sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Liian suuri vaatteisiin



Taas on se aika vuodesta kun käydään läpi kesävaatteita.
Rikkinäiset heitetään pois, osan voi laittaa kiertoon ja osa jää käyttöön.

Välillä tuskastun vaatekaupoilla ja syy siihen tuskastumiseen olen minä itse.
Tai no en pelkästään.
Kyllä vaatteiden valmistajissakin on vikaa.

Kun on tällainen pullero, niin kuin minä olen, on vaatteiden hankkiminen välillä ärsyttävää.
Siksi kaapistani löytyykin paljon legginsejä, löysiä mekkoja, pitkiä tunikoita ja pitkiä toppeja.
Kaikki vaatteet pitää ehdottomasti sovittaa ennen ostopäätöstä.
Kaikissa vaatteissa pitää olla joustava kangas.

Mikä minua sitten ärsyttää vaatteiden valmistajissa?
Koot eivät ole oikein, sama koko eri vaatteessa  (tai jopa samassa vaatteessa) voi olla sellainen, että se ei mahdukaan päälle.
Eniten ärsyttää se, että jos ihminen on isokokoinen, on hänen käsivartensakin isokokoiset.
Ei olla isoja muualta ja käsivarret ovat sitten tikut.
Ihan on hetulaa vaikka muille jakaa näissäkin käsivarsissa!
Kun me "isot" joudumme muutenkin maksamaan vaatteesta usein enemmän kuin normaalipainoiset ja -kokoiset ihmiset, olisiko liikaa pyydetty, että sitä kangasta saisi niihin hihoihinkin lisää.


Kokooni nähden en ole rintava, en sitten ollenkaan.
Siksi usein pienempi koko paidoista mahtuu (jos saan nuo hetulat hihoihin mahtumaan.)
Sitten olen pyllyvä ja reitevä, mutta kuitenkin minulla on selvä lantionkaari.
Tämä taas vaikeuttaa housujen ostoa.
Aina joutuu kaventamaan vyötäröltä housuja.


Voisiko tämä naisen elämä, vaatteiden osalta, olla vielä vähän hankalampaa?
No kyllä voisi.
Kaikki vaatteet voitaisiin tehdä joustamattomasta kankaasta.
Kaikkien vaatteiden koot loppuisivat kokoon 44.
Pitäisi pukeutua vain yhteen väriin.
Lista on loputon.
Onneksi meitä on moneksi, minustakin olisi jo ainakin kahdeksi :D


Kuvista näkee hyvin sen minun tyylini pukeutua.
Olin vuosia sellainen poikatyttö, en viihtynyt hameissa ja mekoissa yhtään.
Nyt en voisi kuvitellakaan, että kaapistani ei löytyisi mekkoja.

Tällaisia ajatuksia vaatteista ja pukeutumisesta tällä kertaa!
Onko vaatteiden osto sinulle tuskastumisen paikka vai nautitko siitä ihan täysillä?

Oikein ihanaa sunnuntaita!




67 kommenttia:

  1. En todellakaan nauti , vaikka minun kokoisia vaatteita nyt kyllä löytyy ihan hyvin, vaikka olenkin päästänyt itseni taas lihomaan.
    Sulla on ainakin kauniita vaatteita, sitä ei voi tietää millainen tuska se vaate on ollut löytää, paitsi nyt kun kerroit. Tsemppiä Outi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä, vaatekriiseissä kaikki tsemppaus on paikallaan :)

      Poista
  2. Sopivan vaatteen löytäminen voi olla monelle tuskaa, kun mittasutheet eivät ole samat kuin malleilla; on paksuja käsivarsia, pitkiä jalkoja, lyhyitä jalkoja, pitkää ja lyhyttä selkää, ylä- ja alaosa ovat eri kokoisia jne.

    Istuvien housujen löytäminen on aina ollut haastavaa, onpa kokoni ollut mikä tahansa. Lindexiltä olen löytänyt nyt useammat vyötäröltäkin istuvat farkut, joten viisihousutaskuja tarvitessani kurvaan yleensä suoraan sinne. Toinen ongelmakohtani on ympärykseltään 3 cm leveämpi vasen käsivarteni. Hevonen puri teininä käsivarteen ja vaikkei (tähän käsivarteen) jäänytkään varsinaista arpea, jäi siihen patti. Joskus tämän takia sopivan jakun tai paidan löytäminen voi olla vaikeampaa. Käsivarresta istuva yläosa voi olla liian löysä muualta ja muualta istuva liian kireä käsivarresta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui mitä sulle on tapahtunut.
      Täydellisesti istuvan vaatteen taitaa saada vain teettämällä.

