sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Chess musikaali
Pääsin katsomaan jotain suurta ja upeaa, Chess musikaalia.
Chess musikaalin ovat säveltäneet Benny Andersson ja Björn Ulvaeus eli  Abba miehet
Laulut on sanoittanut Tim Rice.
Svenska Teaternissa esitettävän musikaalin on ohjannut lahjakas Maria Sid.
Pääosissa laulavat Maria Ylipää Florencena, miespääosan Anatolijin roolin tekee superlahjakkuus Alexander Lycke Ruotsista. Glenn Edell tulkitsee Freddien roolin, ja uusi lupaus Johanna Ström näyttelee Svetlanaa. 
Kristofer Möller laulaa yhden musikaalin uusista lauluista Molokovin roolissa.
 Uudessa CHESS på svenska -versiossa shakkipelin tuomari on nainen, jota näyttelee Silva Lillrank.


Kahden shakinpelaajan elämät ajautuvat sekasortoon, kun merkittävä unkarilainen pakolaisnainen, ottaa paikkansa kolmiodraaman keskiössä. 
Tilanne heijastaa kuumentunutta poliittista valtataistelua ja se uhkaa rakkautta ja koko elämää.

Aivan mahtava musikaali, upeita kappaleita, mahtavia ääniä, riehakastakin näyttelemistä ja heittäytymistä rooleihin. 
Upeita tanssijoita, kasarifiilistä ja mahtipontisuutta.
Upea kokemus kertakaikkiaan.


Ihana ystäväni Miude otti minut avecikseen musikaaliin.
Eipä tarvinnut miettiä yhtään, että lähdenkö seuraksi.
Koska en ole kovin kultturelli, en tiennyt musikaalista mitään etukäteen, enkä ollut myöskään käynyt koskaan Svenska teaternin sisätiloissa.
Meidän ei tarvinnut mennä musikaalia katsomaan vatsat kuristen nälästä.
Teatterilta oli varattu meidän ryhmälle kabinetti, jossa saimme nauttia aivan ihania ruokia.
Tuoretta leipää, salaatteja, kalaa, blinejä ja lammasta rosmariinissa.
Juomina oli valko- ja punaviiniä ja minäkin hienostelin ja join cocikseni punaviinilasista :)

Henkilökunta oli ystävällistä.
Ensimmäisessä kuvassa ohjelman päällä on muuten tekstityslaite.
Siitä vaan valittiin musikaalin nimi ja kieli, jolla haluat tekstityksen.
Ihan mahtavaa.

Ilta huipentui vielä esityksen jälkeen siihen, että saimme nostaa lasit kuohuvaa tai vettä amerikkalaista shakinpelaajaa näytelleen Glenn Edellin kanssa.

Kun kävelin vihdoin bussilta kotiin klo:23.10 olin väsynyt, mutta todella onnellinen tästä ihanasta illasta.Mukavaa sunnuntaita ja ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille <3


16 kommenttia:

 1. Oi miten ihanalta illalta vaikutti. En tykkää esim. leffana katsoa musikaaleja lainkaan mut teatterissa ne on upeita. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma Miat ja tuleva Queen leffa kiinnostavat, mutta totta, kaikki musaleffat ei vaan nappaa. Onhan tuo ihan eri asia mennä teatteriin katsomaan esitystä.

   Poista
 2. Chess on ihana musikaali❤ Maria Ylipää myös upea tulkitsija, joten tämän haluaisin kyllä kokea. Kivaa sunnuntaita Outi😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin nähdä tämän musikaalin myös englanniksi, koska kas kummaa, tunnistin biisejä heti kun kuulin ne englanniksi.
   Ihanaa sunnuntaita sinullekin Marjo <3

   Poista
 3. Olipa ihana kokemus, ja sekin että pääsitte tutustumaan tuohon ihanaan teatteriin. Olin siellä lapsena sisätiloissa, siis näyttelijöiden tiloissa, sillä yhden kaverin molemmat vanhemmat olivat siellä näyttelijöinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana muisto sinun lapsuudestasi <3 Oli kyllä kaunis teatteri ja meillä oli vielä hurjan hyvät paikat. Oltiin siinä kohtaa, mihin näyttelijät kohdistivat katseensa, välillä tuntui, että he lauloivat juuri meille <3

   Poista
  2. Nyt muistan että yksi näyttelijättäristäkin oli äitini hyvä ystävä, en vaan muista hänen nimeänsä,. mutta oli usein meidän kotona, ja sitäkin kautta pääsin katsomaan lähemmin teatteria. Ihan kamalaaa että olen unohtanut nimen!

   Poista
  3. Kyllä se nimi sieltä vielä muistuu mieleen, se tulee silloin kun vähiten odotat :)

   Poista
 4. Onpas ollut ihana ilta! Mä en ole musikaalien suurin fani, mutta esim. Cherbourgin sateenvarjot ( nyt en ole varma, menikö nimi 100 % oikein;)), Baz Luhrmannin Romeo & Juliet, Westside Story..näistä kyllä tykkään 😀

  VastaaPoista
 5. Vaikutti ihanalta kokemukselta. En minäkään kauhean kulturelli ole paitsi kaunokirjallisuuden suhteen. Hyvää viikonalkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ihan onneton kirjallisuuden suhteen. Onneksi välillä pääsee jotain tällaista kokemaan. Näitä on sitten kiva myöhemminkin muistella :)
   Mukavaa viikkoa sinullekin Marja!

   Poista
 6. Olen niin Maria Ylipää-fani, tykkään hänen ruotsinkielisestä tulkinnasta Myrskyluodon Maijasta yli kaiken! Aika kivannäköiset tarjoilut teillä on teatterilla ollut ja hieno kokemus muutenkin tuo musikaali!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kuule niin hyvät nuo tarjottavat. En ole mikään lampaanlihan ystävä, mutta tuo oli kyllä niin hyvää, että meinasi kieli jäädä lautaselle. Maria Ylipäällä on ihan käsittämättömän upea ääni!

   Poista