maanantai 30. toukokuuta 2022

Toukokuun viimeinen

 



Se olisi toukokuun viimeinen viikko nyt menossa.
Huomenna juhlistetaan mieheni syntymäpäiviä ja lauantaina onkin tiedossa sitten vähän isommat juhlat.
Meidän poika valmistuu ammattiin ja onkin kiva järjestää taas kunnon kahvitukset sukulaisille ja ystäville.
Tämän viikonlopun kukat ostin Prisman kukkatorilta.
Kimpulla oli hintaa 3,95€.
On aina ihanaa saada kauniita kukkia kotiin, jotenkin niistä saa aina niin paljon iloa.


Kävimme myös pyörähtämässä Suomenojan Kierrätyskeskuksessa.
Sieltä nappasin tämän ihanan kupin mukaani.
Kupin väreistä tulee Tiia mieleen.
Aina kun hörpin teetä tai kahvia tästä kupposesta, voin ajatella Tiian hersyvää naurua ja hauskoja juttuja, joita olemme päässeet yhdessä kokemaan.
Tämä kupponen ei ollut yhtään niin kallis kuin yhteiset muistot, koska maksoin kupista vain euron :)


Olen aloittanut marjojen napsimisen.
Lisään marjoja mysliin ja puuroon, syön sellaisenaan tai teen smoothieta.
Minun suosikkimarjojani ovat mansikat ja mustikat.
Mysli ja marjat aamulla, pitävät nälän poissa pitkälle iltapäivään!

Mistä marjoista sinä pidät eniten?
Onko sinulla jotain esinettä, josta tulee joku ihminen aina mieleen?
Ihanaa viikkoa teille kaikille <3





22 kommenttia:

  1. Mä syön eniten mansikoita. Mustikat laitan piirakkaan. Ihania nuo juhlat, välillä kiva laitella, vaikka työtähän niissä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta on, että työtä riittää juhlien järjestämisessä, mutta on kiva taas monen vuoden jälkeen päästä juhlimaan vähän isommin. Sinulla on samat marjasuosikit kuin minulla <3

      Poista
  2. Teillä onkin sitten juhlimisen aihetta, paljon onnea! Ja kivan kupit löysitkin kierrätyskeskuksesta. Mä tykkään mustaherukoista. Tuoreet marjat on täällä niin kamalan kalliita, joten vain pakasteena. Jos pakastemustikat maistuisi samalta kuin Suomen mustikoita ,ostaisin niitä,mutta Serbian mustikat ovat olleet aika mauttomia, joten lähinnä olen ostanut mustaherukoita pakasteena. Ne menevät yleensä smoothieen. Kaunista viikkoa Outi ja toukokuun loppua .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan harmitus tuo marjatilanne. Täällä on nyt jo aika edullisesti saatavilla pensasmustikkaa ja mansikoita. Pakko aina ostaa jotain marjoja myös torikojuista kesemmällä. Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jael <3

      Poista
  3. Onnittelut pojalle valmistumisen johdosta! Meillä on kanssa lauantaina mökillä pienimuotoiset yo-juhlat. Mukistasi tosiaan tulee Tiia mieleen. Mun lempimarjoja ovat mansikka ja mustikka.
    Ihanaa viikon jatkoa sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan marjasamiksia, kummallakin samat marjasuosikit :) Ihania juhlia teillekin ja onnittelut ylioppilaalle. Mukavaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

      Poista
  4. Täällä löytyy pakastimesta mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, karpaloa, mustaherukkaa ja tyrniä - osa kiitos anopin poiminta-avun : ) Mansikkaa tulee pakastettua 40-50 l/kesä, niistä lapset tykkäävät ja maustavathan ne aika ihanasti smoothien! Sateisesta päivästä huolimatta lämpöistä kesäkuun odotusta sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin työnnän aina marjoja smoothieiden joukkoon. Pakasteessa olleet mansikat toimivat smoothiessa kivasti myös jäinä :)
      Ihana anoppi sinulla, kun auttaa marjahommissa. Kaunista loppuviikkoa sinulle Heli <3

