tiistai 2. toukokuuta 2017

Hämmästyttää, kummastuttaa tätä somettajaaKuten olen täällä aiemmin puhunut,  olen halunnut pitää blogini sellaisena hyvänmielen blogina.
Tietenkin, jos elämässäni on tapahtunut tai tapahtumassa isoja asioita, niitä voin avata myös täälläkin.
Te esimerkiksi tiedätte, että olen menettänyt isäni, minä saan tänään uuden työkaverin ja olen hurjan rakastunut mieheeni.
Monet täällä tietävät myös perheenjäsenteni nimet.
Jotenkin koen tänne blogiin kertomisen kivemmaksi kuin sen, että alkaisin avautumaan asioistani Facebookissa.
Toisaalta hauskaa, koska täällä juttujani lukee useampi kuin Facebookissa.
Instagramissa tykkään jakaa pieniä juttuja arjestani, asuistani ja joskus naamastanikin, jos meikki on onnistunut tai olen johonkin tuotteeseen kovin ihastunut.
Voidaan siis todeta, että olen melko avoin täällä sosiaalisessa mediassa.


Tämän kautta päästään siihen, mikä itseäni on käynyt kovasti kummastuttamaan nimenomaan Facebookissa..
Mietin, miksi joku esittää aivan muuta Facebookissa kuin mitä on Facebookin ulkopuolella.
Eniten ehkä ärsyttää sellainen huomion kerjääminen esim.
"Mä lähden nyt, kiitos kaikesta paskasta".
Ihmiset tulevat heti kommentoimaan, että mikä sulla on, mitä on tapahtunut?
Sitten selviää, että asia on ihan mitäänsanomaton.
Kirjoittaja on vain halunnut huomiota. 
Tunnetteko tällaisia henkilöitä somessa?

Toinen mitä ihmettelen on, että joku elää unelmaelämäänsä somessa, vaikka todellisuus on ihan jotain muuta.
Tämän jotenkin ymmärrän paremmin kuin tuon edellisen tyypin.
Kaikkihan meistä haluaisi, että elämä olisi yhtä ruusuilla tanssimista.
Hitto sentään, se se vasta olisi kivaa.

Olen siitä outo, että koen tällaiset ihmistyypit kovin voimia vieviksi.
Luojalle kiitos nykyaikana on mahdollisuus laittaa toisen päivitykset piiloon.
Tätä olen nyt harkinnut vakavasti. 
En halua poistaa näitä ihmisiä ystävälistaltani, koska he ovat aivan ihania kun nähdään livenä.

Instagram on omissa silmissäni paikka, josta löytyy ihan mitä vain. 
Siellä en näe tai tajua tällaista samanlaista käytöstä.
Tietenkin haluat näyttää parhaimpasi kuvissa.
Tiedän, että monet ihmiset tienaavat rahaakin instagramin avulla, silloin sitä vasta panostetaankin kuviin.
Itse olen onnellinen jos rajauskynä pysyy luomella paikoillaan tai kahvissani on täydellinen vaahto, siitä pitää napata kuva (pitää ja pitää).
Seuraavaksi kuva mieheni tekemästä Marokkolaisesta lihapullataginesta, joka ei liity näihin asioihin ollenkaan, mutta näyttää ja maistui tosi hyvältä!


Minunkin tyylini varmasti ärsyttää monia.
Usein jo pelkkä ulkomuotoni aiheuttaa ärtymystä joissakin ihmisissä.
Minä kirjoitan kuitenkin asioista, jotka ovat minulle tärkeitä tai mitkä pistävät minut miettimään asioita.
Enempää itseäni puolustelematta lopetan tämän kirjoittelun.
Olikohan tässä nyt mitään järkeä?
Ehkä minun vaan pitikin päästä avautumaan asiasta tänne.

Oli miten oli, nämä minua nyt kummastuttaa kovasti.
Onko teillä asioita, jotka ihmetyttää sosiaalisessa mediassa?
Sana on vapaa!44 kommenttia:

 1. Oli kosoltikin järkeä. Facessa jatkuvasti vihjailevat tyypit käyvät kyllä hieman hermoon, laittavat madon likoon, mutta eivät ikinä kerro, jatkuvia vihjeitä, jotta kaikki kysyisivät mitä, mitä, mitä. Sellaisissa asioissa olen kai aika ehdoton, että ihminen on sitä mitä on ja kaikkialla. Muuten tulee merkillinen olo. Ymmärrän kyllä, että sisustusblogeissa tai muoti jne. jossa ei kerrota itsestä, on toki vaikea saada kuvaa bloggaajan persoonasta ja se on toki fine, mutta jos persoona on ihan eri, mitä blogissa, on sekin jollain lailla hämmentävää.

