lauantai 26. lokakuuta 2013

Ruokavinkki viikonlopulle

Tässä yksi meidän perheen lasten suosikkiherkuista...omatekoiset hampurilaiset.

Leivoin leipätaikinan, annoin sen kohota tunnin ja aloin tekemään sämpylöitä. Sämpylöistä saa saman kokoisia kun käyttää esimerkiksi kahvikuppia muottina. Painelin taikinan leivonta-aluselle ja kahvikupin suupuolella painoin sämpylät irti taikanalevystä. 

3 dl
vettä
 
25 g
hiivaa
 
1 tl
suolaa
 
1 tl
sokeria
 
7 dl
vehnäjauhoja
 
60 g
voita t. margariinia

Nostatin vielä sämpylöitä n. puolituntia ennen uuniin laittoa. Uuni 200c` ja paistoaika n.30min.

Jauhelihapihvit paistoin oivariinissa. Pihvitaikinaan laitoin yhden kananmunan, pippuria, suolaa, chiliä, paprikaa ja valkosipulijauhetta, sekä t-lusikallisen omatekoista sinappia. Paistinpannun kuumensin valmiiksi ennen pihvien paistoa, pihvit paistuvat muutaman minuutin per/puoli. 

Tämän jälkeen vaan kokoamaan hampurilaista oman maun mukaan. Itse laitan aina cheddar-juustoa, tomaattia, salaattia ja vähän ketsuppia...NAM




2 kommenttia: