kolme päiväinen :)
   Ihanaa viikkoa sinulle Tiina <3

   Poista
 2. Mukavaa uutta viikkoa ja kiitos elokuvasuosituksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffa on tosiaan näkemisen arvoinen!
   Kivaa viikkoa sinulle Minna <3

   Poista
 3. Perjantaina pääsin itsekin lähtemään ajoissa töistä. Tai no ajoissa ja ajoissa, mutta silti ainakin yli tunnin normaalia aeimmin. Illalla ehdittiin syödä hyvin ja samalla musiikkia kuunnellen jutella pitkään ruokapöydän äärellä monia hauskoja muistoja muistellen. Ehkä juuri siksi viikonloppu tuntuikin ihanan pitkältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin perjantaina aamuvuorossa ja pääsin jo kahden jälkeen töistä. Oli kyllä ihanaa kun oli vielä päivää jäljellä reilusti töidenkin jälkeen.
   Ihanaa uutta viikkoa sinulle Tuuli <3

   Poista
 4. Tuli mieleen tuosta sinun leffoissa käymisestä, että on ole itse käynyt vuosiin. Viimeksi taisin käydä muutama vuosi sitten Tiian kanssa. Pitäisi varmaan elvyttää tätä tapaa. Yhteen aikaan kävin paljonkin.

  Mukavaa viikkoa Outi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä viime vuosina käynyt aika montakin kertaa leffassa. Me saamme työn kautta kulttuuri/liikuntaetuja ja olen näillä eduilla ostanut leffalippuja.
   Kivaa viikkoa sinulle Jonna <3

   Poista
 5. Jännä miten jäävät mieleen nuo lapsuuden kotitalot <3
  Tuota elokuvaa onkin kehuttu, varmasti katsomisen arvoinen ja aihe aina koskettava. Mahtavaa uuttaa viikkoa ja iloa työpäiviinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kerrostalo koti on ensimmäinen, jonka minä muistan kunnolla. Tuo on myös koti, johon tuotiin siskoni, kun hän syntyi!
   Ihanaa viikkoa sinullekin Heli <3

   Poista
 6. Onnea voittajalle!

  Hauskasti olet kiertänyt takaisin omille juurillesi :)

  Elokuva kuulostaa kyllä katsomisen arvoiselta ja tarina koskettavalta. Mä en vaan uskalla edes ajatella elokuvia, meillä korona jyllää nyt sellaisella voimalla ja vauhdilla, että ei ole tosikaan. Kiitospäivän jälkeen sitten varmaan vielä ihan eri tavalla.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni kaveri on käynyt kiertelemässä ympäri Suomea, mutta palannut sitten niille hoodeille, jotka ovat eniten tuntuneet kodilta. Siksi sitä minäkin olen nyt täällä Latokaskessa :)
   Täällä leffassa käyminen tuntui turvalliselta. Salissa oli vain kolmas osa normaalimäärästä ihmisiä ja aina turvavälit ja tietysti maskinkin sai pitää kasvoilla.
   Mukavaa viikkoa sinullekin Johanna <3

   Poista
 7. Olipa mukava postaus ja viikonloppu siellä. <3

  Mulle elokuva jäi myös vajaaksi, ja hiukan ehkä myös harmittamaan, koska olisin halunnut tietää miten perheen kävi. Toisaalta turvapaikkahakijoitten elämää kuvattiin kauniisti, toki myös haikeasti mutta myös toiveikkaasti. Niin olisin halunnut heille onnellisen lopun, sen verran rakkaudellinen ja hyvien ihmisten täyttämä perhe oli kyseessä. Joka tapuksessa tärkeä aihe!