  Kyllä me kaikki ärsytetään jollain lailla joitain ja tapasin itse juuri ensimmäistä kertaa bloggaajakollegan Pingissä ja joka unfollasi minut päivän päätteeksi instassa eli jotenkin taisin ärsyttää. Varmaan 1,5v oli seurannut instassa, että hih sellainen veto.

  Sinä olet ihana ja tykkään susta ihan mahottomasti, koko paketista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta onkin ollut kiva kuulla, että olen juuri sellainen, jollaiseksi on blogin perusteella ajatellut. Kaikilla meillä on huonoja päiviä ja on niistä kiva päästä purnaanaan. Purnataan sitten ihan reilusti niin ei toisten tarvitse miettiä, että mikä sitä nyt risoo.
   Ihanaa viikkoa ihana sinä ❤️

   Poista
 2. Kuules Outi, ihan asiaa puhut. Samaa olen miettinyt ja monesti. Itse tunnen monta tyyppiä, jotka hakee juurikin tuota huomiota, mutta aikapaljon myös ihan 'normielämässäkin' toimivat samalla tapaa; kauhea meuhkas, jotta toiset kiinnostuu ja syy on....ei mikään, vain huono päivä!
  Instassa olen oppinut helposti huomaamaan 'liian puhtoiset' kuvat. Itse pidän realistisista ja kauniista kuvista..lähinnä etsin sieltä vinkkejä omaan kuvaamiseen.
  Facebokkia käytän nykyään lähinnä ajanvietteenä kahvitauolla....Vähän kuin otain juorulehteä lukis ;)
  Eli kyllä minua moni asia ihmetyttää, mutta kaipa some antaa monelle myös leivän ja jos leivänpäällistä haluaa, niin kuvat ne on ne jotka tuottaa.
  Sinussa minua kiehtoo rehellisyytesi, avoimmuutesi ja jalatmaassa-olemus. Olet niin sinut itsesi kanssa <3 Ainakin tällainen kuva minulle on tullut näin somen kautta, katsotaan jo joskus livenä nädään, muuttuuko mielikuva ;)

  Mahtavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin kiva nähdä sinutkin livenä. Minusta sinä olet myös avoin ja helposti lähestyttävän oloinen ihminen.
   Ihanaa viikkoa Satu ❤️

   Poista
 3. Minua ärsyttää Facessa sellaiset, jotka postaavat joka elämänkääneestä. Nyt syön, nyt nukun, eikös mun lapsi ole söpö, nyt töissä, nyt lenkillä.. jne. Pääsimpäs minäkin tästä avautumaan! UGH! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niin hän on puhunut, ugh!
   Kuten Satu tuolla ylempänä totesi, niin meitä on moneksi, todellakin.
   Ihanaa viikkoa Kati ❤️

   Poista
 4. Välillä saa purkaa negatiivisiakin tunteita, kaikillahan niitä on. Minä olen nykyään laiska postamaan niin blogiin kuin faceenkin, mutta välillä tulee kirjoiteltua liiankin henkilökohtaisia juttuja. Tulee itselle tunne, että tulikohan nyt leuhkittua liikaa, vaikkei ole mitään leuhkimisen aihetta =) (Ei ruusuilla tanssiminen ole edes kivaa, siitä saa vain piikkejä jalkapohjiinsa ) =D Sinulla on ihan sopiva tyyli, jatka entiseen malliin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi tanssia ruusun lehdillä, hassu sanonta muuten tuokin.
   Sinusta ei kyllä saa leuhkaa tekemälläkään. Jatketaan samaan tyyliin, eikös joo? ❤️

   Poista
 5. Toi huomion hakeminen on tuttua, omalla kaverilistalla ei ketään sellaista ole, kiitos siivouksen, joka on ollut helppoa, koska en niitä ihmisiä livenäkään ole paljoa nähnyt. Tuo siivoaminen on heti vaikeampaa, jos on ihmisiin kontaktissa paljon myös FB:n ulkopuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Itse käytän tuota piilota ilmoitukset juttua. Olen kyllä muutamia myös poistanut, mutta en näistä syistä, vielä ainakaan :)

   Poista
 6. Oi, lihapullatagine!