      Poista
  5. Pakko sanoa, että ihan on unelmien muki ja jetsulleen huutaa mun nimeä. Eli ihanaa, että tuo mut mieleen ja meidän kaikki hassutukset. Tuo savilautanen on mielestäni mieletön myös ja sopivat yhteen. Ihania juttuja Outi. Kivaa tiistaita. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa mukissa on niin sun värit. Sun pitää tulla meille kaffelle joskus, niin pääset hörppimään kahvit sun nimikkokupista :)
      Ihanaa loppuviikkoa Tiiuli <3

      Poista
  6. Ihania ja tärkeitä juhlia teillä edessä! Oi iloa! Meilläkin kuopus päättää ylästeen la, itkua tiedossa. Iloa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina saa herkistellä, kun on lasten juhlallisuuksista kyse. On tämä äitiys kyllä sellaista :)
      Ihania päättäjäisiä teillekin ja kivaa loppuviikkoa Taru <3

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Vadelmat on kyllä myös hyviä. Minun päiväkotiryhmän nimi on muuten Vadelmat :)

      Poista
  8. Mansikat, mustikat, punaherukat ja punaiset karvaiset on mun herkkua.
    Syön niitä silleen sulatettua vähän hedelmäsalaatin tyylisesti mut arjasalaattina ihan jälkkärinä tai muuten vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaiset karviaiset on niin hyviä, ihanan makeita. Herukoita napsin ihan suoraan puskista ja välillä teen piirakoitakin.
      Ihanaa loppuviikkoa sinulle Ansku <3

      Poista
  9. Kukat ovat ihania. Vadelmista ja lakoista pidän erityisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukista saa kyllä aina iloa <3 Lakoista en niin välitä, mutta vattuset kyllä kelpaa täälläkin. Kivaa loppuviikkoa sinulle Satu <3

      Poista
  10. Puolukka on minun lämpimänä,sopii vaikka mihin 😋 Sain työkaveriltani vuosia sitten synttärilahjaksi "Kesäloma"muumimukin ja muistan hänet aina,kun otan käteeni tuon mukin 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahjamukit on aina ihania. Minä hörpin aina iltateetä entiseltä työkaverilta saamastani Iittalan Taika kupista. Aina silloin kiva muistella Tiinaa <3

      Poista
  11. Paljon onnea ammattiin valmistuvalle nuorelle miehelle! Saa äiti ratkeilla ylpeydestä <3.

    Se on hauskaa, kuinka usein tulee bongattua esineitä tai vaatteita, joista tulee joku tietty ihminen mieleen ja aina ajattelee, että tämä on ihan "sen ja sen näköinen". Valitettavan harvoin vaan tulee vastaan vaatteita, jotka olis itseni näköisiä :D. Kaikille muille löydän paremmin.

    Kukilla saa kivaa vaihtelua ja iloista mieltä. Sanoo Annukka, jonka maljakot on jo pitkään kököttäneet tyhjillään. Täytyy korjata tilanne viimeistään siinä vaiheessa, kun pihan syreenit puhkeaa kukkaan. Paitsi että oikeasti en yleensä raski taittaa niistä oksia, koska kestävät paremmin pensaassa kuin vaasissa.

    Ja nyt saat kuule kymmenen pistettä marjojen syönnin aloittamisesta! Itse en edes pärjää ilman, vaan kerran-pari päivässä on saatava marja-annos, joka yleensä koostuu mustikoista, mansikoista, vadelmista, viinimarjoista ja tyrnistä.
    Hyödyt on kiistattomat, mutta niin on hyvä makukin.

    Iloista juhlien aikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Läpi vuoden tulee vähän marjoja napsittua, mutta kyllä se niin on, että kun ensimmäiset lämmönsäteet osuu Krimoun rouvaan, niin heti pitää hamstrata marjoja syötäväksi paljon enemmän. Vähän olen jo tänä iltana siivoillut täällä, mutta huomenna pistän sitten kunnolla tuulemaan.
      Ihanaa loppuviikkoa sinulle Annukka ystäväiseni <3

      Poista