torstai 26. toukokuuta 2022

Tämän viikon juttuja

 



Meidän työpaikan pihalla kukkii kauniit puut.
Kyselin jo instagramin puolella, että mikäköhän puu mahtaa olla kyseessä?
Magnoliasta ei ole kyse, koska puut eivät juurikaan tuoksu ja tiedän, että magnoliat tuoksuvat hyviltä.
Sain vihjeen myös marjatuomipihlajasta ja sen johdosta aloin tutkia tuomipihlajoita paremmin.
Minun veikkaus on, että kyseessä olisi Kanadantuomipihlaja.
En ole puutarhuri, vaan ennemminkin kasvien tappaja, joten minun veikkaus voi mennä aivan pieleenkin :)
Jos tiedät, että mikä puu on kyseessä, niin laitapa vastausta tuonne kommentteihin!


Minä aina kehuskelen meidän kebabeilla töissä ja työtiimi pyysikin, että jos voisin joskus tehdä meidän tiimille kebabkastiketta ja riisiä.
Tiistaina koitti sitten tämä päivä, jolloin toin ruoat meidän neljän hengen tiimille.
Hyvin maistui kaikille ja mausteetkin oli kohdillaan (eli reilusti mausteita).
Kertauksen vuoksi laitan tähän vielä tuon kebukastikkeen ohjeen:

800g kebablihaa
3 rkl tomaattipuretta
1 rkl jauhoja
n.½ l vettä
Mausteina:
paprikajauhetta
2 valkosipulin kynttä raastettuna
pippurisekoitusta
chilijauhetta ja shiratcha chilikastiketta oman maun mukaan
suolaa
ripaus kuminaa




Lasten kanssa aletaan vähitellen himmailla tahtia.
Meillä oli jo viime perjantaina ryhmän kevätjuhlat.
Juhlat vietettiin metsäretken muodossa, laulettiin yhdessä, leikittiin hippaa ja syötiin vähän herkkujakin.
Jokainen lapsi sai vahvuusdiplomin ja se olikin monille iso juttu.
Lapsista se oli todistus tästä kaudesta jota ollaan yhdessä toteutettu.
Nyt on vielä vähän enemmän aikaa leikkiä, askarrella ja rakennella hienoja juttuja, runsasta ulkoilua unohtamatta.

Miten sinun viikkosi on sujunut?
Onko tiedossa kivoja kesäjuttuja?
Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua kaikille <3



20 kommenttia:

  1. Hei! Sattuipas sopivasti, että juuri tänään selvitin kyseisen puun nimen! ☺ Se on Kanadasta peräisin oleva rusotuomipihlaja. Näin Kanada-fanina olen erittäin iloinen kyseisestä puusta pihallani. 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli ei ihan pieleen mennyt minun tutkintatyöni :) Kiitos sinulle, kun tulit kertomaan puusta. Ihania on kyllä nämä puun kukinnat, harmi vaan kun kestivät niin vähän aikaa.

      Poista
  2. Olisinpa minäkin tuota puuta veikannut magnoliaksi. Varmaan olivat työkaverit mielissään kun noin hyvät syömiset veit mukanasi. Minun viikkooni on mahtunut hiukan kylvämistä ja istuttamista kotiterassille. Mökki ei nyt jostain syystä houkuta juuri ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka teki kyllä oikein hyvin kauppansa! Mitäs sitä mökille menemään, jos hommaa riittää myös kotosalla. Kyllä se mökki-innostus sieltä vielä tulee.
      Mukavaa sunnuntaita sinulle Kristiina <3

      Poista
  3. Vahvuusdiplomit <3 Miten kaunis ja kannustava idea! Ja hei, olisinpa ollut lounaspöydässänne, se teidän kebabkastike on maailman parhainta! Tehdään sitä aina reilu satsi. Täällä on oltu reissun päällä viikko ja nyt vihdoinkin kotona, tosin tämä päivä on pesty pyykkiä, käyty kauppa-asioilla ja laitettu istutuksia, tehopäivä sanoisinko kun lapset herättivät jo 6.30 ; ) Kivaa viikonlopun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan kun meidän Muhis oli pieni, niin herätys oli aina kello 7 :) Siinä oli sitten koko päivä aikaa puuhastella! Kebabkastike on meidän ikisuosikki ja sitä syödään meillä parikin kertaa kuukauden aikana.
      Ihanaa sunnuntaita sinulle Heli <3

