tiistai 19. kesäkuuta 2018

Kuulumisia ja kyselyä
Tästä saattaa nyt kehkeytyä pieni valituspostaus, joten varautukaa pahimpaan :)
Nyt on kuulkaa kisaväsymystä havaittavissa.
Olen liikkunut enemmän, syönyt vitamiineja ja nukkunut vähän pidempiä unia, mutta silti väsyttää koko ajan.
Kilparauhasarvot on hyvät, koska niistä joku tulee kuitenkin sanomaan.
Kaikki muutkin arvot on hyvät, joten ei taida nyt siitä olla kyse.


Itseasiassa tiedän mistä tämä väsymys johtuu.
Olen tehnyt liikaa, en ole muistanut rauhoittua oikein ollenkaan.
Haluan tehdä asiat heti kun niitä pyydetään, vaikka siinä menisi se vuorokauden viimeinen vapaa tunti.
Ajatus lyhkäsemmästä kesälomasta ahdistaa myös oletettua enemmän.
Olen jo useamman vuoden pitänyt kesälomaa aina viisi viikkoa ja nyt pitäisi pärjätä jouluun asti neljällä viikolla.
Tiedän, että se viikko on lyhyt aika ja valittaminen siitä kuulostaa naurettavalta, mutta silti.
Tämä kevät on ollut rankkaa töissä, eikä se rankkuus johdu lapsista.
Lasten kanssa on ihanan mutkatonta ja mukavaa.
Ollaan puistoiltu, tehty kävelylenkkejä, käyty konsertissa, syöty jäätelöä hiekkalaatikon reunalla, käyty tahtotaisteluja ja naurettu yhdessä vedet silmissä.
Ikävä kyllä työt ovat niin paljon jotain muutakin kuin lasten kanssa olemista.
Tässä tuon nyt julki useamman alalla olevan ystäväni ja itsemi mielipiteitä asioista.
Paineet ovat kovat ja paineita tulee välillä enemmän kuin yksi ihminen jaksaa kantaa.
Onneksi kuitenkin on oma työtiimi ja esimies tukena, koska ilman heitä ei tässä kaikessa olisi mitään järkeä.
Arvostus tai sen puute oikeastaan on ajamassa meitä hoitajia ja opettajia siihen tilaan, että sitä alkaa miettimään, että jaksaako tätä työtä tehdä eläkeikään asti.
Muutos on ollut hurja viimeisen kymmenen vuoden aikana.
Silloin kun aloitin, valmistumisen jälkeen, nämä työt, meidän työtä arvostettiin enemmän.
Tuntuu, että vaatimukset vain lisääntyvät ja sinun pitää toteuttaa sitä sun tätä, hymyssä suin ja olla hyvä asiakaspalvelija oli tilanne mikä hyvänsä, eikä nykyinen hallitus tunnu ajattelevan asioista yhtään eri tavalla.
Me kuitenkin olemme myös ihmisiä, meitäkin sattuu välillä, meilläkin on oma elämä työn lisäksi ja omat huolet, mutta kukapa niistä välittää. 
Eiköhän tässä nyt tullut jo asia selväksi...vielä 8 päivää töitä...jaksaa, jaksaa, painaa, painaa, elämä on lainaa, kohta oot jo vainaa, sanoi Antti Holman roolihahmo Kissi Yli-Hiilarikin.


Suklaajäätelön kautta kivempiin asioihin!
Olen monesti yrittänyt saada teitä kyselemään kysymyksiä minulta, mutta aika huonolla menestyksellä :D
Nyt siihen olisi taas mahdollisuus.
Kysy mitä mieleen tulee, se voi liittyä blogiini, perheeseeni, työhöni tai mitä vaan keksit kysyä!
Lupaan vastata rehellisesti kysymyksiinne.

Ihanaa tiistaita teille kaikille  ja kiitos kun jaksoit lukea valitukseni!

