keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Outin keittiössä



Olen ihaillut tässä kesäkuun aikana miten moni ruokabloggaaja tekee raparpereista vaikka mitä herkkuja.
Itse innostuin kovin raparperimehun tekemisestä.
Kiitos innostuksesta kuuluu Iloinen juustokakku blogin Tiinalle, joka kaikilla raparperiherkuillaan sai minutkin kokeilemaan jotain uutta.

Ensin tarvitsin tietenkin sitä raparperia.
Tässä asiassa käännyin äitini puoleen, jolta sainkin juuri oikean määrän raparperinvarsia.


Miten sitten päästiin tällaiseen herkulliseen lopputulokseen?
Katsellaanpa ohjetta:


Huuhtele raparperinvarret.
Pilko 1,5 litraa raparperinvarsia kattilaan ja keitä niitä hiljalleen 1,5 litrassa vettä, puolentunnin ajan.
Keitä raparperit kuorineen, näin saat mehuun kauniin punaisen värin.


Siivilöi mehu.
Siivilöinti tuotti pikkuisen ongelman, koska en enää omistanutkaan tätä pienempää siivilää, tai omistin, mutta kerron siitä kohta lisää.


Kaada mehu takaisin kattilaan ja lisää siihen 1,5dl sokeria.
Itse lisäsin vielä 1tl vaniljasokeria.
Keitä niin kauan, että sokeri sulaa.


Kun sokeri on sulanut, lisää mehuun puolikkaan limen tai sitruunan mehu.
Anna mehun jäähtyä.
Itse tein nyt limellä tämän mehun.

Sitten siitä siivilästä lisää.
Tiedättehän sellaiset teesiivilät, joihin teet laitetaan sisään ja sitten se siivilä upotetaan teeveteen.
Kyllä vain, siivilöin koko mehun sellaisen läpi tähän pulloon :)
Hieman oli työlästä, mutta lopputulos oli kyllä sen väärti, ei ole yhtään raparperin suikaletta tässä mehussa.
Pullotukseen käytin vanhaa litran smoothie-pulloa.
Yhden lasillisen sain suoraan maistiaiseksi.


Tämä mehu onnistui niin hyvin, että ihan innostuin tästä mehustelusta.
Mitäköhän muuta mehua sitä voisi tehdä?

Oikein ihanaa keskiviikkoa!

Muistathan käydä osallistumassa blogini arvontaan.
Arvonnan löydät TÄÄLTÄ.




36 kommenttia:

  1. Ihanaa, rapsuhulluus tarttuu. :) Kylläpä mehusi näyttää kauniilta ja maistuu varmasti hyvältä. Ihanaa päivää sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanan raikkaan makuista, tänään testasin sitä vielä vichyn kanssa ja ah miten ihana hellejuoma.

      Poista
  2. Tulipa siihen herkullisen punainen väri. :) Oma lempimehuni syntyy punaherukoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo väri on kyllä niin täydellisen punainen. Pakko oli tänään saada lisää raparperinvarsia :D

      Poista
  3. Pitäisköhän minunkin kokeille tätä, kun terassin nurkka rehottaa raparperia ja pakkaseenkaan en enää viitsi laittaa.

    VastaaPoista
  4. Uijui, kun rupesi tekemään mieli mehua:) Työkaveri vinkkasi kerran, että vaihtelua saa lisäämällä puolet spritea raparperimehuun.
    Tuo siivilöinti on rankkaa tuollaisen pikkuisen siivilän kera:) Minä olen myös hävittänyt oman ison siiviläni, joten tiedän tunteen:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään kävin Ikeassa ja arvaa vaan muistinko ostaa uutta siivilää, no EN!
      Spriteä pitää myös testata. Ajattelin tehdä toisen satsin mehua mansikoiden kanssa.