      Poista
  4. Nyt alkaakin olla kevätjuhlien aikaa.
    Meilläkin on ensi viikonloppuna juhlat, ei niin iloiset eli hautajaiset. Sen jälkeen alkaa pakkaaminen ja muutto. Päivämäärä on vielä hiukan auki, mutta ennen heinäkuun alkua. "Kivaa" kesähommaa siis tiedossa.
    Hyvää jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuttaminen on ihan pepusta. Odotan kauhulla, että miten saadaan mahtumaan meidän tavaroita huoneen pienempään kotiin....jahka sellainen koti siis löytyy meille.
      Voimia teidän juhlaan myös <3

      Poista
  5. Euroopantuomi pihlajaa minä ehdotan. Oletpa sinä kiltti kun viitsit laittaa työkavereille muonaa myöskin. Kiireistä aikaa on nyt minulla ollut mutta kyllä se siitä. Aikuisillekkin voisi jakaa vahvuusdiplonin. Missä lajissa sinä saisit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän esihenkilö oli kehityskeskusteluihin valinnut meille kaikille jonkin vahvuuden. Minulle oli valittu innostus...kai minä sitten olen helposti innostuva tyyppi :)
      Mukavaa sunnuntaita sinulle Nila <3

      Poista
  6. Vahvuusdiplomi lapsille, tosi kiva juttu:) Ja kaunis tuo kukkiva puu, ja nyt selvisi nimikin.. Varmaan oli tyytyväisiä syöjiä kun toit kebabia ja riisiä heille:) Kivaa viikonloppua Outi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka teki kauppansa hyvin. Kiva välillä hemmotella tiimikavereitakin. Vahvuusdiplomi oli menestys, jonka käyttöä voisi hyvin jatkaa aina kauden päättyessä. Mukavaa sunnuntaita sinulle Jael <3

      Poista
  7. Puutarha hommia, että saisi nurmikon kunnostettua.Samma puskee liikaa esiin.Ongella kävimme myös 9v:n kanssa.Miten tuo kebab-kastike keitetäänkö vai sekoitellaanko ainekset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin sammalta paljon tuolla takapihan nurkassa. Siellä puskat ovat niin tiiviisti, että aurinko ei pääse sinne kunnolla. Puskia en uskalla poistaa kun ovat talonyhtiön laittamia.
      Ensin paistetaan kebablihat melkein kypsiksi, sitten mausteet, tomaattipure, vähän jauhoja ja sekoittelua, sitten lisätään vesi ja annetaan hautua valmiiksi.

      Poista
  8. Viikko on sujunut ihan kivasti. Vaikea uskoa, et kohta on kesäkuu. Aika menee jotenkin kamalan nopeaa. Mukavaa ja jännittävää sunnuntaita Outi. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tosiaan tunnu yhtään siltä, että ensi viikolla alkaisi jo kesäkuu. Täällä jännätään jo matsin tulosta, kääk! Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Jonna <3

      Poista
  9. Minusta kasvi ei ole rusotuomipihlaja jos vertaa kukkia vaikka tämän linkin valkoisiin kukkiin. https://www.pensasaitakauppa.fi/rusotuomipihlaja.html

    Minä veikkaan, että kasvi on tähtijasmiini. Laitan linkin, josta näet mistä päättelen näin. https://www.jardineriaon.com/fi/trachelospermum-jasminoides.html

    Versoja Vaahteramäenltä-blogin Riina voisi vahvistaa mikä tuo kaunis valkoinen kukka on. Vähän muistuttaa toki magnoliaa ja siinäkin on yksi tähtimäinen kukkalajike.

    Tuo Vahvuusdiplomi lapsille on aivan mieletön juttu. Itsetunnon kehittymisen kannalta ja muutenkin.

    Kivaa sunnuntaita Outi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin lukemassa tuon tähtijasmiini linkin jutun ja olen kanssasi eri mieltä. Tämä ei ole pensasmainen kasvi vaan puu. Puita ei ole tuettu mitenkään, niin kuin tuossa tekstissä sanottiin, että tähtijasmiinille pitäisi tehdä. Puut eivät myöskään tuoksu jasmiinille, joka mielestäni on aika tunnistettava tuoksu, samoin kun magnoliankin tuoksu.
      Vahvuusdiplomit menevät jatkoon, ne olisivat niin mieluisia lapsille. Mukavaa sunnuntaita ja peli-iltaa sinulle Marjo <3

      Poista
  10. Teillä on ihana tiimi, niin kiva tällainen kokkauspäivä, joka varmaan menee puolin ja toisin. Onpa kiva idea. :) Puista ja kukista en ymmärrä mitään.

    Ihanaa päivää Outi. <3

    VastaaPoista
  11. Tuo on joko rusotuomipihlaja tai sirotuomipihlaja. Meidän pihassa on kumpikin. Kukat ovat aika samanlaiset, mutta kasvutapa on hieman erilainen (toisella sirompi niin kuin nimikin antaa ymmärtää). Kauniita ovat.

    VastaaPoista