      Poista
  3. Kauniita vaatteita sinulla on! Tiedän tuskan. Olen nyt pullistunut pari kiloa. On ihan järkkyä, miten ne hankaloittavat vaatteiden ostoa. Olen tehnyt ratkaisun, etten mene kaupoille ennen kuin olen saanut ne pois. Voipi tulla kylmä jossain vaiheessa, jos entiset ei mahdu. Vaatteiden sijaan olen kantanut rahani taimitarhoille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähän olet niin hoikka. Ymmärrän kyllä sun pointin vaatteiden oston kanssa. Nyt vaan heilut siellä puutarhassa vähän rivakammin niin nopeasti se pari kiloa lähtee.

      Poista
  4. Siis ton hihojen ahtauden olen huomannut minäkin, ihan ns. normikokoinen ihminen. Mullahan ei ole mitkään tikuimmat käsivarret, mutta usein on turha unelmoida, että joku joustamatonta kangasta oleva pusero ei kiristäisiä hartioista tai hauiksen kohdalta. Toinen on pohkeet farkuissa... En tiedä millaiset tikut ihmisen jalat pitäisi olla, että niihin menis, jos sitten farkuissa ei ole ainakin 5% joustavaa kangasta, että antaa periksi. :/ Joten voin vaan kuvitella, että ei varmaan kokojen mennessä isommaksi asia helpotu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin voisin aina laihduttaa, mutta enpä nyt jaksa :)
      Lisää kangasta hihoihin, niin tämäkin rouva on tyytyväinen.

      Poista
    2. Mun mielestä vaatteiden sopivuus ei pitäisi lähteä siitä, että niitä varten pitäisi laihduttaa, kyllä sopivia vaatteita pitäisi tehdä kaiken kokoisille naisille. <3

      Poista
  5. Itse olen joskus tuskaillut vaatteiden oston kanssa, ja tuskainen välillä edelleen. Vaatteita valmistetaan suurimmaksi osaksi laihoille erinäköisiä ja muuta, mutta normaali tai pyöreä ihminen saa valita huomattavasti suppeammasta valikoimasta. Ja tää hihajuttu on iha sama, usein munki vaatteissa nykyää kinnaa hihat ja olkapäät. Housut on pituudeltaan liian pitkät ja ku ne menee reisistä nii vyötärö on liian iso. Mun vaatekaapista löytyy leggareita ja colitseja ja urheilu vaatteet koska ne on mukavat päällä...kiitos Outi kivasta kirjoituksesta😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista.
      Heti taas löytyi kohtalotovereita kun aiheesta päätin kirjoittaa.

      Poista
    2. Kiitos ihanasta kommentista.
      Heti taas löytyi kohtalotovereita kun aiheesta päätin kirjoittaa.

      Poista
  6. Kyllä meistä jokainen taitaa olla enemmän tai vähemmän "eriparia". Lukeudun hoikkiin ihmisiin, mutta silti minun täytyy sovittaa joka kerta, sama pätee kenkiin, sillä kengissä lestit ovat hyvin erilaiset. Peukutan myös joustavien kankaiden perään...niissä on vain niin mukava olla, vähän tällaisen luisevankin.
    Ja todettakoon, että tuo viimeisen kuvan mekko on tosi kiva. Ihan sinun näköinen, vaikka en sinua tunne kuin blogiystävänä <3. Toivotaan vielä, että kesävaatteille olisi käyttöä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekko on kirpparilöytö Forssasta.
      Ihanaa kun en ongelmieni kanssa yksin.

      Poista
  7. Kyllä vaateiden osto on hankalaa puuhaa. Mulla on, ollaan tästä juteltukin, ongelmana rinnanympärys. Ei mene päälle napilliset paitikset eikä mitkään. Samaa mieltä joustavista vaatteista, parhaita! Haluaisin ihanan jakkupuvun, mutta jakut on niin pikkuisia tai sitten kun menevät kiinni, ovat isoja olkapäistä. Just muuten näin jonkun instakuvan englantilaisesta koko 44 olevasta naisesta, joka yritti mahtua koko 44 henkkamaukan farkkuihin. Ei mennyt kiinni, ei lähellekään. Eli koot ei tosiaan aina ole oikein! Kivaa päivää sinulle Outi, mä pysyn trikoossa ainakin tänään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei minäkin luin jitun, taisi olla Iltasanomissa ja kyseessä brittinainen. Ihanaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  8. Inhoan vaateostoksilla käyntiä...Olen juuri saanut 14 kiloa painoa pois ja vanhat vaatteet roikkuu päällä mutta siltikään ei vaatteiden hankinta innosta ellei kyseessä ole treenivaatteet;) Olen lyhyt (160cm) mutta silti saanut riesakseni valtavat rinnat joten kivojen vaatteiden löytäminen on todella vaikeaa...Ihania vaatteita sinulla ja muutenkin hyvä postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo rntaongelma on monella. Kiitos vaatekehuista.
      Kyllä tää naisen elämä on välillä haastavaa.

