sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Äitienpäivä kahvitteluun kakku



Otsikko on nyt vähän harhaanjohtava, koska tänä äitienpäivänä ei tällaista kakkua näy meidän kahvipöydässä, ajattelin vaihtelun vuoksi leipoa omenapiirakan.
Tämä ohje on kuitenkin simppeli ja nopea valmistaa.
Kakusta tulee kuohkea ja makuun pystyt "lisukkeilla" vaikuttamaan itse.

Ohje:

250g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja-/vaniliinisokeria

+1/2-1 dl lisukkeet esim. suklaa, kuivahedelmät tms.

Sulata margariini, lisää sulaan margariiniin sokeri.
  Vaahdota. Lisää kananmuna ja sekoita taas hyvin.
Tämän jälkeen lisää kuivat aineet, sekoita koko ajan.
Lopuksi lisää vielä lisukkeiksi valitsemasi ainekset.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka  hyvin.
Paista kakku 175`c, uunin alatasolla n.1h.



Omassa kakussani käytin kuivattuja hedelmiä.
Kakku on siitä hyvä, että se on melkein parempaa seuraavana päivänä (jos se säilyy syömättä sinne asti).
Kakku säilyy hyvänä muutenkin useamman päivän.


Oikein hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja mukavaa päivää ihan jokaiselle.




23 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Ihanaa äitienpäivää Outi ♥♥

    VastaaPoista
  2. Hyvän näköin kakku. Näyttää vähän samalta kuin äitin tekemä herkkukakku, mutta siihen ei lisätä yhtään mitään. :)

    VastaaPoista
  3. Kuivakakut ovat siitä hyviä, että ne eivät ihan heti kuivu. Vaan kestävät monta päivää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein tosiaan parempia vasta seuraavana ja sitä seuraavana päivänä!

      Poista
    2. Niin ja uunilämpöisen tuoreena maistuu aina! <3

      Poista
  4. Ihanaa äitienpäivää Outi yhveli <3 Nam kakkua!

    VastaaPoista
  5. Oikein hyvää äitienpäivää, Outi - ja kakku näyttää herkulliselta <3

    VastaaPoista
  6. Peruskakaut ovat yleensä parhaita ja pienillä piristeillä saa sitten vähän vaihtelua:) Hyvää äitienpäivää!

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa hyvälle! Mä olen kuivakakkujen ystävä, maistuvat paremmin kuin yltiömakeat leivonnaiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mies syö näitä aamupalalla kahvin kanssa. Marokossa tykkäävät syödä makeaa heti aamusta.

      Poista
    2. Niin taitaa olla kaikissa Afrikan pohjoispään maissa. Mun äiti asui toistakymmentä vuotta Egyptissä ja joka kerta siellä käydessäni leivonnaispöytien tarjonta järkytti mua ;). Mulle kun riittää lusikan kokoinen pala makeaa silloin tällöin =D

      Poista
    3. Mulle kyllä uppoo suklaiset croisantit koska vaan :)

      Poista
  8. Kokeilemisen arvoinen kakku. Nam nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden hedelmien kanssa oli kyllä tosi hyvää. Tein myös yhden johon laitoin rusinoita ja suklaan paloja, sitä ei seuraavalle päivällä jäänyt kuin muutama pala :)

      Poista
  9. Voi Outi, sää arvasit, että olen ostanut halvalla kuivattuja aprikooseja ja pohtinut mitä niillä teen :D Tämä on kyllä hyvä ohje kun on tavallisia raaka-aineita mitkä ei jää pyörimään kuivakaapin perukoille kun on ensin ottanut isosta säkistä teelusikan kärjellä nokareen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta voi muuten vielä perunajauhonkin korvata vastaavalla määrällä vehnäjauhoja, joten näitä juttuja on melkein aina kaapissa valmiina.
      Nam, aprikoosit sopii muuten tähän ihan sairaan hyvin.

      Poista