tiistai 9. lokakuuta 2018

Roosa nauha 2018

Roosa nauha päivää vietetään tämän viikon perjantaina.
Oletko sinä jo ostanut oman Roosa nauhasi?
Roosa nauha -keräyksen tuotoilla tuetaan rintasyöpätutkimuksen lisäksi Syöpäjärjestöjen maksutonta neuvontapalvelua. Jokainen sairastunut ja hänen läheisensä ansaitsee tarvitsemansa tuen sairauden eri vaiheissa!

Syöpä koskettaa sairastuneen lisäksi myös läheisiä.
Kaikki apu ja neuvot ovat tuolloin tarpeen.
Vertaistuki on tarpeellista.

Silloin kun sinulle läheinen ihminen sairastuu, on sinunkin oltava vahva.
Vahva eri tavalla kuin sairastuneen.
Silloin unohdetaan kaikki kinat ja muut toissijaiset asiat ja keskitytään hoitoihin ja toivottavasti myös parantumiseen.
Leikkaukset, sytostaatit ja sädehoito vievät voimia ja silloin onkin ihanaa kun joku läheinen on siinä koko ajan tukena ja jaksamassa silloin, kun itse et jaksa.

Me olemme onnekkaita, me saimme pitää meille läheisen ihmisen luonamme.
Me näimme miten toinen on vahva ja heikko samaan aikaan.
Me olimme läsnä ja apuna.
Välillä tuntui, ettei itsekään jaksa, mutta se toisen vahvuus tarttuu sinuunkin ja taas sitä vaan porskutellaan etteenpäin, yhdessä!

Roosa nauhan osto on pieni juttu sinulle 3€, mutta siitä saatava tuotto menee kokonaisuudessaan avuksi syöpää tutkiville ja sitä sairastaville.

Lisäksi on paljon erilaisia tuotteita, jotka on merkitty Roosa nauha merkinnällä.Tässä vielä muistin virkistykseksi ohjeet omien rintojen tutkimiseen.
Iso osa rintasyövistä löytyy nimenomaan omien tuntemusten pohjalta.

Tutkikaa rintojanne!

32 kommenttia:

 1. Tärkeää asiaa <3 Roosa nauha kamppanja on hieno juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin on ja on hienoa, että tästä koko tuotto menee apua tarvitseville!

   Poista
 2. Ostin omani jo toissa viikolla. Olen menettänyt kaksi ystävää rintasyövälle, aihe on siis läheinen. Ja mitä enemmän ikää tulee, oma sairastumisriskikin kasvaa. Vuoden-kahden välein olen käynyt kymmenen vuoden ajan lääkärin ohjeiden mukaan ultrassa ja mammografiassa. Vaikkei mitään oireita ole ollutkaan joka kerta helpotuksen kyynel tulee silmäkulmaan kun kaikki on ollut kunnossa. Maksu kirpaisee joka kerran, mutta toisaalta se on pieni hinta mielenrauhasta -tai tiedon saamisesta ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, että ollaan sinun kanssa aiemminkin juteltu ystävistäsi. Meillä on oikein suvun ristinä erilaiset syövät. Isänihän kuoli keuhkosyöpään. Tutkimukset on pieni hinta siitä, että saa mielenrauhan, siinä olet kyllä enemmän kuin oikeassa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tämä on niin lähellä sydäntä, että haluan siitä aina vuosittain puhua <3

   Poista
 4. Tosi tärkeä postaus tämä! Mulla on 25-vuotias serkku, jolla on ollut aivokasvain pienenä poikana ja se on uusiutunut nyt taas hiljattain. Kolmas leikkaus tulossa... Jotenkin sitä niin toivoisi, että voisi tukea syöpäsairaita, köyhiä, kodittomia, eläimiä - kaikkea. Mutta ehkä tärkeintä on, että valitsee edes jonkun näistä ja keskittyy antamaan tukensa sitä kautta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta juuri tuo, että itse valitset asiat joita tuet. Ei se kuitenkaan vie toisilta kohteilta mitään. Todella ikävä kuulla serkustasi. Toivottavasti kaikki menee hyvin hänellä <3

   Poista
 5. Ikävä kyllä syöpä on koko perheen sairaus, se voi olla perhettä yhteensitova tai sitten sen hajalle repivä, koskaan ei voi tietää, olemme kaikki erilaisia ja vaikean sairauden keskellä reagoimme eri tavoin. Onneksi ympärilläni oli koko perhe ja muutama rakas ystäväkin. Tosin alkuun mun piti lohduttaa omaa tytärtäni enemmän kuin hän minua, se on vaikea paikka lapsille.
  Tuota omien rintojen tutkimista ei voi koskaan vähätellä, se on äärimmäisen tärkeää ja siitä haluan usein muistuttaa.
  Roosa nauhoja olen ostanut läheisille, Hyvää Roosa nauha päivää sinulle Outi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että ihmiset reagoivat asioihin omalla tavallaan. Minä olen sellainen, joka ensin toimii ja sitten velloo niissä tuntemuksissaan vuosi tolkulla :) Ihanaa Sari, että sinulla on nyt asiat hyvin, jotenkin elin niin mukana sinun sairaudessa ja hoidoissa. Hatun nosto siitä, että avoimesti kerroit omista tuntemuksistasi.
   Hyvää Roosa nauhan päivää myös sinulle <3

