perjantai 9. syyskuuta 2022

Nyt se sitten iski!

 Sunnuntai-iltana se iski taas, tauti!
Ette usko miten noloa oli jo laittaa viestiä työkavereille, että hei, olen taas sairaana.
Aikaisemmasta poiketen tämä tauti nosti minulle kuumeen.
Minun peruslämpöni on 35,8, joten jo 37 astetta tuntuu kuumeelta.
Kuume kävi parhaimmillaan päälle 38 asteessa.
Oli oli todella kurja ja kamala yskä hakkasi rinnassa.
Maanantaina vain nukuin lähes koko päivän.


Tiistaina äiti toi minulle koronatestin ja mehuja kauppareissunsa lopuksi.
Siinä appelsiinimehua hörppiessä työnsin tikun nenään ja ensimmäistä kertaa lähes kolmeen vuoteen testiin tulikin kaksi viivaa.
Kolme rokotusta ja nyt korona!
Aika pitkään onnistuin mokomaa välttelemään, mutta nyt sai korona minusta yliotteen.

Perjantai ja edelleen kamala yskä, silmät hiekkapaperia, olo kuin jyrän alle jääneellä.
Kuumetta ei ole ollut nyt pariin päivään, onneksi.
Kyljet ja selkä kipeänä yskimisestä ja puoli-istuvassa asennossa nukkumisesta.
Tein eilen ensimmäistä kertaa kunnon ruokaa ja fiilis sen jälkeen (huom! 20 minuuttia keittiössä) oli kuin puolimaratonin juosseella.
En jaksanut tehdä mitään muuta koko päivän aikana.
Ai niin, kaikki maistuu suolaiselta tai happamalta.

Täällä siis sairastetaan!
Tällä kertaa ajattelin saada itseni kuntoon kunnolla, ennen kuin palaan töihin.
Minulla kun on paha tapa mennä töihin vähän puolikuntoisena.
Nyt oikeasti pelottaa, että miten tauti lopuksi vaikuttaa keuhkoihin (koska astma) ja pelkään myös jälkitautina helposti tulevaa sydänlihastulehdusta.

Tänään aloitettu Fragmin pistokset estämään veritulppien muodostumista. 
Tätä edessä vielä 9 päivää. 

Miten teidän viikko on sujunut?
Oletko jo sairastanut koronan?
Jos olet sairastanut, niin pääsitkö helpolla vai oliko tauti vaikea?

Levon täyteistä perjantaita ja viikonloppua kaikille <3
27 kommenttia:

 1. Voi kyllä sua nyt koetellaan. Pikaista paranemista. Työ odottaa sua, kunnes olet taas kunnossa.

  VastaaPoista
 2. Täällä myös ekaa kertaa koronassa. Miehen kanssa molemmat! Miehellä nousi kuume niin korkealle, ettei mittari riittänyt. Minulla jäi vähän alle 39 asteeseen. Kolme ekaa päivää oli ihan hirveitä! Jalkoja särki ja ne oli levottomat ja niissä meni ihan kuin sähköiskuja. Päätä särki monta päivää ja myös silmiä. Maku ja hajuaisti kanssa kateissa. Saas nähdä, kuinka kauan tätä kestää. Nyt jo parempi olo, mutta mitään ei jaksa kauaa tehdä.
  Pikaista paranemista sinullekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä alan vasta nyt olla kunnossa ja sairastin 10 päivää. Nyt kaksi päivää vielä lepoa ja sitten pitäisi jo jaksaa normaalisti.
   Pikaista paranemista teillekin <3

   Poista
 3. Voi sinua, et sitten päässyt sinäkään sairastamatta sitä. Meillä ihmetellään tyttären kanssa kun ollaan reissattu paljon ja oltu tekemisissä sairaitten kanssa, eikä kumpikaan ole itse sairastunut. Tai sitten se on ollut niin lievänä ettei olla huomattu. Ei passais kehua, nyt se tietenkin sitten iskee.😝

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään tosiaan onnistuin tuota koronaa välttelemään, mutta nyt se on sitten kärsitty sekin. Ei kyllä ollut vain flunssa, vaan jotain paljon pahempaa.

   Poista
 4. Kiitos paljon Suvi ja mukavaa syyskuuta myös sinulle 💛

  VastaaPoista
 5. Oivoi. Onpa todellakin harmi tämäntyyppinen kahden viivan testi ja tuollaiset oireet. Toisin oli nuorempana testitikut, joista odotettiin kahta viivaa. Luulen, että suurin osa, ellei kaikki, tulevat Covidin käymään läpi jostain aikaa. Odotan, milloin on minun vuoroni. Tosin en mitenkään innoissani. You know. (Myös astma ja muutenkin riskiryhmää). Hyvä, kun saat hyytymisenestolääkityksen ja annat kehon levätä ja hoitaa itsensä kuntoon kunnolla. Olen nähnyt mitä tuo tauti voi tehdä, jos liian pian alkaa rehkiä. Meneepä sitten viikko, kaksi tai vaikka kolmekin, niin se on lyhyt aika olla kotona ja levätä, kun vertaa siihen, mitä voisi tapahtua kärsimättömyydestä. Suursiivoukset ja kuntopiirit kerkee tehdä myöhemminkin.
  Voimia, enkeleitä suojelemaan sinua ja perhettäsi ja pikaista paranemista. Olet tärkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos niin ihanista tsempeistä <3 Täällä on vihdoinkin normi olo, vähän vielä yskää ja väsymystä jäljellä, mutta olen päättänyt, että viikonloppuna totuttelen jo normaaleihin päiväpuuhiin.
   Toivottavasti selviät ilman tautia, on tämä sen verran viheliäistä ollut.
   Halauksia loppuviikkoosi Viltsu <3

