Olen ihaillut tässä kesäkuun aikana miten moni ruokabloggaaja tekee raparpereista vaikka mitä herkkuja.
Itse innostuin kovin raparperimehun tekemisestä.
Kiitos innostuksesta kuuluu Iloinen juustokakku blogin Tiinalle, joka kaikilla raparperiherkuillaan sai minutkin kokeilemaan jotain uutta.
Ensin tarvitsin tietenkin sitä raparperia.
Tässä asiassa käännyin äitini puoleen, jolta sainkin juuri oikean määrän raparperinvarsia.
Miten sitten päästiin tällaiseen herkulliseen lopputulokseen?
Katsellaanpa ohjetta:
Huuhtele raparperinvarret.
Pilko 1,5 litraa raparperinvarsia kattilaan ja keitä niitä hiljalleen 1,5 litrassa vettä, puolentunnin ajan.
Keitä raparperit kuorineen, näin saat mehuun kauniin punaisen värin.
Siivilöi mehu.
Siivilöinti tuotti pikkuisen ongelman, koska en enää omistanutkaan tätä pienempää siivilää, tai omistin, mutta kerron siitä kohta lisää.
Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää siihen 1,5dl sokeria.
Itse lisäsin vielä 1tl vaniljasokeria.
Keitä niin kauan, että sokeri sulaa.
Kun sokeri on sulanut, lisää mehuun puolikkaan limen tai sitruunan mehu.
Anna mehun jäähtyä.
Itse tein nyt limellä tämän mehun.
Sitten siitä siivilästä lisää.
Tiedättehän sellaiset teesiivilät, joihin teet laitetaan sisään ja sitten se siivilä upotetaan teeveteen.
Kyllä vain, siivilöin koko mehun sellaisen läpi tähän pulloon :)
Hieman oli työlästä, mutta lopputulos oli kyllä sen väärti, ei ole yhtään raparperin suikaletta tässä mehussa.
Pullotukseen käytin vanhaa litran smoothie-pulloa.
Yhden lasillisen sain suoraan maistiaiseksi.
Tämä mehu onnistui niin hyvin, että ihan innostuin tästä mehustelusta.
Mitäköhän muuta mehua sitä voisi tehdä?
Oikein ihanaa keskiviikkoa!
Muistathan käydä osallistumassa blogini arvontaan.
Arvonnan löydät TÄÄLTÄ.
Muistathan käydä osallistumassa blogini arvontaan.
Arvonnan löydät TÄÄLTÄ.
Ihanaa, rapsuhulluus tarttuu. :) Kylläpä mehusi näyttää kauniilta ja maistuu varmasti hyvältä. Ihanaa päivää sinulle! <3
VastaaPoistaOli kyllä ihanan raikkaan makuista, tänään testasin sitä vielä vichyn kanssa ja ah miten ihana hellejuoma.
PoistaTulipa siihen herkullisen punainen väri. :) Oma lempimehuni syntyy punaherukoista.
VastaaPoistaTuo väri on kyllä niin täydellisen punainen. Pakko oli tänään saada lisää raparperinvarsia :D
PoistaPitäisköhän minunkin kokeille tätä, kun terassin nurkka rehottaa raparperia ja pakkaseenkaan en enää viitsi laittaa.
VastaaPoistaTestaa hei ihmeessä, on niin helppo ohjekin.
PoistaUijui, kun rupesi tekemään mieli mehua:) Työkaveri vinkkasi kerran, että vaihtelua saa lisäämällä puolet spritea raparperimehuun.
VastaaPoistaTuo siivilöinti on rankkaa tuollaisen pikkuisen siivilän kera:) Minä olen myös hävittänyt oman ison siiviläni, joten tiedän tunteen:D
Tänään kävin Ikeassa ja arvaa vaan muistinko ostaa uutta siivilää, no EN!
PoistaSpriteä pitää myös testata. Ajattelin tehdä toisen satsin mehua mansikoiden kanssa.