  Vihjailevia postauksia etenkin facessa välillä ihmettelen; jotain suurta tulossa tai nyt on kaikki ihan huonosti -eikä asiaan koskaan palata.

  Somessa tulee jaettua lähinnä vain niitä parhaita hetkiään; joskus pieniä, joskus suurempiakin. Tasaisessa arjessa, ylipitkissä työpäivissä ja huonosti nukutuissa öissä ei oikein tunnu olevan mitään jaettavaa. Sen sijaan vaikkapa kevään ensimmäiset kukat ovat mielestäni aina ihmeellisiä ja ilon aihe, toisia kukkakuvat voivat ärsyttää mitäänsanomattomina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään esim. Täällä sataa lunta päivityksistä, vaikka tiedänhän minä, että ulkona sataa :). Voi mun mielestä sanoa myös esim. Tänään on kyllä ihan p päivä kun kaikki asiat menee pieleen. Mutta tuo vihjailu on jotenkin niin ärsyttävää.

   Poista
 7. Tykkään blogissasi juuri siitä, ettet silottele juttujasi ja kuviasi liikaa, olet avoin ja pistät itsesi "peliin". Aitoa blogia on todella kivempi lukea kuin niitä joissa on pelkkiä "puhtoisia kuvia" kuten Satu tuolla ylempänä sanoi. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihanasta kommentistasi ❤️
   Minustakin on kiva lukea bmogeja, joissa tunnen tietäväni edes pikkuisen sen kirjoittajasta.
   Ihanaa viikkoa sinulle ❤️

   Poista
 8. Facebook on mulle se ihan vihoviimeinen paikka, johon aikaani käytän. Lukuunottamatta sitä, kun pitää päivittää työpaikan sivuja (jota pitäis tehdä paljon, paljon useammin, mutta ikävä kyllä, mun FB-vastaisuus jarruttaa sitäkin). En vaan osaa ottaa sitä yhtään missään mielessä yhtään minään järkevänä kanavana, koska en jaksa mitään videoiden tai mietelauseiden jakoja (olkoonkin, että lauseissa on usein paljon järkeä), enkä lasten koulutodistusten ylistyksiä, enkä kymmenittäin itsetehtyjen vappumunkkien hehkutuksia, enkä oikeastaan yhtään mitään, missä ei ole mitään todellista sisältöä. Siksi pysyn sieltä kaikkein mieluiten pois. Joskin yleensä juhlapyhien aikoihin pysyttelen myös Instasta, kun en sielläkään oikein jaksa kiinnostua niistä vappumunkeista :).

  Blogimaailma on mun ehdoton lemppari ja täällä tykkään lukea juurikin tällaisia tän sun tekstin kaltaisia juttuja, joissa kirjoittaja on pohtinut asioita päässään ja kirjoittaa siitä, mistä haluaa sitä, mitä haluaa. Mutta silti asialliseen ja ystävälliseen tyyliin.

  Sellaista se oikea elämäkin on. Välillä yhtä ja välillä toista. Ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin katella herkku ja ruokakuvia päivät pitkät :)
   Kyllä mä muutama vuos sitten mietin, että mun kaveripiirissä on hurjan paljon fiksuja ja osaavia lapsia, kun 90% ilmoitti lapsensa saaneen stipendin tai kiitettävän todistuksen. Omien lasten todistuksista en nyt tässä mainitse mitään :)

   Poista
 9. Mielestäni on ihanaa, että blogista, instasta tms näkyy millainen on henkilön ns. todellinen elämä. Ihanaa, että ei ole liian aseteltuja ja sommiteltuja kuvia ja tunteet pitääkin näyttää. Olet ihana, jatka samalla tavalla. Kiva lukea kuulumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sari! Mä olen kai niin mä, etten kamalasti osaa esittää muutakaan.
   Ihanaa viikkoa ❤️

   Poista
 10. Ihastuin sun blogiin. Se on vaan jotenkin erilainen ja aito. Henkilökohtaisesti en sua tunne, kuten en monia muitakaan. Omaa kuvaa en tohdi paljoa postailla, että ette kauhistu. Kiitos, kun saan olla lukijasi ja seurata elämääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunhan tässä kuuluu kiitellä. Kiitos kun olet lukijani ja käyt ahkerasti kommentoimassa postauksiani.
   Ihanaa toukokuuta Marketta ❤️

   Poista
 11. Mulle ei ole tullut Facessa tuollaista esille,tai en oikeastaan muista,mutta toisaalta käytän Facea vähemmän kuin muita some-kanavia,Instagram on rakkain somekanavani blogien lisäksi. Sä olet kyllä niin ihanan aito,ja kiva että ehdimme silloin edellisellä SUomen reissullani tavata pari kertaa ihan oikeastikin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva tutustua sinuun, toivottavasti nähdään myös seuraavalla Suomen reissullasi!

   Poista
 12. Joskus aikaisemmin oli facebookissa kertomasi kaltainen henkilö, joka vihjaili, laitteli itkuhymiöitä, teki suunnilleen kuolemaa. Koskaan ei vastannut, vaikka liuta kysyjiä oli. Kaitpa hän jotain sillä haki..
  Tunnistan myös sellaisenkin olleen, joka todisteli yhtenään, kuinka iloinen on. Kuinka hauska on. Kuinka sosiaalinen on.. silti kirjoitteli vähän väliä riidoistaan, myrtsinä olostaan, marttyyriudestaan... Juu, ei kiitos. Voimia sellaiset vaan vievät.
  Itse kirjoitin aikaisemmin avoimemmin kaikesta, mutta palaute oli mitä oli, joten pyrin melko neutraaliin tai positiivisempaan kirjoitustyyliin. Facessa voin sanoakin, että kivut kovat ja väsyttää tms. Eipä se oikeastaan blogiin edes liity, kun enempi siellä on kaikkea muuta nykyisin.
  Sun blogista tykkään ja kiva on lukea myös sun huonoista päivistäkin vaikka sitten facessa. Outi, nyt on myös voidetta silmän ympärillä, muuten meikittömänä ja ilman mitään pohjustusta tms. Pelkkä voidepuuteri vain. Kuva blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tulla heti kattomaan miltä näyttää, jee!
   Sun tilanne, tai kenen vaan sairaan tilanne on ihan eri juttu kuin tämä huomionhakuisuus. Välillä on hyväkin kertoa niistä huonoista tai kivuliaista päivistä, koska ne asiat on totta. Sulla kuitenkin paljon positiivistakin kerrottavaa. ❤️

   Poista
 13. Kuinka julkeat laittaa noin herkullisen ruokakuvan nälkästen ihmisten kiusaks ;)
  Minusta face onkin jonnenjoutavien uutisten kaatopaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies tekee kuule sellaisia herkkuruokia, että niitä ei vaan voi olla syömättä :)

   Poista
 14. Mä huomaan jakavani nykyään Facessa todella vähän omia asioitani. Toki sellaisia isoja, spesiaalimpia juttuja tulee raotettua, mutta esim. meidän kodin ostamisesta kerroin paljon seikkaperäisemmin blogissa, kuin mun Face-kavereille :D

  Somessa mua ärsyttää Instassa ne follow-unfollow-tyypit. Siis ne, jotka vaan lähtevät seuraamaan siksi, että niitä lähtee vastavuoroisesti seuraamaan. Ja sitten tyyliin seuraavana päivänä lopettavat seuraamisen :D Ja tätä kun ovat alkaneet tehdä ihan kotimaisetkin bloggaajat..mä näissä tapauksissa, jos vain huomaan moisen käytöksen, lopetan seuraamisen. Melkein tekisi mieli lähettää viesti, että tuo on oikeasti aika törkeää toimintaa, ehkä jonain päivänä jaksan tehdä aiheesta blogiin postauksen, haha :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi instajuttu ärsyttää myös mua. Yllätyin tässä taannoin, kun nwljä vuotta seuraamani blogi ja sen pitäjä lopettivat yllättäin seuraamiseni. Vähän jää aina mietityttämään, että miksi?
   Mä latasin insta follower sovellutuksen ja seurailen sieltä mielenkiinnolla kuka pysyy ja kuka lähtee :)

   Poista
 15. Kyllä - näitä marttyyreitä löytyy minunkin kaveripiiristäni - jos sitten löytyy noitakin, joilla on aina kaikki ihanaa ja hyvin. Ymmärrän hyvin, ettei netissä kaikkea halua paljastaa, mutta se yletön hymistely ärsyttää välillä kunnolla - ihan kuin sekin, että välillä maailma kohtelee kaikessa väärin - ja yleensä syy on muissa.
  Ollaan vaan aidosti sitä mitä ollaan, Outi - vaikkei ihan kaikkea kerrotakaan <3
  Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totuushan on, että aina ei aan ole niin ihanaa.
   Ihana on muuten mun eniten käyttämä sana, tein sellaisen testin, joka tämänkin osasi minulle kertoa.

