Kurpitsakausi on nyt parhaimmillaan ja päätinpä minäkin tehdä jotain kurpitsasta samalla kun kaiversin kurpitsalyhdyn meidän takapihalle.
Itseasiassa tässä kurpitsassa oli todella vähän hedelmälihaa, joten päätin olla käyttämättä sitä.
Ensi vuonna pitää kyllä testata kurpitsapiirakan tekoa.
Kurpitsaa kaivertaessa otin talteen osan kurpitsansiemenistä.
Pesin siemenet lävikön avulla ja asetin ne kuivumaan paperin päälle.
Tämä oli virhe, koska siemenet juuttuivat paperiin kiinni ja sain pestä ne uudestaan.
Uuden pesun jälkeen laitoin siemenet puhtaan keittiöpyyhkeen päälle kuivumaan.
Kuivat siemenet pyöräytin rypsiöljyssä ja asettelin uunipellin päälle.
Siemenet paistetaan 175 asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
Valmiit siemenet voi suolata tai laittaa päälle vaikka jotain omaa suosikkimaustetta.
Sitten vain rouskuttelemaan.
Tämän vuoden lyhdystäkin tuli aika kiva.
Poltin siinä kynttilää kahtena iltana.
Kivasti antoi punertavaa valoa takapihalle.
Uusi viikko ja uudet kujeet!
Ihanaa viikkoa teille kaikille <3
Kaunis kurpitsa ja lyhty siitä. Kurpitsansiemenet ovat tosi hyviä, ja olen itsekin paahtanut maustettuja siemeniä uunissa, hyvä kun melkein kaikki osat kurpitsasta tulevat käytettyä.Kaunista marraskuun alkua Outi.
VastaaPoistaRachid tykkää tosi paljon kurpitsan siemenistä ja ihan jouduin kiireellä nappaamaan niitä itsellenikin, kun meinasivat huveta parempiin suihin :)
PoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Jael <3
Kurpitsansiemenet näyttävät tosi hyviltä. En ole koskaan niitä syönyt. Hienon lyhdyn sait tehtyä.
VastaaPoistaIhanaa uutta viikkoa sinulle<3
Kurpitsalyhdyt ovat aina hauskoja ja niiden tekeminen myös. Kannattaa maistaa noita siemeniä, ovat todella hyviä.
PoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3
Paahdetut siemenet ovat maukkaita. En olekaan tänä syksynä tehnyt kurpitsasta mitään, mutta tänään ajattelin paahtaa kurpitsakuutioita.
VastaaPoistaPaahdetut siemenet ovat niin hyviä, laitan välillä salaattienkin joukkoon.
PoistaHerkullista loppuviikkoa Tuuli ja hyviä kokkeiluja <3
Kiitos ohjeesta miten noita siemeniä valmistetaan. En ole aijaisemmin osannut. Hienon näköisen lyhteenkin olet tehnyt.
VastaaPoistaTosi helppo ohje. Ole vain tarkkana ajan kanssa, koska nämä siemenet käyvät kypsyessään välillä hyppimään uunipellillä :)
PoistaKivaa loppuviikkoa sinulle Sude <3
Paahdetut ja maustetut kurpitsansiemenet on ihan superhyvä "hävikkiherkku". Upea lyhty -sopii niin hyvin tähän marraskuun alkuun.
VastaaPoistaYllättävän paljon tuollainen lyhty antaa valoa pihalla.
PoistaRachidin herkkua ovat kurpitsan- ja auringonkukansiemenet paahdettuina.
Ihanaa loppuviikkoa sinulle Heli <3
Nams ja hieno lyhty. En ole vielä ikinä kovertanut kurpitsoita, mutta ehkä jonain päivänä.
VastaaPoistaTunnelmallista iltaa Outi. <3
Ensi vuonna sitten uusi yritys. Ehkä minäkin sitten ostan jo sellaisen isomman kurpitsan koverrettavaksi.
PoistaIhanaa iltaa sullekin Tiia <3