Rakastan niin paljon rapsua, etten kestä kun tuo mehu on varmaan niin pala taivasta. Tiinan kaikki rapsureseptit saa kuolaamaan. Ihanaa päivää Outi <3
VastaaPoistaTuo mehu on jo mennyttä :D Oli se vaan niin hyvää. No niitä Tiian rapsureseptejä olen minäkin kuolannut ja sieltä sain innostuksen tähän mehuun.
PoistaIhanaa iltaa Tiiuli <3
Nam nam! Itse kans miettinyt mitä mehua sais yhtä helposti tehtyä kun ostin jo lasipulloja niitä varten XD muutaman
VastaaPoistaNo nyt vaan rapsumehua tekemään. Minäkin jotenkin luulin, että olisi vaikeampaa, mutta tämä oli juuri sopivan haastavaa minulle :D
PoistaOi miten niistä kuorista lähtee kaunis väri, eihän tohon mitään mansikoita tarvita väriä tuomaan, mitä monet tekee.
VastaaPoistaAjattelin kyllä testata mansikoillakin, mutta väri tosiaan tulee jo näistä raparpereistakin.
PoistaRaparperi on herkkua. Syön sitä siltäänkin, mutta myös kaikissa muissa muodoissa. :) Hyvältä siis näyttää
VastaaPoistaIhanan raikas kesäjuoma kyllä, eikä ole liian imelääkään.
PoistaOnpa kauniin väristä! Pitäisi taas itsekin tehdä.
VastaaPoistaTosiaan niin kivan helppo ohje, että pitää tehdä vielä vähän lisääkin :D
PoistaNam, kuulostaa juuri sopivalle janojuomalle!
VastaaPoistaOn kuule täydellinen kesäjuoma <3
PoistaEn tiennyt että se väri tulee siitä kuoresta.
VastaaPoistaTosi kauniin väristä.
Mullakin olis raparperia, pitäis tehä.
Pesee vaan raparperit hyvin ja sitten pilkkoo kuorineen, tulee tosiaan noin kauniin punainen väri.
PoistaKannattaa tehdä, aika nopeasti sai valmista.
Pihalta löytyy vielä raparperia, pitäisiköhän kokeilla! On muuten kaunis väri : ) Mukavia hetkiä Outin keittiöön!
VastaaPoistaOutin keittiö innostui tästä mehustelusta niin, että ajattelin tehdä vielä toisen satsin mehua, mutta siihen lisään mansikkaa.
PoistaIhanaa loppuviikkoa Heli!
Seuraavaksi raparperi-mansikkamehua, sit mansikkamehua ja sit viinimarjamehua. :D
VastaaPoistaEi tässä tiedä miten hurjaksi mä heittäydyn. Nyt on ainakin lisää raparperinvarsia jo hankittu :D
PoistaIhana väri raparperimehussasi ja varmasti maku myös. Nyt minun tuli jano! Eikä ole raparperimehua. On tyydyttävä veteen :)
VastaaPoistaVesi vanhin voitehista :)
PoistaOli kyllä herkkumehua ja yllätyin iloisesti näin helposta ohjeesta. Ensimmäistä kertaa elämässäni nimittäin tein tällaista mehua :)
Tein kanssa mehua viime viikolla mutta eri reseptillä. Ihanan värinen tekemäsi mehu :)
VastaaPoistaTuo väri kyllä yllätti itsenikin, aivan ihanan kirkas punainen.
PoistaKivaa torstaita Marina!
Onpas kivan väristä. Mä en oikein tosta raparperista...taisi tulla muksuna syötyä liikaa.
VastaaPoistaMulle tulee lapsuus mieleen raparperista. Mummini pihalla oli suuri alue täynnä raparperejä.
PoistaMun raparperipuska on vielä niin pieni, kun siirsin sen kitumasta muhevampaan multaan, että joutuu mehua odottelemaan ensi kesään... Pienen piirakan sentään sain tehtyä :)
VastaaPoistaEnsi kesänä varmasti jo saat mehuakin tehtyä.
PoistaVoi kuinka herkullisen näköistä!! <3 Oon miettinyt, että minkähän makuista tuo raparperimehu on, mutta aina jäänyt tekemättä. Ehkä vielä joskus. ;)
VastaaPoistaKannattaa testata, hitsin hyvää oli <3
Poista