torstai 26. tammikuuta 2023

Viikon kuulumisia

 Välillä meno on yhtä päätöntä kuin tällä lego ukkelilla :), mutta vierivä kivi ei sammaloidu...vai miten se sanonta menikään?
Olen jotenkin taas innoissani työstäni ja tiimistäni, meidän näkemykset ovat samankaltaisia ja toteutamme kaikki toimintaa omalla tavallamme.
On myös ollut kivaa, että on työkaveri joka muistuttaa minua määrätyistä asioista...koska kaiken kohelluksen keskellä olen unohtanut varmasti monia asioita :)


Ja koska en vain tee töitä vaan minulla on muutakin elämää (ei kovin valovoimaista, mutta kuitenkin), niin ajattelin kertoa teille silmänpohjakuvaukseni tulokset.
Vasen silmäni on kunnossa, mutta oikeasta silmästäni löytyi suonikalvon rappeuma sekä ryppykalvon (miksi tästä tulee pyllyreikä mieleen?) muutoksia.
Lähetteellä sain ajan Helsinkiin verkkopoliklinikalle, johon menenkin jo 15.2.2023.
Vähän jännittää nämä lisätutkimukset, vaikka hyvähän se tietenkin on että tutkitaan.
Nyt vaan tuntuu, että aika paljon on tullut kerättyä erilaisia vaivoja tässä viimeisen puolen vuoden aikana.Tämä kuva, tekstit ja ajatus ihastuttivat.
Sinun mahtavuutesi ei ole se mitä omistat vaan se mitä annat <3


Tällä viikolla olen myös päässyt nauttimaan karvaisen lapsenlapseni seurasta ja pusuista.
Siis hän on niin söpö <3

Ostin meidän Muhikselle pelituolin synttärilahjaksi ja sitä yritettiin, hermostumiseen saakka, koota itse.
Lopulta Muhis oli niin turhautunut, että hän lähti salille vihaa purkamaan ja minä yritin saada yhtä hitsin ruuvia paikoilleen melkein kaksi tuntia...onnistumatta.
Lopulta paloi käämi ja soitin tyttärelle, että voisivatko he vävypojan kanssa tulla seuraavana päivänä katsomaan tuolia ja yrittää sen kokoamista.
Kuulemma ruuvin paikka oli vähän vääntynyt, mutta vävypojalla oli oikeanlainen työkalu, joten tuoli saatiin koottua.
Nyt voi Muhis pelailla ja katsella leffoja mukavassa tuolissa istuen.

Tällaisia höpötyksiä ja sairauksia tällä kertaa.
Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua teille kaikille <3
 


14 kommenttia:

 1. Kyllä sitä vaan iän myötä tulee kaikenlaista kremppaa kehoon, vaikka mieli pysyisi kuinka nuorekkaana. Itse kullekkin!
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla varmaan ollut tuo diabetes jo pidemmän aikaa ja se on tehnyt tuhojaan tuolla silmässäkin...himpura soikoon.
   Mukavaa viikkoa sinulle Marketta <3

   Poista
 2. Hyviä kuulumisia - välillä on päätön meno kivaa, hyvä jotta tutkitaan (tsemppiä tutkimuksiin <3), karvainen lapsen lapsi on ihana <3, hyvä että on taitavia käsiä ja passeleita työkaluja. Hyvää viikonlopun jatkoa ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli apu lähellä ja tuossahan tuli ikään kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla, sain lapsenlapsen kylään ja tuoli tuli kuntoon :)
   Kivaa viikkoa sinulle Tarja <3

   Poista
 3. Hurjasti tsemppiä Outi ja pidäthän ajan tasalla silmän suhteen. <3 Ja mitähän tuo kaikki tarkoittaa, silmäjutut kuulostaa aina niin huolestuttavilta.

  Halit. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa vaan kauhistuinko kun yhtenä hoitona olisi pistokset silmään...hyi kauhistus!
   Haleja ja kivaa viikkoa Tiia <3

   Poista
 4. Hyvä että tutkitaan kuten sanoit tsemppiä sinne ja vähemmän ehkä päätöntä menoa .😃

  VastaaPoista
 5. Tulee vaan poikkeuksellisen pikainen kommentti tällä kertaa, kun pitäisi oikeasti tehdä töitä.
  Halusin vaan kertoa, että mulla on myös toisessa silmässä silmänpohjan ryppykalvo (Macula pucker, jos oikein muistan virallisen termin).
  Ilmeni jotain 3 vuotta sitten, kun ihmettelin, miksi lehteä lukiessa osa tekstistä oli ikäänkuin suttuista mustetta ja rivitkin vinksallaan. Syynä oli tuo ryppykalvo (jonka jälkeen kummastakin silmästä on irronneet lasiaiset ja ryppykalvosilmästä myös kaistale sidekalvoa näköhermon vierestä).

  Mutta toisin kuin ennustettiin, se ryppyisyys ei enää häiritse mua juuri lainkaan, vaan tuntuu päinvastoin menneen parempaan suuntaan. Eli ei ole alkaneet lippuntangot vielä vääristyä tai mitään ja lukeminenkin sujuu paremmin kuin ennen. Samoin lasiaisen irtaumien aiheuttamat alkuun todella, todella häiritsevät haitat (ei olleet mitään pieniä "hyttysiä" niinkuin useat niitä kuvailee) on nekin hiipuneet. Aivot on siitä ihmeelliset, että ne tottuu vähän kaikkeen, eikä enää noteeraa haittoja niinkuin alkuun.

  Tämän oli tarkoitus kannustaa ja samalla sanon vielä uudelleen, että hienoa, että olet päässyt / joutunut tutkituttamaan silmät perinpohjin <3 (ei tästä nyt tainnut kovin lyhyt tullakaan :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesin, että silmässä on jotain, koska siinä näkö on selkeästi huonontunut. Onneksi tuo toinen silmä kuitenkin toimii, että ei tarvitse koko näön menetystä pelätä. Saa nähdä mitä siellä vielä lisää tutkitaan, vähän kyllä jännittää.
   Kiitos tsemppiviestistä, nämä tulee tarpeeseen <3

   Poista
 6. Ikä ei tuu yksin... Pidän peukkuja, ettei toisessa silmässä ole mitään vakavampaa.

  Kivaa viikkoa Outi. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli sentään helpottavaa kuulla, että näitä vaivoja ei näy vasemmassa silmässä.
   Kivaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

   Poista
 7. Olen huomannut saman, tiettyyn ikään tultaessa kaikenlaiset vaivat ja krempat lisääntyy. Toivottavasti silmässä ei ole mitään sen kummempaa <3
  Itsellä seurataan vuosittain glaukoomaa, koska se on periytyvä ja mulla molempien vanhempien puolelta sukurasitteena.
  Kivaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä glaukoomaa ne varmaan tässäkin vielä tutkivat ja nämä kaikki vaivat varmasti johtuvat tuosta diabeteksestä :( Toivottavasti sinun silmäsi ovat kunnossa edelleen <3

   Poista