   Poista
 6. Tärkeää asiaa Outi <3 Sydämellistä päivää sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aihe on lähellä sydäntä. Kaunista päivää sinullekin Tiia <3

   Poista
 7. Rintasyöpä on ollut hyvin esillä julkisuudessa ainakin Suomessa, tosin miksei muuallakin. Yleisenä, ja ennusteeltaan monasti hyvänä syöpänä siitä kannattaakin puhua.

  Harva tietää kuitenkin, että useilla muillakin syövillä on omat nauhansa ja tietoisuuskuukautensa. Tässä kun itse elän kolmannen kasvaimen syyn selvittelyn aikaa (rintasyövästä selvitty kaksi jo kaksi kertaa ja nyt löytyi kasvain selkärangasta), postailin omaan blogiini hiukan tästäkin aiheesta:

  https://dzinninajatuksia.blogspot.com/2018/07/nyt-asiaa-miten-voit-auttaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Movenber on ollut sellainen, josta olen myös täällä pölissyt. Syöpä, oli se mikä syöpä sitten vaan, on aivan kamalaa. Oma isäni kuoli vuonna 2012 keuhkosyöpään, joten näitä syöpiä on ikävä kyllä ollut meidänkin perheessä enemmän kuin tarpeeksi. Toivon sinulle voimia ja toivon, että löydös selkärangastasi ei olisi se pahin mahdollinen. Voimahaleja Dzinni <3

   Poista
 8. Moikka. Olen ostanut oman nauhani. Siskoni - vain 51-vuotiaana - ja äitini kuolivat syöpään. Sairauden kauheus tuli tutuksi. Outi, laitoin sinulle haasteen tämän päiväiseen postaukseeni Syksyn sävyt. Haaste on aivan tekstin ja kuvien lopussa. Leppoisaa tiistai iltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kurja kuulla siskostasi ja äidistäsi, otan osaa. On se tosiaan kauhea tauti tuo syöpä, ei siitä saa kyllä mitään kaunista sanottua. Käyn Marja kurkkaamassa tuon haasteen, kiitos siitä <3
   Kivaa iltaa myös sinulle!

   Poista
 9. Niin tärkeää asiaa. Minun suvussani sekä isän että äidin puolella on ollut niin paljon rintasyöpää(sisko, 2 serkkua, täti) ja itse olen riskiryhmässä. Oikein kaunista iltaa sinulle Outi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidin puolella meilläkin tuota rintasyöpää useammalla.
   Kaunista iltaa sinullekin Jael ja toivottavasti se sinun flunssasi on jo paranemaan päin.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina, hyvä tuoda aina näitäkin asioita esille!

   Poista
 11. Roosa nauha löytyy multakin. Äitini sairasti rintasyöpää ja surullista että myös menehtyi siihen. Silloin elettiin 90-lukua ja uskon että tänä päivänä on jo tehokkaampia hoitomuotoja ja yhä useampi pystytään pelastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisillä on varmasti enemmän tietoutta nykyään ja juuri se, että syöpä huomataan ajoissa, on mahdollistanut monen selviämisen.

   Poista
 12. Tuo on ollut kaunis Anna Puun tekemä Roosanauhan somistus. Oma tätini on menehtynyt rintasyöpään ja voi miten muutenkin syöpää on niin monella. Rinnat on hyvä tutkia ja seulonnat on hyvä käydä, kun kutsu tulee kunnalliselta puolelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Itsekin aina menen kun kutsu tulee. Kohdunkaulansyöpä tutkimuksissa kävin viime vuonna myös. Aina sitä tulosta jännittää, vaikka kaikki olisikin hyvin <3

   Poista
 13. Täällä myös ollaan oma nauha ostettu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sinä olit vielä niin kauniit kynnetkin taiteillut.
   Mukavaa iltaa Marina!

   Poista
 14. Roosa nauha ostettu. Itse olen menettänyt äidin äidin rintasyövälle ja myös oma äitini on sairastanut rintasyövän hoitoineen ja selvinnyt, joten ihan jo suvun valossa niin paljon "painolastia" asiaan. Pelottaa jos itse sairastuisi tautiin. Tärkeä postaus kiitos siitä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuota syöpää pelkään minäkin. Voin sanoa, että kerran kuukaudessa on tullut tavaksi tutkia omat rinnat. Painolastia löytyy meidänkin suvusta :(
   Kaunista keskiviikkoa sinulle Taru <3

   Poista
 15. Tärkeästä aiheesta postaus. Hienoa Outi <3

  VastaaPoista