  Valoisaa uutta viikkoa Outiliini <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellisuus ei kyllä ole ihan noin kaunista turvapaikanhakijoilla. Minua jäi harmittamaan se, miten lapset usein tosiaan kotoutuvat niin hyvin uuteen maahan ja sitten voikin käydä niin, että vetäistään matto jalkojen alta. Suomeenkin mahtuu lisää porukkaa, välillä käännytykset ovat aivan järjettömiä!
   Haleja viikkoosi Taru <3

   Poista
 8. Mukava viikonloppupostaus <3 Eilen illalla mietin, että miten äkkiä viikonloput aina menevätkään. Minä ajan aina entisen kotitalon ohi, kun niillä seuduilla kuleksin. Siis ainakin kerran kesässä. Tytöt sanovat, että taasko (🤣) siitä ajetaan ja samoja juttuja muistellaan. No, Todellakin 😊👍 Paljon onnea voittajalle! 🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää sitä välillä miettiä menneitä, silloin sitä tajuaa mitä kaikkea on tullut koettua noiden aikojen jälkeen :)
   Ihanaa viikkoa sinulle Tarja <3

   Poista
 9. Kiva ruusu lehdistä: ) ON varmaankin kiva palata asumaan lapsuuden ajan alueelle. Minulla se oli kun muutin PIku Huopalahteen , sillä olin kasvanut ihan lähellä. KIvaa uutta viikkoa OUti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin sitä tuntee olevansa niin kotona täällä Latokaskessa :)
   Kivaa viikkoa sinullekin Jael <3

   Poista
 10. Täällä minäkin asustelen aika lähellä lapsuudenmaisemia, vaikka on tullut opiskeltua ja asuttua muuallakin. Työ ja pojan jääkiekkoharrastus pitää elämän kiireisenä, mutta ehkä vähän paremmin ehdin jo nauttimaan viikonlopusta. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että viikonloppu voisi hyvin olla kolme päiväinen, ainakin ennen joulua. Mieleni tekisi niin askarrella kaikkea kivaa, mutta nyt ei vain ehdi tai jaksa...marraskuu tuntuu ottavan "veronsa". Kaikkea mukavaa tähän viikkoon sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään kovasti uudesta työstäni, mutta kyllä vaan olen työmatkoista ja työn haastavuudesta eri tavalla väsähtänyt iltaisin, joten todella vähälle on nyt jäänyt minun tuunailut ja askartelut.
   Vetoomus kolme päiväiselle viikonlopulle laitetaan vetämään :)
   Mukavaa viikkoa sinullekin Satu <3

   Poista
 11. Ihana ruusu. <3

  Täälläkin käydään räpsäisemässä välillä lapsuudenkodista kuva, kun käymme Lasten sairaalassa. Aina on tuijotettava niihin ikkunoihin ja tullut mietittyä, jos pääsisi edes kerran kurkkaamaan asuntoon, miltä siellä näyttää nyt. Ihanaa, että näet kotitalosi usein. <3

  Sydämellistä tiistita Outi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain taikaa noissa vanhoissa kodeissa on. Olisi tosiaan kiva käydä tuolla sisällä kurkkimassa, kun itse muistaa sen vain meidän kotina!
   Ihanaa keskiviikkoa sinulle Tiiuli <3

   Poista
 12. Minä en asu lähelläkään lapsuuskotiani. Mutta hyvä täällä on asustella,vaikka on pieni paikkakunta, ja palvelut ovat kaukana, ajokilometrejä tulee 60 km edestakainen reissu.
  Kiva varmasti käydä katselemassa tuttuja maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä onkin sitten välimatkat vähän eri luokkaa kuin täällä. Meillä lähimpään ruokakauppaan on 1km ja isoon kauppakeskukseen alle 10km, vaikka tuntuukin, että ihan maaseudulla mekin asumme...pellotkin tuossa vieressä :)

   Poista
 13. Tämä pitääkin katsoa joko kotona tai leffateatterissa. Kiitos vinkistä. Onnea myös Viivik.lle voitosta. Kaunista uutta aamua sinulle Outi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsoa elokuva, oli jotenkin niin kauniisti tehty!
   Ihanaa viikkoa sinulle Viltsu <3

   Poista