      Poista
  9. Tuskaa on kun ei ole standardi kroppa. Eli kun maha on niin paljon isompi kuin tissit tai lantio. Sitten aina mahasta kiristää kaikki ja tisseistä jää isoksi. Sitten käy eri koon vaatteet, eikä koskaan tiedä mikä koko. Sitten ostat saman valmistaja identtisen samanlaisia farkkuja ja kokeilet vaan yhdet ja ostat kolmet, koska alessa ja sitten yhdet ovatkin pienet. Aargghhh!!

    En nykyään tykkää vaateostoksista yhtään.

    Kivaa ulkomaanmatkaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa niin tutulta, I feel you sister :)
      Kivaa oli ulkomailla.

      Poista
  10. Minä jopa nautin. Olen löytänyt oman tyylini ja keskityn aika pitkälti tuttuihin valmistajiin. Voihan sitä joskus vähän kyllä tuskastuakin, mutta suurelta osin siis nautin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun joku nauttii vaatteiden ostamisesta. Sulla onkin niin kiva tyyli.

      Poista
  11. Nyt puhut totuuden sanoja. Tyttärelläni on samanlainen vartalo kuin sinulla ja sopivien vaatteiden löytyminen on melkein mahdotonta. Jos ottaa hihoista sopivan, niin muu vaate on kuin teltta, tai jos ottaa muuten sopivan, niin kädet ei mahdu hihoihin. Housut on aina pari numeroa liian suuria vyötäröstä. Zizzistä välillä löydetty sopivia, ovat vain niin kamalan kalliita. Itsellä ongelmat ovat jokseenkin päinvastaisia. Olenkin alkanut käyttämään enimmäkseen kuminauhavyötäröisiä vaatteita. Venyvät ja paukkuvat sopivasti tämän omenamahan ympärille =) Tosi inhottavaa käydä yleensä vaateostoksilla. Yritä siinä nyt pienessä hiostavassa kopissa kiskoa vaatteita päällesi, kun ei ne kuitenkaan sovi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso ihminen ja pieni koppi ei vain sovi yhteen.
      Kylläpä meistä näyttää moni kärsivän vaateostoksista.

      Poista
  12. Tällä hetkellä sen on todella tuskaista, kun kroppa ei ole sellainen mihin olen tottunut eli pieni ja hoikka. Siihen on toivottavasti tulossa muutosta tässä vielä kesän aikana :)

    Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan sitä koskaan täysin tyytyväinen omaan kroppaansa, tuskin.
      Kivaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  13. Tiedän tunteen. Inhoan vaateostoksilla olemista, ja sovittelua. Mutta pari luottomerkkiä onneksi ole jo löytänyt. Kivoja vaatteita sinulla. Tykkään tuosta pitkästä mekostasi tosi paljon. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekko on tosiaan 5€ kirpparilöytö Forssasta.
      Sovittelu on tylsää ja jopa vähän masentavaa.

      Poista
  14. Inhoan vaatteiden ostoa. En sovita mitään ja melkein aina tilaan netistä. Onneks ei tartte kauheasti vaatteita ni selviää helpolla. Kaks kappaletta kutakin. Mitä nyt sukkia ja alkkareita vähän enemmän. Onneks ei ole juhliakaan, niin ei tarvii juhlavaatteitakaan. Mut niissäkin pärjää farkuilla ja kauluspaidalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä vaatekriisi ei ole tosiaan koosta kiinni. Mä haluaisin nauttia vaateostoksista, mutta kyllä se menee tuskastumisen puolelle aina.

      Poista
  15. Tuskastumisen paikka juurikin siitä syystä että olen iso, 173cm ja painoa riittäisi jaettavaksi asti.Tuskastumisen syyt on juuri ne jotka mainitsit. Tuskanhiki nousee otsalle jo ajatuksestakin vaatekopista :(
    Toi sun mekko on kyllä tosi nätti ja sopii sulle hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mekkokehuista.
      Kamalinta on se, kun on pakko löytää esim juhliin joku vaate ja mitään sopivaa ei tunnu löytyvän.