   Poista
 6. Paranemista, Outi. Toivottavasti selviät suht lievällä taudilla. Itselläni ei tietääkseni ole koronaa ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoiset oireet oli kyllä. Onneksi oli noita lääkkeitä apuna, muuten olisin varmasti joutunut lisäapuja soittamaan.
   Mukavaa loppuviikkoa sinulle Satu <3

   Poista
 7. Jokohan olet parantunut?Nyt on niin paljon flunssaa liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa olemaan normaali olo. Tänään päivä 11 menossa.

   Poista
 8. Voi ei toivottavasti paranet pian. Minä olen saanut neljännen rokotuksen ja tietääkseni en ole sairastanut koronaa. Mutta ei voi tietää minkä puun takana se vaanii. 🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin rokotuksia oli 3 ja mietin vaan, että olisi varmasti tauti ollut paljon kamalampi ilman rokotuksia. Kamala oli jo nyt!

   Poista
 9. Korona on kyllä niin syvältä, mutta vissiin sen sitten on kaikki meistä läpikäytävä ennen kuin rauhoittuu. Toivottavasti edes sitten.

  Itse sairastin koronan huhtikuussa (kolmen rokotuksen jälkeen) ja yksikään oireista ei ollut flunssan kaltainen, vaan kaikkea muuta. Leposyke oli koko ajan tasan sata, "lämpö" muutamaa kuumeista tuntia lukuunottamatta koko ajan tasan 35 ja öisin tuntui kuin joku jättiläinen olisi painanut rintalastan jalallaan lyttyyn. Ja olen myös melko varma, että sain varovaisuudesta huolimatta jonkunlaisen sydänlihaksen tulehduksen, joka nyt on luojan kiitos mennyttä (kopkop), josta taas mahdollisesti seurasi maksa-arvojen nousu (edelleen koholla).

  Olet viisas, kun olet päättänyt kuntoutua kunnolla. Ja vaikka välillä tulee sellaisia hetkiä tai päiviä, että olo on suht normaali, silti kannattaa olla varovainen. Tai ainakin itsellä rauhallinenkin kävelylenkki kostautui heti seuraavana päivänä.
  Parilla viikolla kuitenkin selvisin (sydänoireita lukuunottamatta) ja toivon, että niin sinäkin <3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole muuten käynyt missään, paitsi hakemassa nuo pistoslääkkeet terveyskeskuksesta. Sen reissun jäljiltä olin kuin puolimaratonin juossut, aivan poikki. Kotona olen nyt jaksanut puuhastella. Lauantaina aion lähteä elokuviin ja toivottavasti myös kynsihuoltoon. Katsotaan fiilistä sen reissun jälkeen.
   Mukavaa loppuviikkoa sinulle Annukka <3

   Poista
 10. Voi sinua kun olet itsesi niin sairaaksi saanut. Nyt tosiaan kannattaa ensin parannella itsensä kuntoon ennen kuin haaveilekaan töihin menosta. Ei se työpaikka mihinkään kaadu vaikket puolikuntoisena sinne menisikään. 😉
  Meillä ollaan säästytty koronalta vaikka ollaankin oltu ihmisjoukoissa ja tavattu sairastuneita ihmisiä. Tai ehkä se on ollut niin lievänä ettei olla huomattu. Minullakin kun on jo neljä rokotusta takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän töissä taitaa olla enää muutama, jotka eivät ole tautia sairastaneet. Yllättävän pitkään minäkin sitä onnistuin välttelemään :)

   Poista
 11. Voi, taas tautia pukkaa sinulle! :( Meillä sairastettiin korona maaliskuussa. Tai ainakin mies sai tikkuun kaksi viivaa ja kunnon kuume oli, 3-vuotiaalla myös kova kuume, muttei testattu. Vauvalla ei minusta ollut mitään, lieneekö minun raskausaikainen rokotus häntä suojannut. Minä sairastin kolmantena ja viimeisenä hyvin hyvin lievänä, yhden illan ja yön oli lämpöä. Testiin en viivoja saanut vaikka testailin monena päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella moni on kyllä tämän taudin jo sairastanut. Mielelläni olisin jättänyt sairastamatta :( Toivottavasti ei nyt pian tule mitään tautia uudestaan.
   Mukavaa loppuviikkoa sinulle Minna <3

   Poista
 12. Tsemppiä niin paljon rakas Outi ja toivottavasti voit jo paremmin. <3

  VastaaPoista