38 kommenttia:

 1. Jaksaa, jaksaa - tiedän tunteen... Enää 13 työpäivää lomaan. (Eihän meillä lasketa... ;-)

  VastaaPoista
 2. Kisaväsymystä täälläkin, toisaalta ollut ihanan aurinkoinen kevät ja pitäisi olla paljon D-vitamiineja tankattuna, mutta silti tuntuu että maali ei koskaan häämötä ja koko ajan joku stressinpoikanen päällä. Toivottavasti saat loman alkaessa kivan lomamoodin päälle ja pääset nauttimaan jokaisesta pitkästä minuutista ja tunnista, sellaisista viipyilevän pitkistä hetkistä kun ei tarvitse kelloa katsoa tai herätä sen ääneen.

  Olen itse hurjan kiinnostunut marokkolaisesta keittiöstä ja haluaisinkin tietää mitkä on miehesi bravuuri keittiössä vai onko niitä monta? Mistä löydätte kaikki mausteet? Herkullista juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee ihana kysymys. Odotan jo, että pääsen näihin vastaamaan. Loman ajattelin pitää ilman suunnitelmia, nukun paljon ja toivottavasti myös saan nauttia siitä auringostakin.
   Ihanaa tiistaita sinulle Heli ❤️

   Poista
 3. On ihan selvää, että kun työ on rankkaa niin tuo viikon lyhennys kesälomaan tuntuu rajulta ja kolkuttaa takaraivossa. Toivottavasti saat kuitenkin lomalla rentouttuduttua oikein kunnolla, että jaksat jouluun, tiukka pätkä ilman syyslomaakaan. Tsemppiä ja paljon haleja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ymmärryksestä. Tämän loman otan levon kannalta kokonaan, teen asioita, joista tykkään. Haleja sinullekin ❤️

   Poista
 4. Kisaväsymystä alkaa olla yhdellä sun toisella. Ylitöitä on painettu taas talven läpi, nyt kesäkuussa olen tehnyt välillä lyhyempää päivää, vaikkei ihan ilman ylitöitä ole tässäkään kuussa selvinnyt ja päivätyön ohessa olevaan sivubisnekseenkin tein viime viikolla 10 tuntia töitä, blogijutut siihen päälle -mutta bloggaaminen onkin mieluisa harrastus, joka kuitenkin antaa enemmän kuin ottaa. Loppupäivistä ennen lomaa taidan suuren osan tehdä kotoa käsin, kun oma työ sen sallii tällaisina sesongin aikoina kun asiakkaita ei tarvitse kasvokkain tavata. Jää pois työmatkat ja kotona voi työskennellä verkkareissa sohvasta käsin... Lomaa ja lepoa silti odotan.

  Munuakin kiinnostavat keittiönne mausteet, ehkäpä voisit julkaista jonkun miehesi bravuurireseptin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rachid on sellainen tuntumakokki, räiskii pataan vaikka mitä ja aina siitä tulee hyvää. Yritän saada höneltä jonkun reseptin 😀
   Kun jään lomalle niin listoille jää 8h ylitöitä odottamaan... Huh huh!

   Poista
 5. Ymmärrän hyvin sinun kisaväsymyksen. Olen tunnollinen ja kiltti joten silloin sitä tulee venyttyä joskus ihan äärilaidoille. Tuttua myös ruudun tällä puolella. Nykyään kyllä osaan myös sanoa painavasti EI jos joku ei vain millään sovi aikatauluuni.

  Itse pidin talvilomani jo ennen joulua joten minun kevääseen ei tullut yhtään lomajaksoa pääsiäistä lukuunottamatta. Kesäloman alkuukin on vielä aikaa sillä aloitan vasta 23.7. ja pidän kolme viikkoa nyt kesällä. Yksi viikko jää sitten myöhempään ajankohtaan. Olen harvoin pitänyt lomaa neljää viikkoa putkeen koska haluan jakaa lomaani.

  Ihanaa kun saa esittää kysymyksiä :) Minä puolestani kysyisin mistä ammennat kaikki huikeat tuunausideasi? Mikä on mieluisin materiaali mistä haluat tehdä tuunailuita? Oletko tuunaillut aina vai onko harrastus uusi? Mitä et ole vielä koskaan tuunannut mutta mietin sen tekemistä jossain vaiheessa?

  Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääk, ihanan paljon kysymyksiä ❤️ Kiltteys ei aina kannata, sen olen huomannut. Ikävintä on se että teet niin tai näin niin se ei siltikään kelpaa. Ihmisen venymisellekin on rajansa ja tuntuu, että nyt alkaa raja tulla vastaan. Mukavaa tiistaita sinulle Marjo ihanuus ❤️

   Poista
 6. Voimia Outi! Olen tehnyt aiemmin päiväkodissa sijaisuuksia ja tykkään lapsista,mutta varsinkin kun minulla ei ollut mitään varsinaista koulutusta alalle, olen "vain" viiden lapsen äiti, kolmen isoäiti ja nuorena hoitanut lapsia yksityisenä perhepäivähoitajana, tunsin aina itseni jotenkin "alamittaiseksi" siinä työssä ja sijaisuudet alkoivat stressata minua tosi paljon, varsinkin uudet paikat ja kun ei tunne lapsia kun paikat vaihtui... Mutta nähty on sitä elämää "sisältä päin" ja voin ymmärtää että sekin työ on kuormittavaa, lasten ihanuudesta huolimatta. Itse lopetin sijaisuudet, kun aloin menettää yöuniani ja tuli sellaista lievää "paniikkikohtausta". Hyvää ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työnkuva on kovin laaja täälläkin ja se on minusta mielenkiintoista. Ulkopuolelta tulevat vaatimukset rasittavat useaa työyksikköä. Itse olen nyt innoissani parista uudesta työhön liittyvästä koulutuksesta ja pitää nyt toivoa, että niihin pääsisin. Saisi taas uutta pontta tähän touhuun.
   Onneksi minulle on suotu hyvät unenlahjat, niin ei onneksi ole univelkaa tullut.
   Ihanaa juhannusviikkoa sinulle Sesse ❤️

   Poista
 7. Ymmärrän hyvin tuon väsymyksesi. Voimia *halaus*
  Kysymysten keksiminen on joskus tosi haastavaa. Ilmeisesti sitä yrittää miettiä liian vaikeita kysymyksiä :D khih. Mutta, kysympä kuitenkin, että mikä on Sinun elämäsi paras muisto ja miksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh miten haastavan kysymyksen heitit, hyviä muistoja kun on niin paljon.
   Kiitos voimahalista, tulee kyllä tarpeeseen.

   Poista
 8. Silloin kun meidän pojat oli vielä kouluikäisiä ja tuli kotiin Wilman kautta niitä viestejä (joita opin vihaamaan), usein mietin, kuinka paljon aikaa opettajat oikeasti käyttää siihen, että pitävät kirjaa jokaikisen oppilaan jokaikisestä liikkeestä, huolimattomuudesta, myöhästymisestä, tekemättä jättämisestä ja mistä kaikesta nyt ikinä. Sen sijaan että sen ajan voisi käyttää ihan siihen oikeaan työhön, joka on alunperin monelle ollut se kutsumusammatti. Ainakin toivon, että on ollut...

  Ja voisin kuvitella, että sama koskee teitä pienempien lasten kanssa ja työskenteleviä. Enää ei riitäkään, että pitää huolta lapsista, vaan pitää venyä vaikka mihin oheistoimintaan ja -vaatimuksiin, joilla ei sinällään ole lasten kanssa mitään tekemistä. Ainakaan suoranaisesti. Varmasti kuluttavaa.

  Mulle neljän viikon yhtäjaksoinen loma olis luksusta, mutta mun työ on niin erilainen, että siihen ei ole mahdollisuuksia ilman, että kärsin siitä itse. Joko niin, että lomalla joudun vastaamaan puhelimeen/viesteihin tai että lomalta palatessa on kaksinverroin hommaa tiedossa, joka johtaa siihen, että loman hyödyt nollautuu liian äkkiä. Mutta nyt mulla on ensin viikon lomanpätkä ja heinä- elokuun taitteessa peräti kolme, joten jää mitä odottaa. Mutta siis piti sanoa, että ymmärrän hyvin sen, että jos viikko napsaistaan pois totutusta, niin tuntuuhan se tottakai.