   Poista
 16. Juu näitä löytyy ja onneksi voi piilottaa päivitykset. Itsekin käytän sitä piilotusta, ja käyn tietyt seinät lukemassa sitten kun on omat energiat kohdillaan. Arvoituksellisia säälinkerjäyspostauksia en kestä. Jos itsellä on joku paha mieli ja haluan siihen fb-kavereilta tukea, niin kerron kyllä heti alkuunsa mistä on kyse. Ja jos en halua kertoa, niin en ala mystisiä negapäivityksiä rustaamaan, vaan kilautan vaikka kaverille.

  Ihanan näköinen ruokakuva, melkeinpä kysyn tässä kohtaa reseptiä! 😋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää tehdä varmaan reseptipostaus!
   Jatkuva negailu vie energiaa myös niiltä, jotka lukee sun juttuja.

   Poista
 17. Hyvää nimipäivää 💖
  Olen itse aika laiska Facessa pyöriä. Pari kertaa päivässä saatan siellä pikaisesti käydä ja harvoin tulee itse sinne mitään omaa päivitettyä. Minua on alkanut häiritsemään kauhea mainostulva seinällä, joten sen vuoksi en siellä jaksa kahlata julkaisuja läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainoksia on kyllä koko ajan vain enemmän, se on totta. Itse tykkään seurailla sukulaisteni touhuja facessa, ollaan levittäydytty ympäri Suomea nimittäin :)

   Poista
 18. Tiedän oikein hyvin minkälaisia ihmisiä tarkoitat Outi! Salaperäisyyttä, jolla pyritään selkeästi saamaan ihmiset varpailleen ja kyselemään hurjasti "mitä mitä mitä". Sitten iltasella todetaan "ei tässä nyt kummenpaa vähän kiirettä töissä" kun puolet ystävistä ovat laittaneet huolestuneita viestejä jaksamisesta, terveydestä jne. Facebook-päivitystä voidaan siis joskus käytää ikävänä "vallanvälineenä".

  Negatiivisuus ja rasismi saavat minut sulkemaan joidenkin ihmisten newfeedin pois itseltäni vaikka FB-kavereita olemmekin. En kestä enää yhtään MV-lehden jakoa tai naljailevia mamu-juttuja. UGH, minäkin olen puhunut!

  Hauskaa iltaa Outi ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen poistanut useamman mv-lehden juttuja levittäneen ihmisen kokonaan listoiltani. Rasismi on sellainen asia, mitä en vaan voi hyväksyä. Kaikista kamalinta on, kun tunnet jonkun ihmisen ja sinulla on hänestä selkeä kuva, sitten ilmestyy jotain ihan kamalaa faceen. Miten voi olla täysin toisenlainen livenä?
   Mulla on tosi ruma sana noille huomion haluajille, mutta koska tää on koko perheen blogi niin jätän sen nyt sanomatta :D

   Poista
 19. Minäkin löysin nyt blogisi ja lueskelin sieltä täältä näitä juttuja, vaikuttaa elämänmakuiselta tämä blogi, tykkään kovasti :)
  Ja kyllä Outi, komppaan sua täysin noissa ärsytyksissä! Vihjailut on ärsyttäviä :/ Toinen mikä mua ainakin ärsyttää on ihmiset jotka Facessa jakaa kaikki iltapäivälehtien otsikot ilman että ottavat kuitenkaan niihin kantaa millään tavalla...miksi siis jaetaan? Ja tietysti nyt viime vuoden aikana on lisääntynyt kovasti nämä mamu-jutut, eikä aina ihan hyvässä mielessä. Osa ns. ystävistäni facessa on tuon rasismin suhteen näyttänyt itsestään tosi ikäviä puolia, ihan kuin olisi muuttunut koko ihminen ja luulee tietävänsä kaikesta kaiken, en tykkää :(

  Mutta Outi, sinulle oikein ihanaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että jos täällä avaudun asiasta, löytyy muitakin joita nämä samat asiat ihmetyttävät. Itse olen noita rasistisia päivityksiä laittaneet "ystävät" poistanut kaverilistaltani kokonaan.
   Ihanaa viikkoa sinulle Kisu ❤️

   Poista
 20. Mainitsemasi tyypit ovat kyllä ärsyttäviä. Ääripää ihmiset...jotkut tosiaan yltiönegatiivisia ja toiset taasen yltiöpositiivisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa helpottavaa huomata, että en ole ainoa jota nää häiritsee :)

   Poista