perjantai 3. helmikuuta 2023

Rapsakat broilerin fileleikkeet

 



Hätä keinot keksii, sanoi vanha kansa.
En voi väitellä viisaampien kanssa, koska nyt pääsin itsekin sen toteamaan.
Olin luvannut tehdä broilerin fileleikkeitä kermaisessa kastikkeessa, mutta olin sitten unohtanut ostaa ne kermat.
Katselin ympäri keittiötä, että mitäs sitä nyt keksisi, kun silmiin osui corn flakes pussin loppu.


Murskasin maissihiutaleet vähän pienemmiksi ja lisäsin niiden sekaan
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
pippurisekoitusta
suolaa

Pyöritin broilerin fileleikkeet (5kpl:tta) ensin jauhoissa, sitten kananmunassa (tässä käytin kaksi kananmunaa) ja tämän jälkeen kuorrutin fileet maissihiutaleissa.


Paistoin fileleikkeisiin hyvän pintavärin paistinpannulla.
Paistamiseen käytin juoksevaa margariinia.
Lopuksi vielä nostin fileet vuokaan ja viimeistelin paiston 200 asteisessa uunissa n.12 minuuttia.
Siinä ajassa valmistui air fryerissa myös ranskalaiset pihvien kaveriksi.

Näistä rapsakoista fileleikkeistä tulikin nyt perheen miesten uusia suosikkeja ja tämä ei jäänyt  viimeiseksi kerraksi kun näitä pääsin tekemään :)
Olemme testanneet fileleikkeitä tällä tavalla valmistettuina myös hampurilaisiin ja kyllähän ne toimi ihan älyttömän hyvin.
Tässä tapauksessa lopputulos taisi olla parempi kuin alkuperäinen ruokaidea.
Ihanaa viikonloppua kaikille <3




18 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella hyvältä, maistuis varmaan meillekin. Ihanaa viikonloppua Outi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, on hyvää. Kivaa viikkoa sinulle Maikku <3

      Poista
  2. Hyvää ja helppoa! Kivaa viikonloppua Outi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella hyvää oli kyllä. Tälläkin viikolla on muuten nämä menussa :)
      Kivaa viikkoa sinulle Minna <3

      Poista
  3. Hyvä idea tuo maissihiutaleilla panerointi, nam!
    Kävisi varmasti hyvin vaikka pakasteseitistä tehtyjen kalapuikkojen valmistamiseen. T.Selja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävisi varmasti oikein hyvin kalankin kanssa. Testaapa ja tule sitten kertomaan, että miltä maistui <3

      Poista
  4. Hyvältä näyttää. Mahdottomasti on broilerinkin hinta noussut kaupoissa, ennen muka niin edullista lihaa. Vaan mikäpä nyt ei olisi kallistunut ja jotain on syötävä kuitenkin. Teillä tehdään niin herkkuruokia, että taidankin muuttaa teille asumaan. =D

    VastaaPoista
  5. Varmasti hyvää tuli varmaan raprakka pinta mutta pitäisi saada niitä maissihiutaleita vähän pienemmässä rasiassa .Emme ole varmaan koskaan itse syöneet niitä ,lapset aikoinaan kyllä .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tulee kyllä ihanan rapsakoita. Minä sain nuo maissihiutaleet Lidl:stä ilmaiseksi, kun on se Lidl app puhelimessa :) No nyt on sitten tullut ostettua jo lisääkin noita :)

      Poista
  6. Näyttävätkin tosi rapsakoilta. Minähn en syö lihaa, mutta tuota voisi soveltaa vaikka tofuun.Mukavaa viikonloppua Outi❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä idea muuten yhdistää tämä päällinen tofuun.
      Mukavaa viikkoa sinulle Jael <3

      Poista
  7. Näyttävät niin hyviltä. Multa tuollainen kekseliäisyys ja soveltamisen taito puuttuu kokonaan. Olen sellainen että jos jokin ainesosa puuttuu, menee heti sormi suuhun.
    Mukavaa päivän jatkoa sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun ystävät aina nauravat, että voin kehittää ihan ihme aineksista herkullista syötävää...se voisikin olla minun uusi talenttini :)
      Mukavaa viikkoa sinulle Kristiina <3

      Poista
  8. Kiitos vinkistä! Olen käyttänyt maissihiutaleita kalojen kuorruttamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No testaapa nyt ihmeessä myös broileriin...ihan älyttömän hyvää.
      Kivaa viikkoa sinulle Tarja <3

      Poista
  9. Oi, toi rapsakka kuori tekee noista fileistä takuulla todella hyviä. 🤤 Pitää joskus kokeilla.

    Ihanaa viikon jatkoa Outi. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaa vaan tosiaan heitellä reippaasti mausteita noiden maissilastujen sekaan niin hyvää tulee :)
      Kivaa viikkoa sinullekin Jonna <3

      Poista