  Lopuksi kysyn, että jos sulla olis yhden päivän aikana niin paljon rahaa käytössä kuin ikinä haluat, niin mitä sillä tekisit? Säästöön ei saa tässä tapauksessa laittaa, eikä sijoittaa, vaan pitää käyttää heti :). Kääk. En ehtis itse varmaan päättää mitään..

  Iloista juhannusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää, että monesta lisähommasta on kyllä hyötyä meidän töissä. Meillä tosi montaa hommaa vaikeuttaa se, että meidän yksikössä (ja niin monessa muussakaan yksikössä) ei ole tietokonetta ja arvaa vaan, paljonko hommia pitäisi tehdä koneella? Minun valitus ei nyt tosin liittynyt näihin hommiin vaan johonkin ihan muuhun. Kerron joskus kun nähdään livenä :D
   Hyvän kyssärin heitit, vaatiikin paljon pohdintaa.
   Ihanaa juhannusta Annukka <3

   Poista
 9. Olen ollut takaisin 'omassa työssäni' nyt reilun viikon ja olen ihan 'kypsä' hoitamaan paperita, tietojärjestelmiä, keksimään salasanoja, merkkamaan saman asian viiteen eri kohtaan jne...milloin ehdin hoitamaan sitä oikeaa kohdetta eli ihmistä, joka tarvitsee apua???? Kokoajna vähennetään porukkaa ja työmäärä vaan lisääntyy..siis se titokone/paperityömäärä, jota et edes haaveillut tekeväsi, kun alalle hakeuduit. Ymmärrän väsymyksesi ja näen sitä myös työpaikallani.
  Hei kahdeksan on vähemmän kuin 12 ;) Kyllä me jaksetaan!!!!
  Kysymys; Milloin tavataan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää laittaa mulle viestiä kun olet Helsinki-Espoo sektorilla, niin yritetään nähdä heti. Voi ollappa tietokone omassa yksikössä, ei ole! Minä hoidan paperihommat viereisessä päiväkodissa tai työmatkoilla asukaspuistossa. Ei kovin mukava tilanne :(
   Ihanaa juhannusviikkoa Satu <3

   Poista
 10. Mä en kysy mitään, kysyn kun tulee parempi aika.
  Mutta työhösi, voin vain kuvitella mitä se nykyään on.
  Silloin reilu 10 v. kun jäin sairaseläkkeelle, oli ihanaa aikaa, lapsista ei ongelma. Mutta mua ei ymmärretty, esimiehen puolelta, kun valitin etten millään jaksa olla vaippaikäisten puolella töissä.
  Selkäni oli osittain sökö jo silloin, mutta ei mitään sairaslomaa,vaan lisää työalueita.
  Koitahan jaksaa vielä vähän aikaa, niin vietä kunnon loma, äläkä tee mitään eka viikkona :):) Eikö ookkin hyvä sanoa, se on eri asia täyttää !!!???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomalla pitääkin tehdä juuri niitä asioita joista tykkää. Ekalla viikolla keskityn perheeseen ja nukkumiseen :)
   Minulla on onneksi ymmärtäväinen esimies, joka on meidän työntekijöiden puolella, siitä olen hyvin kiitollinen. Kuulostaa kyllä hurjalta tuo tilanne, jonka olet kokenut. Usein itse ihminen unohtuu kun kiire ottaa vallan.

   Poista
 11. Apua! Oliko se suklaajäätelö? Mie luulin että hiekkamöntti kipossa. :D
  Välillä saa valittaa. Se puhdistaa ilmaa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa vaan, että täysillä ei voi päästellä tulemaan sitä asiaa mikä oikeasti rassaa, mutta kyllä tämäkin jo auttoi :)
   Ei ole hiekkaa kun on suklaajätskiä suklaakastikkeella ja suklaahipuilla :)

   Poista
 12. Mä ymmärrän sua niin hyvin! Itse olen nyt toista päivää lomalla ja edelleen olo kuin jyran alle jäänyt. Toipuminen rankasta vuodesta vie aikansa. Nyt oli Vantaa korottanut lto ja lh palkkoja jospa Hki ja Espoo tekee saman.♥️♥️♥️♥️sydämiä lähetän sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai lh:n palkatkin nousivat Vantaalla? Nokoa, jos Helsinki ja Espoo eivät nosta palkkoja. Hyvää lomaa sinulle Kristiina ❤️

