Otsikko on nyt vähän harhaanjohtava, koska tänä äitienpäivänä ei tällaista kakkua näy meidän kahvipöydässä, ajattelin vaihtelun vuoksi leipoa omenapiirakan.
Tämä ohje on kuitenkin simppeli ja nopea valmistaa.
Kakusta tulee kuohkea ja makuun pystyt "lisukkeilla" vaikuttamaan itse.
Ohje:
250g leivontamargariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja-/vaniliinisokeria
+1/2-1 dl lisukkeet esim. suklaa, kuivahedelmät tms.
Sulata margariini, lisää sulaan margariiniin sokeri.
Vaahdota. Lisää kananmuna ja sekoita taas hyvin.
Tämän jälkeen lisää kuivat aineet, sekoita koko ajan.
Lopuksi lisää vielä lisukkeiksi valitsemasi ainekset.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka hyvin.
Paista kakku 175`c, uunin alatasolla n.1h.
Omassa kakussani käytin kuivattuja hedelmiä.
Kakku on siitä hyvä, että se on melkein parempaa seuraavana päivänä (jos se säilyy syömättä sinne asti).
Kakku säilyy hyvänä muutenkin useamman päivän.
Näyttää herkulliselta! Ihanaa äitienpäivää Outi ♥♥
VastaaPoistaKiitos Amanda <3
Poistahyvän näkönen kakku! Hyvää äitienpäivää <3
VastaaPoistaKiitos samoin Anna!
PoistaHyvän näköin kakku. Näyttää vähän samalta kuin äitin tekemä herkkukakku, mutta siihen ei lisätä yhtään mitään. :)
VastaaPoistaMun lemppari kuivakakuista on taatelikakku!
PoistaKuivakakut ovat siitä hyviä, että ne eivät ihan heti kuivu. Vaan kestävät monta päivää. :)
VastaaPoistaMelkein tosiaan parempia vasta seuraavana ja sitä seuraavana päivänä!
PoistaNiin ja uunilämpöisen tuoreena maistuu aina! <3
PoistaIhanaa äitienpäivää Outi yhveli <3 Nam kakkua!
VastaaPoistaYhveli...ihana sana ♡
PoistaHyvää äitienpäivää kamutin ♡
Oikein hyvää äitienpäivää, Outi - ja kakku näyttää herkulliselta <3
VastaaPoistaKiitos samoin ♡
PoistaPeruskakaut ovat yleensä parhaita ja pienillä piristeillä saa sitten vähän vaihtelua:) Hyvää äitienpäivää!
VastaaPoistaKiitos ja samoin myös sinne ♡
PoistaKuulostaa hyvälle! Mä olen kuivakakkujen ystävä, maistuvat paremmin kuin yltiömakeat leivonnaiset.
VastaaPoistaMun mies syö näitä aamupalalla kahvin kanssa. Marokossa tykkäävät syödä makeaa heti aamusta.
PoistaNiin taitaa olla kaikissa Afrikan pohjoispään maissa. Mun äiti asui toistakymmentä vuotta Egyptissä ja joka kerta siellä käydessäni leivonnaispöytien tarjonta järkytti mua ;). Mulle kun riittää lusikan kokoinen pala makeaa silloin tällöin =D
PoistaMulle kyllä uppoo suklaiset croisantit koska vaan :)
PoistaKokeilemisen arvoinen kakku. Nam nam
VastaaPoistaNäiden hedelmien kanssa oli kyllä tosi hyvää. Tein myös yhden johon laitoin rusinoita ja suklaan paloja, sitä ei seuraavalle päivällä jäänyt kuin muutama pala :)
PoistaVoi Outi, sää arvasit, että olen ostanut halvalla kuivattuja aprikooseja ja pohtinut mitä niillä teen :D Tämä on kyllä hyvä ohje kun on tavallisia raaka-aineita mitkä ei jää pyörimään kuivakaapin perukoille kun on ensin ottanut isosta säkistä teelusikan kärjellä nokareen :)
VastaaPoistaTuosta voi muuten vielä perunajauhonkin korvata vastaavalla määrällä vehnäjauhoja, joten näitä juttuja on melkein aina kaapissa valmiina.
PoistaNam, aprikoosit sopii muuten tähän ihan sairaan hyvin.