      Poista
  16. Vaatteiden osto on tuskastuttavaa. Mä olen lyhyt, pulleva, siis kaikki housut liian pitkiä ja vyötärö-pyllyn väli aina roikkuu hyvä ettei polvissa.
    Miksi ei koskaan tehdä lyhkäselle pullevalle hänen omien mittojen mukaan vaatteita. No tehdään, kun ostaa kankaan ja vie ompelijalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen pulleva, reitevä ja pyllyvä. Ihania uusia sanoja :)
      Vaatteiden teettäminen Suomessa on aika hintavaa.

      Poista
  17. Mullakin hihat kinnaavat joskus muuten sopivissa paidoissa ja puseroissa. Inhottavan tuntuista, kun ne kiristävät ja puristavat. Tuskastun vaateostoksilla silloin, kun on pakko löytää jotain esim. tiettyyn tilaisuuteen tai tapahtumaan. Silloin en yleensä edes löydä etsimääni. Parhaat ostot ja ostoshetket tulevat sattumalta ja suunnittelematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, parhaat löydöt olen tehnyt, kun en varsinaisesti ole ollut etsimässä mitään.
      Kivaa viikkoa <3

      Poista
  18. I feel you! Mun pohkeet ja allit on sen verran isot,että suosin nykyään ihan vaan trikoota :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Trikoolla mennään täälläkin. Joustoa pitää vaatteesta löytyä.

      Poista
  19. Voi kiitos. Itsetehtynä, vaate on ainakin aina oikean kokoinen.

    VastaaPoista
  20. Isolle ihmiselle netti on ollut pelastus. Monesti jopa niin, että näen kaupassa jotain kivaa, mutten kokoa ja sitten etsin netistä oikean koon. Valitettavasti suomalaisten kannalta sitten vaan tällä systeemillä pääosa vaatteisiini kuluttamistani rahoista menevät ulkomaille, mutta toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tilaan aina pari numeroa kokoani isomman vaatteen, näin saan yleensä sen oikean koon. Kotimaiset vaatteet ovat oikeaa kokoa valmiiksi.

      Poista
  21. Kaunis maxi! Itse hermosin aina bikiniostoksilla, ne myytiin ennen aina settinä ja ala- sekä yläosa itselläni ihan eri kokoa. Onneksi nykyään saa erikseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvä. Tytär juuri puhui tuosta bikinien ostosta ja siitä, että kiva kun saa osat erikseen ostettua.

      Poista
  22. Se on totta, että kokoihin ei voi koskaan luottaa. Aina täytyy käydä sovittamassa, jos meinaa jotakin ostaa. Tänä kesänä olen kuitenkin ilokseni löytänyt pari kivaa mekkoa ja yhden farkkuhameen. Ehkä laitan niistä postauksen jossain vaiheessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita postausta tulemaan. Kiva aina nähdä millainen tyyli bloggareilla on. Mä itse rakastan maximekkoja <3

      Poista
  23. Ymmärrän tuskastumisesi hyvin. Minä kun olen 158cm ja aika hmmm.. atleetti selkä ;) niin eipä tuo vaatteiden osto ole ikinä helppoa!
    Tuo sinun maximekkosi on kaunis ja ainankin joka kerta kun olen sinut nähnyt, olet pukeutunut niin kauniisti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Souliina, ihanasti sanottu. On niin kiva kun olen vihdoinkin jotenkin löytänyt se oman tyylin. Mullahan on kanssa sellaiset miehen hartiat, että aina kinnaa takit.

      Poista
  24. Kivalta näytät kaikissa kuvissa ja vaatteissasi ♡ Mun vaatekaappi koostuu samanlaisista vaatteista ja parasta on, kun joustaa. Viimeaikainen tavoitteeni on hankkia laadukkaita vaatteita mutta harvemmin, silloin ne saa maksaakin enemmän. Vaatekaupoissa en juurikaan käy, paitsi yhdessä luottopuodissa. Muuten tilaan netistä, niin saa rauhassa sovittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on myös yksi paikka mistä uskallan mekkoja tilata ilman sovitusta. Onneksi nykyään vaatteet voi tosiaan hankkia myös netistä <3

      Poista
  25. Tiedän ja jaan tuskasi! On turhauttavaa kun löytää kaupasta kivan vaatteen ja noin silmämääräisesti ja koonkin puolesta sen pitäisi mahtua...raahaudut sovituskoppiin ja alat sovittaa...ensinnäkin sovituskopin peilien pitäisi olla kaventavia...mitä vielä kaikki selluliitit ja muut muhkurat oikein korostuvat niissä valoissa...masennus jo pelkästään niistä ja kun olet laittamassa löytämääsi kivaa vaatetta päällesi...se ei mahdu!! Ei vaan mahdu! Monesti olen kävellyt masentuneena kaupasta ulos! Ihania vaatteita oletlöytänyt! Sopii sinulle hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvailemasi tilanne kuulostaa enemmän kuin tutulta, kamalaa. Olen vain yhdessä kaupassa törmännyt aivan ihaniin peileihin, niistä katsoessa tunsi itsensä varsin sieväksi jopa :)

