lauantai 3. toukokuuta 2014

Koiralle lelu


Minulla ei ole koiraa, mutta työkaverilla on sellainen ihana karvavauva kotonaan.
Itse olen niin allerginen, että en voi olla tuntia pidempään missään missä on kissoja, koiria tai hevosia.
Meillä on ollut kotieläiminä kaneja (joille myös huomasin olevani allerginen, mutta kärsin hiljaa ja kanit saivat elää koko elämänsä meillä) sekä hamstereita. Tuosta pikku Piparista en saa oireita, onneksi.
Mutta takaisin koiriin tai siis koiraan.
Työkaverini koira pitää tavaroiden/esineiden repimisestä, joten vetolelu tuntui hyvältä lahjalta sekä emännän, että koiran kannalta.

Tätä lelua varten tarvitsin vain trikookudetta ja sakset.

 Valitsin väriksi keltaisen ja mustan kuteen.
 Tee aloitukseen tukeva solmu ja jaa kuteet neljään suuntaan (tein kaksinkertaisella kuteella, näin lelusta tulee kestävämpi)

 Tässä näkyy tämä kuvio millä lelua punotaan. Nosta kude aina toisen päälle ja lopuksi pujota ensimmäisen silmukan läpi. Helppoa kun kuvio hahmottuu.
Valmista tuli, innostuin niin että tein vielä toisen lila-keltaisen lelun myös.

Hauvavauva vaikuttaa oikein tyytyväiseltä leluihinsa...eikö olekkin söpö?

6 kommenttia:

 1. Hauvavauva on kyllä tosi söpö :) Taas mahtava tuunaus sulta, tuollainen lelu on omistajan mieleen varmasti paljon enemmän kuin sellaiset marketeista saatavat sateenkaaren kaikki värit kyljessä oleva muovilelu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omistaja ja koira olivat kummatkin tosi tyytyväisiä lahjasta. Ei perheen poikakaan ollut saanut leluihin koskea, oli hauvavauva niin tykästynyt niihin :)

   Poista
 2. Sinä se aina keksit ja osaat! :)

  VastaaPoista
 3. Halusin jotain antaa työkaverille, kun hän on antanut mulle paljon tuunausmateriaaleja. Kiitos kaunis kehuista <3

  VastaaPoista
 4. Pitäisiköhän mun tehdä sulle tilaus koiranlelusta. Meidän Miinalle vois keksiä jonkun todella kovan narulelun jota se vois riepottaa edes takas pihaa ja heitellä suullaan/tassuillaan. Ihan vaan sen takia, että saisi jotakin muuta tekemistä kuin kuoputtaa koko mein pihan kuopille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota oli kyllä kiva väännellä. Ekaksi tuntui ihan toivottomalta ymmärtää punontakuvio, mutta sitten kun se aukeni, niin työ eteni tosi nopeasti. Katotaan oisko mulla jotain mistä saatais Miinalle lelu, voi tulla yllätyslähetys teille joku päivä. :D

   Poista