torstai 31. maaliskuuta 2022

Herkulliset broileripasteijat

 



Mietin ääneen miehelleni, että mitä sitä kirjoittaisi blogiin?!
Mies siihen, että kirjoita näistä pasteijoista joita teen, kun taitaa porukat tykätä näistä meidän ruokajutuistakin.
Totta, kiitos rakas ideasta <3
Tässäpä teille siis Rachidin herkullisten broileripasteijoiden ohje.

Pasteijat Rachid tekee aina kevätrulliin tarkoitetuista taikinalevyistä.
Taikinalevyjä saa etnisistä kaupoista, joissa muutenkin kannattaa käydä.
Sieltä saa halvalla ostettua mausteita, oliiveja, lihoja, kastikkeita ja pakasteita.
Isoimmissa liikkeissä on myös paistopisteitä, joista voi löytää ihania piirasia, rinkeleitä ja baklavaakin.



Pasteijoiden sisään tulee broilerisuikaleita sekä "lehmäjuustoa" eli sulatejuustoa.
Rachid osti yhden paketin broilerisuikaleita hunajamarinadissa ja toisen ilman marinadia.
Hän raastoi joukkoon 2 valkosipulinkynttä ja maustoi suikaleet pippurisekoituksella, ripauksella suolaa, paprikajauheella, seitsemän mausteen sekoituksella sekä sriracha kastikkeella.
Mausteita kannattaa laittaa runsaasti, koska juusto lieventää mausteiden makua.


Broilerisuikaleista valutetaan ylimääräinen neste pois, koska muuten pasteijat eivät pysy kasassa paistettaessa.



Tässä vähän kuvaa täyttövaiheesta ja valmiiksi käännelty pasteija.
Rachid teki sitten saman vielä 12 kertaa uudestaan ja sitten päästiinkin jo paistelemaan.
En minä kyllä tehnyt mitään, mutta olin hyvänä tukena ja pitämässä paistelijalle seuraa :)
Paisteijat paistui rypsiöljyllä.


Valmiit pasteijat nostetaan vielä paperin päälle jäähtymään.
Paperi imee myös liiat öljyt pois.
Ai että nämä oli taas niin hyviä.
Seuraavat pasteijat syödäänkin jo sunnuntaina, kun tytär tulee kotiin käymään.

Pidätkö sinä pasteijoista?
Mikä on suosikkitäytteesi?
Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua teille kaikille <3




23 kommenttia:

  1. Niin ihana resepti jälleen. 😋Maistuis. 😍

    Kivaa torstaita Outi. 💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänäänkin ollaan pasteijoilla herkuteltu, voi nam!
      Ihanaa alkavaa viikkoa Tiia <3

      Poista
  2. Ooo, oispa ihanaa vaihtelua omiin pasteijoihin, tuppaan tekemään aina samalla kaavalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin teen omat pasteijat aina lehti- tai voitaikinasta, joten tällaiset pasteijat maistuvat oikein hyviltä välillä.

      Poista
  3. Todellakin pidän teidän ruokajutuistanne! Näyttää taas niin herkulliselle. Tykkään pasteijoista. Kaikki täytteet ovat hyviä, mutta oman äidin tekemä lohitäytteinen pasteija on kyllä lempoarini. Hyvää viikonloppua ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että meidän ruokajutut kiinnostavat. Minua aina harmittaa tämä kala-allergiani, en pääse kaloilla ja äyriäisillä herkuttelemaan.
      Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Tarja <3

      Poista
  4. Nam😋 Kypsensittekö siis friteeraamalla 🤔 Hyvä muistutus etnisistä kaupoista. H.gissä asuessa käytiin Hakaniemen ViiVoanissa useinkin 😍. Herkkuja ja aurinkoa viikonloppuun ☀️💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Espoon keskuksessa on parikin etnistä kauppaa, kannattaa niissä vierailla. Mies käy usein Itäkeskuksessa asti kaupoilla, kun siellä tutut kauppiaat.
      Kypsennettiin öljyssä paistamalla.
      Aurinkoa alkavaa viikkoosi <3

      Poista
  5. Kylläpä näyttävät herkullisilta!
    Ihanaa viikonloppua sinulle Outi<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuvat vielä paremmilta kuin näyttävät :)
      Ihanaa uutta viikkoa sinulle Kristiina <3

      Poista
  6. Herkullisen näköiset pasteijat tosiaankin:) Minäkin ostin Helsingissä aina mausteita ym. etnisistä kaupoista, etenkin ViiVoanista. Oikein ihanaa viikonloppua Outi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä pasteijat on kyllä meidän perheen suurta herkkua <3
      Noista etnisistä kaupoista voi löytyä vaikka mitä herkkuja. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Jael <3

      Poista
  7. Kylläpä näyttää hyviltä. 🤤

    Ihanaa viikonloppua Outi. ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä todella hyviä, jotenkin mausteisuus ja juuston pehmeys yhdessä on täydellistä.
      Ihanaa tulevaa viikkoa sinulle Jonna <3

      Poista
  8. Broileri on suosikki meillä ruoassa ja näitä voisi tehdä meilläkin iltapalaksi. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, on kyllä hurjan hyviä.
      Kivaa sunnuntai-iltaa sinulle Aikku <3

      Poista
  9. Namnam :) Tykkään pasteijoista mutta harvakseltaan tulee tehtyä. Ihanaa iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On näissä aina hommaa, että saa valmista. Lopussa kuitenkin kiitos seisoo tai tässä tapauksessa maistuu.
      Mukavaa iltaa sinullekin Maikku <3

      Poista
  10. Broileri sopii kyllä todella hyvin monenlaiseen ruokaan.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle Suvi!

    VastaaPoista
  11. Tämähän kuulostaa hyvältä miten kauan näitä paistetaan öljyssä. Laitetaanko öljy kattilaan vai pannulle. Eli onko uppo kypsennys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannulla öljyssä paistellaan eli ei upoksiin asti. En osaa tarkkaa aikaa sanoa, että paljon kestää per puoli paistella, mutta kun väri on kauniin ruskea, on pasteija valmis. Taikina on ohutta ja täytteet valmiita, joten pasteijat tulevat myös valmiiksi nopeasti.

      Poista