      Poista
  26. Vaateongelma on ikuinen, kun yhtä pitkä kuin leveä. Aina jostain kinttaa tai sitten on kuin teltta päällä. Houh.
    Mukavaa juhannusviikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin kuten sanoit, koskasn/hyvin harvoin vaate on täydellinen.
      Ihanaa juhannusviikkoa <3

      Poista
  27. Liityin äsken blogisi jäseneksi/lukijaksi. Jos kiinnostaa niin liity minunkin blogini jäseneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kutsusta Tuija, tulen nurkkimaan myös sinun blogiisi.

      Poista
  28. Tuskaa on - ja oli tuskaa jo aikoinaan nuorena, kun oli hoikkaakin hoikempi, sillä olin sen aikaisiin normeihin nähden pitkä - housut olivat aina vyötäröltä isot ja reippaasti liian lyhyet. Oli pakko opetella ompelemaan omat housunsa;)
    Nykyisin ei tuota hoikkuusongelmaa ole vaan se, että ylä- ja alaosa ovat eriparia. Ja kun maha on tällä hetkelläkin niin "turvoksissa" että näyttää kuin olisi 9. kuulla raskaana, pitäisi varmaan mammavaateosastolle marssia;)
    Silti - aina sitä jonkun kauhtanan päälleen löytää ja eikun punaa huuliin ja menoksi;)
    Sinä olet onnistunut löytämään itsellesi sopivia vaatteita - eli olet sinut noiden vaatteidesi kanssa ja kannat ne kauniisti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun kropassa on se hyvä, että olen tasaisesti lihava, ei ole vain yhtä kohtaa joka olisi suurempi :D
      Kiitos kehuista, ihanasti sanottu <3

      Poista
  29. Mulla on päärynävartalo ja kun siihen yhdistetään vielä erittäin lyhyt selkä, niin takapuoli alkaakin sitten kainaloista. Arvaa onko helppo löytää sopivia vaatteita? Voin kertoa, että ei ole ja monet sadat eurot olenkin säästänyt kun olen pukukopissa niin tuskastunut vartalooni, että kiukussani olen lopettanut sovittamisen siihen paikkaan, enkä näin ollen ole ostanut mitään, korkeintaan huivin; ne sentään ovat aina sopivan kokoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän kikatin tuolle, että takapuoli alkaa kainaloista :D
      Kamalinta tosiaan on se, kun on pakko löytää jotain ja mikään vaate ei vain istu kunnolla. Niin tuskastuttavaa. Huivit tosiaan ovat sopivan kokoisia aina :D

      Poista
  30. Onko sitä nainen koskaan itseensä tyytyväinen, iso tai pieni niin aina on jossain liikaa tai liian vähän :)Minä +-10 kiloa ja aina on liikaa jossain ;) Hyvältä näytät ja se että osaa pukeutua kivasti kiloista huolimatta on iso plussa, sinulta näyttää onnistuvan ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tuhannesti Maiccu, olipa ihanasti sanottu. Jotenkin tässä kymmenen viimeisen vuoden sisällä on tuo oma tyyli tullut vahvemmaksi, nyt jo tietää mitä kannattaa ostaa ja missä näyttää kivalta. Sitten kun vielä löytyisi niitä sopivia vaatteita vähän helpommin.

      Poista
  31. Sä olet Outi upea nainen. Puntari saa näyttää mitä vain, mutta kyllä vaatteiden valmistajien pitäisi jotain standardia käyttää, ettei näin suuria vaihteluja olisi. Itselläkin vaatteiden koko vaihtelee kolmen koon välillä riippuen merkistä. Netistä joutuu välillä tilaamaan samaa vaatetta kahta eri kokoa sovitukseen, kun ilmoitettuun kokoon ei voi uskoa. Ärsyttävää. Sä olet löytänyt kauniita, persoonaasi tukevia vaatteita. Kauniilta näyttävät päälläsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Jani, ihan häkellyin sun kommentista <3
      Näitä vaatekriisejä tuntuu olevan lähes kaikilla, kokoon ja sukupuoleen katsomatta.
      Ihanaa keskiviikkoa ihana Jani!

      Poista
  32. Hienoja vaatteita! Paidat uskallan ostaa mutu-tuntumalla, mutta housut on yleensä pakko sovittaa, ettei tule huteja. Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista