keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Vali, vali, vali!!!Ai että mua tänään ketuttaa.
Mikäkö ketuttaa?

No se, että lukijoita lähtee.
Lukija per päivä.
Heti tulee mieleen, että mitä mä olen tehnyt väärin?
Miksi mun jutut ei enää kelpaa?

Sekin ketuttaa, että työpäivä venyy odotettua pidemmäksi.
AAARRRGGG, mullakin on omaa elämää.

Mua ärsyttää ilkeät ihmiset.
Miksi pitää pahoittaa toisen mieli tahallaan.
Ai että pistää vihaksi.Miksi säädetään säännöksiä, jos niitä ei pidä kuitenkaan noudattaa?
Mulla ois niin paljon sanottavaa päivähoitolaista, mutta ammattini takia pidän suuni siitäkin kiinni.

Kävin ruokakaupassa ja sitten taas alkoi ketuttamaan.
Miks ruoan pitää olla niin hiton kallista?

Miks jotkut vaan valittaa ja valittaa omaa kurjuuttaan ja sitten kun tarjoat apua, ei se kelpaa.
Ehkä sitten on vaan kivempi valittaa kuin ottaa apua vastaan.

Nyt mä kaivaudun sohvan nurkkaan ja laitan peiton korville ja murisen siellä tän ketutuksen pois.

Kiitos ja näkemiin!56 kommenttia:

 1. Joskus on vaan niin hyvä valittaa! Tänään tuli yksi lukija ja lähti yksi myös, sellainen balanssi. Sellaista se on tulee ja menee. <3 Mutta kyllä sitä aina hetkeksi jää pohtimaan, etenkin sellaisena päivänä kun pihlajamarjat ovat happamia!

  Nyt vällyjen väliin möksäämään ja olkoon huomenna huippupäivä <3

  VastaaPoista
 2. En edes seuraa kuka seuraa bloggerin kautta. Itselläkin on "lukulistalla" paljon sellaisia blogeja, joita en välttämättä enää seuraa. Blogit ovat muuttuneet, minä olen muuttunut. Seuraan lähinnä Analyticsin lukuja kävijämääristä.

  Asenenttuani instan seurantaohjelman olen ollut aika hämmästyntyt ja huvittunutkin kuinka paljon siellä aletaan seuraamaan vain saadakseen itse seuraajan ja seuraaminen perutaan jollen itse seuraa takaisin (ja joskus perutaan vaikka alkaisinkin seuraamaan). Lapsellista peliä mielestäni ihan aikuisilta ihmisiltä. Minä seuraan ketä seuraan sen takia että pidän kuvavirrasta, jos he seuraavat takaisin se on ihan kiva, mutta en oleta edes että automaattisesti ryhtyvät seuraajikseni.

  Parempaa mieltä sinne peiton alle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lumo <3
   Ei sitä pitäisi niin näistä luvuista välittää, mutta kun valmiiksi ketutti niin ehkä tää siksi tuntui niin isolta asialta.

   Poista
  2. Hei, vastaan tähän viestiketjuun, kun olen nii-iin samaa mieltä Lumon kanssa: sekä lukulistoista ja blogiseuraajista että Instasta.

   Tähän media-aikaan ja -maailmaan vain kuuluu, että lukijoita lähtee ja lukijoita tulee. Se pitää hyväksyä. Kaikkia seuraajalistoja arvokkaampina minäkin pidän Lumon tapaan Google Analyticsin tuloksia. Jos siellä tapahtuu suuria muutoksia - ihan mihin suuntaan tahansa - kannattaa pohtia, mitä sitä on tullut tehtyä.

   Yhtä huvittavaa on tuo Lumon kuvaama Insta-seuraaminen. En voi mitenkään ymmärtää, miksi - mistä syystä - seuraaminen pitäisi perustua vastavuoroisuuteen. Enhän voi olla mitenkään aina samoista asioista kiinnostunut kuin seuraajani.

   Sain joulun aikaan muutamassa päivässä todella suuren joukon seuraajia (99 prosenttisesti ulkomailta) vaan miten kävi.. Kun en ryhtynyt seuraamaan takaisin, heistä lähes kaikki lähtivät pyhien jälkeen.

   Sydämestä sydämelle. Tärkeintä ei ole seuraajien määrä vaan heidän sitouneisuutensa, tykkäämisten perusteet.

   Mutta hei Outi - muuten saa kyllä välillä räytyä <3. Ei tämä arki aina niin ihanaa ja avoista ole, ja blogissakin saa tuoda sitä esille <3 <3!!

   Poista
  3. RäyhäOuti on nyt haudattu (ainakin hetkeksi) ja kaikki on jo kunnossa. Analyticsin asentaminen on ollut ihan parasta mitä mun blogille on tapahtunut.
   Mahtavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Joskus vaan valituttaa ja silloin pitää saada negatiivisuus ulos sitten vaikka peiton alla murisemalla! :) Ilkeistä ihmisistä, ruoan hintalapuista ja työn epäoikeudenmukaisuuksista ei taideta koskaan päästä pois, mutta ainakin jos lohduttaa, ei lukijoiden katoaminen johdu välttämättä bloggaajasta laisinkaan :) Kuulemani mukaan Google/Blogger siivoaa tilejä ja siksi saattaa lähteä jopa kymmeniä lukijoita kerralla, kun haamutilejä poistetaan! :)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tullaisista haamuista en olekaan kuullut. Niistä jotka liittyvät lukijoiksi vain arvontojen takia kyllä olen kuullut.
   No ehkä tää ilta muristaa peiton alla ja huomenna paistaa aurinko tähänkin risukasaan :D

   Poista
 4. Multa kävis 7 lukijaa yhtenä päivänä ja huomasin et facen bloggaajat ryhmässä eräs kyseli asiasta. Ketju oli tosi pitkä ja monilta oli lähteny kasa samana päivänä...

  Mun pikkuveli joka on ilmiö youtuben puolella aina sanoo ettei se määrä vaan se laatu. Ennemin ne muutamat uskolliset seuraajat kuin kasa numeroita jotka ei kommentoi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta. Ihanaa on saada kommentteja tutuilta :) Mä jatkan nyt herneiden kaivamista sieraimista, ehkä koko palko tulee vielä illan aikana ulos :D

   Poista
 5. Voi ei.. mullakin on ollut tosi huono päivä! Ja monesta asiasta tekis mieli valittaa ja olen valittanutkin :). Ajattelen aina tosi huonona päivänä, että huomisen on ihan pakko olla parempi, kun tämä päivä on ollut niin pyllystä. Monesti se sit onkin niin!

  Mua ahdistaa myös tuo blogijuttu. Ei niinkään se, että lukijoita lähtee, kun ei niitä edes hirveesti ole! Kaks vuotta oon jo blogia pitänyt ja lukijoita ei vaan ilmesty mun mielestä tarpeeks. Monesti mietin et jutut on varmaan niin huonoja, mut sit yritän lohduttaa, et ehkä ne kaikki ei vaan oo mua vielä löytänyt.. Ahdistaa seurailla noita lukuja, parempi fiilis säilyis kirjoitteluissa, kun ei katsois niitä ollenkaan.

  Tänään mökötetään, mut huominen on meillä loistopäivä eiks niin? :) :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Huomenna mennään hymyssä suin kohti uusia pettymyksiä :D

   Poista
 6. Älä välitä Outi ♥♥♥ ymmärrän fiiliksesi ja peiton alle kaivautumisen. Ota herneet rauhassa pois ja se palko myös tässä illan mittaan. Ikävä nimittäin nukkua se nenässä. Voit kuorsssata .... :D

  Pikkumainen ihminen, joka on liittynyt blogiisi lukijaksi vain osallistuakseen arvontaan saakin mennä minun mielestäni. Ei ole sinun bloggausten arvoinen henkilö vaan on palkinto silmissä kiiluen tullut mukaan. Mutta kun arpaonni ei suosinutkaan tätä onnenonkijaa hän ei vaidu edes lukemaan hyviä bloggauksiasi vaan siirtyy jo seuraavaan arvontaan.

  Saattaahan sekin olla totta mihin tuolla jo viitattiin, että Google ja Blogger siivoavat "hiljaiset haamut" pois. Vaikea tietää mistä on kyse mutta poislähtijät menettävät kivoja bloggauksiasi...

  Halaus Outi ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on enää yksi pieni herne nenässä :D
   Kyllä kannatti tulla avautumaan. Heti saa tsemppauksia ja mieliala kohoaa.
   Kiitos ihana <3

   Poista
 7. Välillä vaan on sellasia päiviä kaikilla, mutta hyvää kansallista lähihoitajapäivää sulle silti:) Ei mulla montaa lukijaa ole ollutkaan mutta pari niistä on hävinnyt myös lähiaikoina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna <3 huomasin tosiaan vasta nyt illalla, että tuollaista lähihoitajien päivää vietetään. Hienoa!

   Poista
 8. Voihan! Kuule, niitä tulee ja menee ja kuten varmasti tiiät, niin kävijämäärät ovat tärkeämpiä sitten loppupelissä ja kyllä sulla varmasti seuraajia silti pysyy vaikka viralliset jäsenet tulee ja menee! Noita jässäreitä ei pitäs seurata, mutta lapsellisen kivalta se tuntuu, kun niitä tulee ja sit kun lähtee, tulee fiilis, että pöh, eikö se tykännytkään enää:) Eikö?
  Nyt tsemppiä enää 2 pvä ja on viikonloppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se, kävijämäärät on nousseet huimasti, mutta silti sitä vaan tuijottaa noita lukijoita :(
   Ihanaa, huomenna on jo torstai. Mulla on onneksi vielä lyhyempi päivä perjantaina töissä.

   Poista
 9. Täällä kans kai liikaa katsotaan välillä niitä lukuja ja välillä niin ketuttanut kun porukkaa hävinnyt. Toisaalta mukana on kuitenkin pysynyt teitä ihania, jotka yleensä kommenttiakin laittaa! <3 Itseä ihan välillä hävettää kun ei muka ehdi kommenttia näpyttämään.

  Hyvä on aina välillä avautua ja huomenna on taas parempi päivä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Marru <3 Mun on ollut hirmu vaikeaa hyväksyä se, että en mitenkään ehdi kaikkia seuraamieni blogien postauksia kommentoida. Asiat vaan vaatii pientä priorisointia välillä ja sulle se on se pikkuinen siellä kotona. Outin höpinät odottaa sua aina täällä <3

   Poista
 10. No voe rähmä. :( Mutta eikös fb:n puolella oo kuitenkin tykkääjät lisääntyneet? :) Ite oon monessa blogissa kyllä Bloggerin kautta lukijana, mutta luurilla kun tulee roikuttua fb:ssä vähän liiankin kanssa, niin sieltä tulee sit klikattua myös niihin blogeihin joiden linkki uutisvirtaan ilmestyy. :) Eikä sit aina jaksa mennä Bloggerin kautta katsomaan uusia kirjoituksia. Mutta enpä silti ole kyllä lukijoista lähtemässä. No tulipa taas selitys. Tarkoitus oli jotenkin lohduttaa, mutta enpä tiiä onnistuinko yhtään :D Oon ollu ihan seko tänään muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, facebookissa on hienosti lukijat lisääntyneet.
   Ihanaa, että tosi usein käyt täällä mun blogissa ja laitat kommentteja. Niitä arvostan kovasti.
   Ihanaa iltaa <3

   Poista
 11. Kiitos kun tulit tänne mun valituksia lukemaan :D
  Oikeesti en usein täällä valita, mutta pari kertaa vuodessa tulee avattua ketutuslaatikon kansi :D
  Kivaa keskiviikkoiltaa!

  VastaaPoista
 12. Hei, muillakin lähti tänään. Mutta muuten hyvä päivä kaikin puolin :). Joskus on niitä päiviä kun kaikki pikkujutut kasaantuu. Mutta huomenna on varmaan sitten hyvä päivä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usko iloisempaan huomiseen on suuri. Siihen osittain auttoi pannari mansikkahillolla ;)

   Poista
 13. Ihana purkaus, tsemppiä! Täällä mennään niin väsyneenä, että tekis kans mieli valittaa vaan. Yritän pitää suuni kiinni, ettei tuu turhaa riitaa 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kato purin "fiksuna" mun pahan mielen koko kansalle. Ei tullut yhtään kiukuteltua perheelle :)

   Poista
 14. Tuulen viemän Scarlett O'Hara totesi ikävistä asioista: "Ajattelen sitä sitten huomenna." Ja tuollaisia 'tuuliviirejä' ei kannata edes ajatella huomenna. Huomenna on uusi päivä ja uudet mietteet. Paremmat!
  Ihanaa loppuviikkoa, Outi!

  VastaaPoista
 15. Eiköhän tämä tästä. Nyt unta nuppiin ja kohti huomista!

  VastaaPoista
 16. Murunen. Muakin kiukuttaa, koska oon saanu flunssan ja oon kuumeessa. Lisäksi en osaa muokata blogia ja nään kaiken sumuisena. Oot rakas

  VastaaPoista
 17. Toivottavasti tänään parempi päivä ❤️ Välillä tulee hetkiä, että kaikki asiat ottaa päähän. Ja minä en lähde täältä kulumallakaan. Sun jutuissa ei ole mitään vikaa ihana Outi ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sanon kuule, että tein parhaan päätöksen, kun päästelin täällä pahan olon ulos. Kiitos ihana Jani <3

   Poista
 18. Tässä vaiheessa on hyvä todeta "kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun ruuankin hintoja olivat nostaneet, kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun sellaiset uudet lait menivät säätämään"! No tätä ketjua voisi jatkaa vaikka seuraavaan vuoteen asti.

  Mitä sää siellä nyt valitat, vedät rauhassa henkeä ja lasket kymmenee, voi muru, kun sulla on enemmän lukijoita, kun meikäläisen blogissa. :O Joten ihan turhaan murehdit ja ahdistut. Sussa mitää vikaa ole.
  Blogeja on paljon ja niiden mukana tulee paljon myös luettavaa. Kaikki vain ei viihdy kaikissa blogeissa joihin ensin kirjautuvat lukijoiksi. Minäkin olen lähtenyt muutamasta blogista ihan siis syynä se, että aihe ei osu omalle kohdalleni. Aina tulee kuule uusi lukija lähteneen tilalle. Odotteleppa ihan rauhassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen siitä "kiltti" ihminen, että jos kirjaudun lukijaksi, siellä myös pysyn. Poikkeuksen olen tehnyt kerran, koska niin mieleni pahoitin rasistisista kirjoituksista.
   Mä olen tänään ihan hyvällä tuulella jo :D

   Poista
 19. Parempi pienempi joukko lukijoita kuin hirmu määrät "lukijoita" Outi. Ei ne numerot, vaan se todellinen vuorovaikutus <3

  Ja ihana kuva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä postaus on tuonut esiin sen, että on mulla vaan hurjan hyvä joukko seuraamassa mun blogia.

   Poista
 20. Välillä ketuttaa kaikki! Silloin viltti on hyvä kaveri. Mulla on kotona vanha tilkkutäkki, jonka toinen puoli on pehmeätä apilakuosia. Puhun yleisesti kun ketuttaa, että "painelen apilaviltin alle". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tuollainen apilaviltti <3
   Mä muuten luin kaksi kertaa väärin...apinaviltti :D

   Poista
 21. Voihan rähmäkäpälä. Voin hyvin samaistua muutamaan valivaliisi täysin. Parempaa päivää toivon sinulle, ystäväiseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamulla vähän vielä tuittuilin, mutta nyt olen jo taas ihan oma itseni :D

   Poista
 22. puhalla Outi nyt se palkokin pois nekusta, on huomattavasti helpompi hengittää. jospa tänään torstaina olisikin se kivempi päivä. sulla on yleisesti ottaen niin valoisa blogi ja jutut että ilolla luen. täytyyhän ne ketutukset välillä poiskin saada, mutuen menee selkä kumaraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tässä sen näkee, ei ole aina bloggaajakaan ruusunlehdillä tanssimassa, välillä voi astua vaikka piikkiin.
   Tänään on kaikki jo ok :D

   Poista
 23. Toivottavasti tänään oli parempi päivä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamukiukkuilun jälkeen päivä on ollut oikein onnistunut ja tuottoisa :D :D

   Poista
 24. Kyllä jokainen lähtijä mietityttää mutta pahinta oli se päivä kun niitä lähti 7 vuorokauden sisään. Kävi mielessä suojella itseään ja laittaa säppiin koko blogi ennenkuin siellä lukijapalkissa on nolla. Joskus sitä arvaa mikä oli uloskirjautumisen syy ja olen miettinyt muuttaisinko tekstiä sen takia ja vastannut itselleni en. Siellä on aito Kiki ja tiesän olevani kuin homejuusto. Kaikille ei vaan sovi :D Olenko mää ihan kauhea kun tunnustan, että tärkeimpiä lukijoita on kuitenkin ne jotka jättää kommentin ja joiden kanssa on vuoropuhelua. Sellaiset lukijat tuntuu läheisemmältä ja riipaisee pahasti kun huomaa sellaisen kasvon liittyneen lähteneiden joukkoon. Toivottavasti tämä päivä oli parempi päivä ja sää sait herneen nenästä <3 Suhtaudun lukijaksi liittymiseen varmaan liian tiukkapipoisesti mutta ajattelen, että täytyy miettiä mitä touhuan. Jos liityn niin sitten luen. Paitsi jos tulee jotain todella pahasti omaa maailmankuvaa vastaan rikkovaa. Olen kyllä joutunut kirjautumaan ulos parista blogista jotka oli niin pitkään käyttämättä, että ne oli kaapattu ja alkoi tulemaan mainoksia mitä oli sivutolkulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla aika ei riitä työn ja perheen lisäksi kaikkien ihanien blogien lukemiseen ja se harmittaa kovasti. Eilen tuli lukija lisää ja tänään taas joku poistui lukijoista. Kyllä se kirpaisee vaikka ei pitäiskään.

   Poista
 25. Mä olen jättänyt jo aikaa sitten liiallisen numeroiden tuijottamisen... tai jos niitä tuijotankin, niin en viitsi miettiä ihmisten syitä, että miksi lähtevät. Kuitenkin lisää tulee, kun joku lähtee ;)

  VastaaPoista
 26. Välillä on noita valitus- ja potutuspäiviä ja silloin voi marmattaa täysin palkein. Seuraava päivä on yleensä on paljon parempi. Älä välitä lukijoiden lähtemisestä. Sulla on paljon aktiiviseuraajia ja niin kiva blogi, että uusia lukijoita tulee entisten tilalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin. Kyllä sitä arvostaakin kaikkia lukijoitaan tosi paljon...pitäis vaan lopettaa tää valitus :D

   Poista
 27. Älä sitä ainakaan sure, jos lukijoita on häipynyt. Samoin on viimepäivinä käynyt itsellenikin ja muutama muukin on samasta kirjoittanut. Mistä lie johtuu. Jos joku häipyy, niin uusia parempia tulee tilalle, eikös joo =)

  VastaaPoista
 28. Joskus on ihan hyvä päästellä suurimpia höyryjä pihalle!! <3 Se auttaa omaa oloa kyllä kovasti. Kyllähän niitä lukijoita tulee ja menee, millon mistäkin syystä, mutta onneksi uusia tulee kuitenkin tilalle. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki kyllä hyvää päästellä pahaa mieltä ulos. Nyt jo naurattaa koko postaus.

   Poista