      Poista
  5. Rakastan niin paljon rapsua, etten kestä kun tuo mehu on varmaan niin pala taivasta. Tiinan kaikki rapsureseptit saa kuolaamaan. Ihanaa päivää Outi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mehu on jo mennyttä :D Oli se vaan niin hyvää. No niitä Tiian rapsureseptejä olen minäkin kuolannut ja sieltä sain innostuksen tähän mehuun.
      Ihanaa iltaa Tiiuli <3

      Poista
  6. Nam nam! Itse kans miettinyt mitä mehua sais yhtä helposti tehtyä kun ostin jo lasipulloja niitä varten XD muutaman

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt vaan rapsumehua tekemään. Minäkin jotenkin luulin, että olisi vaikeampaa, mutta tämä oli juuri sopivan haastavaa minulle :D

      Poista
  7. Oi miten niistä kuorista lähtee kaunis väri, eihän tohon mitään mansikoita tarvita väriä tuomaan, mitä monet tekee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin kyllä testata mansikoillakin, mutta väri tosiaan tulee jo näistä raparpereistakin.

      Poista
  8. Raparperi on herkkua. Syön sitä siltäänkin, mutta myös kaikissa muissa muodoissa. :) Hyvältä siis näyttää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanan raikas kesäjuoma kyllä, eikä ole liian imelääkään.

      Poista
  9. Onpa kauniin väristä! Pitäisi taas itsekin tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan niin kivan helppo ohje, että pitää tehdä vielä vähän lisääkin :D

      Poista
  10. Nam, kuulostaa juuri sopivalle janojuomalle!

    VastaaPoista
  11. En tiennyt että se väri tulee siitä kuoresta.
    Tosi kauniin väristä.
    Mullakin olis raparperia, pitäis tehä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesee vaan raparperit hyvin ja sitten pilkkoo kuorineen, tulee tosiaan noin kauniin punainen väri.
      Kannattaa tehdä, aika nopeasti sai valmista.

      Poista
  12. Pihalta löytyy vielä raparperia, pitäisiköhän kokeilla! On muuten kaunis väri : ) Mukavia hetkiä Outin keittiöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outin keittiö innostui tästä mehustelusta niin, että ajattelin tehdä vielä toisen satsin mehua, mutta siihen lisään mansikkaa.
      Ihanaa loppuviikkoa Heli!

      Poista
  13. Seuraavaksi raparperi-mansikkamehua, sit mansikkamehua ja sit viinimarjamehua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tässä tiedä miten hurjaksi mä heittäydyn. Nyt on ainakin lisää raparperinvarsia jo hankittu :D

      Poista
  14. Ihana väri raparperimehussasi ja varmasti maku myös. Nyt minun tuli jano! Eikä ole raparperimehua. On tyydyttävä veteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesi vanhin voitehista :)
      Oli kyllä herkkumehua ja yllätyin iloisesti näin helposta ohjeesta. Ensimmäistä kertaa elämässäni nimittäin tein tällaista mehua :)

      Poista
  15. Tein kanssa mehua viime viikolla mutta eri reseptillä. Ihanan värinen tekemäsi mehu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo väri kyllä yllätti itsenikin, aivan ihanan kirkas punainen.
      Kivaa torstaita Marina!

      Poista
  16. Onpas kivan väristä. Mä en oikein tosta raparperista...taisi tulla muksuna syötyä liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tulee lapsuus mieleen raparperista. Mummini pihalla oli suuri alue täynnä raparperejä.

      Poista
  17. Mun raparperipuska on vielä niin pieni, kun siirsin sen kitumasta muhevampaan multaan, että joutuu mehua odottelemaan ensi kesään... Pienen piirakan sentään sain tehtyä :)

    VastaaPoista
  18. Voi kuinka herkullisen näköistä!! <3 Oon miettinyt, että minkähän makuista tuo raparperimehu on, mutta aina jäänyt tekemättä. Ehkä vielä joskus. ;)

    VastaaPoista