   Poista
 13. Juuri samasta asiasta keskustelin tänään ystäväni kanssa, joka työskentelee kotihoidossa. Siellä mennään ihan äärirajoilla. Ja sitten kysmys, joka ensimmäisenä tupsahti mieleeni. Mikä eläin olisit mieluiten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hoitajat joka alalla ovat aivan lopussa sen olen minäkin huomannut. Kiitos kysymyksestä ja kivaa keskiviikkoa sinulle Päikkä ❤️

   Poista
 14. Outi, sinulle on haaste lauantain postauksessani. Vastaathan.

  VastaaPoista
 15. Tekee vain hyvää purkaa tuntojaan silloin tällöin. Itse opettajana ymmärrän arvostuksen puutteen vähenemisen. Vanhemmat saattaa tulla läksyttämään Wilmassa, puhelimitse: Miten heidän nuori onkaan niin älykäs ja lahjakas. Miksi hän sitten sai niin huonon numeron kurssista? Vika on melkein aina minussa.Minulle on jäänyt vähän epäselväksi: Monta lasta sinulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä harvoin kyllä puolustelen lasteni käytöstä, koska tiedän, että niissä on parannettavaa. Se että tekeekö kaikki opettajat asioita oikein niin en mene mitään sanomaan, koska kukaanhan meistä ei ole täydellinen. Kiitos kun kysyit kysymyksenkin.
   Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle <3

   Poista
 16. Saa ja pitää saada valittaa, vielä kun aihe on aiheellinen. Tsemppiä muru, hyvin sä vedät <3

  Kenen julkisuuden henkilön kutsuisit ruokapöytääsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Niitä tosiaan nyt tarvitaan, varsinkin ensi viikolla :D Kiitos myös kyssäristä, tuota pitääkin pohtia tarkasti!

   Poista
 17. Täälläkin turnausväsymystä liikkeellä, suoraan sanoen olen aivan loppu. Vuoden vaihteessa alkanut uusi työ, jossa olen tehnyt ylitöitä 1-2 h lähes joka päivä, alkaa tuntua sekä päässä että kropassa. Niin odotan 2 viikon heinäkuista lomaa. Elokuussa pidän vielä yhden viikon.

  Tsemppiä meille kaikille arjen sankareille. Hyvin me vedetään <3<3 muisk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma, vaikka sitten ihan pikkuinenkin, tekee kyllä aina hyvää. Vähän jää jännittämään, että milloin pidän 8h ylitöitä pois, koska tuo määrä on ensi viikon jälkeen koossa :(
   Tsemppiä tosiaan meille kaikille <3 Puspus!

   Poista
 18. Otan sinut nyt halaukseen ja siirrän sinuun hyvää energiaa että jaksat <3 Makeeta, että sanot ääneen / kirjoitat siitä mikä ahistaa, sekin auttaa. Ja muista, sinä teet arvokasta työtä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan ihmisiä, jotka arvostavat meidän työtä ja sitten on taas niitä, joille mikään ei riitä. Voimia tässä hommassa tarvitaan ja halaukset, vaikka sitten virtuaaliset tulevat aina tarpeeseen <3
   Ihanaa keskiviikkoiltaa sinulle Nina <3

   Poista
 19. Minä vasta nyt ehdin lukemaan, mitä sinulle kuuluu. Ja kisaväsymystä kuuluu. Sinulla on ollut kuluttava kevät joka tavalla. Ja viikko pois lomasta rassaa myös.
  Toivon sinulle voimia ja energiaa arkeen. Outi, sinä teet arvokasta työtä. Ja vielä jaksat muutaman päivän ennen kesälomaa!
  Ja minun kysymykseni sinulle huumorin kautta: Mikä on nolointa, mitä olet viime vuosina tehnyt?
  Ihanaa juhannusta Outi!

  VastaaPoista