sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Kotona taas

Matka Marokkoon on takana ja lomaa vielä vähän jäljellä täällä kotimaassakin. Olimme kolme viikkoa mieheni kotimaassa vieraisilla, mukavaa oli, mutta isäpuoltani siteeraten "Kotimatka on paras matka", vaikka ei tuo kotimatkakaan nyt  ihan ongelmitta sujunut. Kotimatkalla mies ja poika jäivät yöksi Pariisiin, kun koko perhe ei mahtunut enää Finnairin koneeseen, Finnair oli vaihtanut koneen pienempään...nyt ollaan jo onneksi koko perhe taas kotona.  Kuitenkin tässä muutaman Marokkopostauksen varmasti tulen tekemään, että saatte vähän kuvaa millaisista maisemista me saimme nauttia.

 Aamuinen maisema Casablancassa.
 Kulta ihmettelemässä maailman menoa :D

 Dar Boussa:n rannalla on mahtavat aallot, vilpoista uida ja läpi vuoden pidetään surffauskursseja.

 El Hank
 Majakka El Hank:ssa Casablancassa,  on vaikuttavat 51 metriä korkea, siinä on 6,60 metriä korkea pohja ja se on 39 metriä leveä. Sen avasi Albert Laprade vuonna 1916 ja se aloitti toimintansa 1. elokuuta 1920. Tämän majakan valo näkyy mieheni perheen kotiin aina iltaisin. 
Hassan II:n moskeija (arab. مسجد الحسن الثاني‎) on moskeija Casablancan kaupungissa Marokossa. Hassan II:n moskeija on Marokon suurin ja maailman seitsemänneksi suurin moskeija. Se on 210 metriä korkea. Moskeijaan mahtuu kerralla 105 000 ihmistä, sisälle 25 000 ja piha-alueelle 80 000. Moskeijan suunnitteli ranskalainen arkkitehti Michel Pinseau. Moskeijan rakentaminen aloitettiin vuonna 1986, ja sen piti valmistua vuonna 1989 Marokon kuningas Hassan II:n 60-vuotissyntymäpäiväksi. Rakennus valmistui kuitenkin vasta vuonna 1993.

Tässäpä nyt muutama kuva näin aluksi sulateltavaksi, huomenna ehkä jo muutama lisää, nyt kauniita unia kaikille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti