Viime viikonloppuna tehtiin Mian kanssa churroja ihan ensimmäistä kertaa.
Näistä tuli niin hyviä, että tämä ei kyllä jäänyt ainoaksi kerraksi.
Churrot valmistuvat melko nopeasti ja melko vaivattomasti myös.
Ajattelinkin, että laitetaan tämä churro-ohje nyt tänne blogiinkin talteen.
Nämä muuten ovat oiva vaihtoehto myös vappumunkeille!
2dl vettä
100g leivontamargariinia
1/4 tl suolaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
Valmistus:
Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola.
Kiehauta seos ja nosta liedeltä.
Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo.
Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos hieman jäähtyneen, lämpimän taikinan joukkoon.
Lisää myös halutessasi sitruunankuoriraaste.
Sekoita hyvin ja laita taikina pursotinpussiin.
Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräksisessä kattilassa 170-180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa.)
Pursota taikinasta pienehkön tyllan läpi, peukolon paksuisia, noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn.
Katkaise taikinatangot esimerkiksi saksien avulla.
Paista kerrallaan noin 3-5 munkkitankoa, noin 1 1/2 minuuttia/puoli, kauniin ruskeiksi.
Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat tangot öljyyn paistumaan.
Kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa.
Churroja voi myös dippailla sulaan suklaaseen.
Ai että mitä herkkua, nam!
Herkullista viikonloppua teille kaikille <3
Näyttää herkullisilta ♥ En oo koskaan tehnyt, ehkä pitäisi :) Ihanaa viikonloppua!
VastaaPoistaNämä on vähän kepoisempaa herkkua kuin munkit ja jos haluaa tehdä näitä vielä kevyemmin, voi nämä paistaa myös uunissa.
PoistaIhanaa sunnuntai-iltaa sinulle Maikku <3
Enpä kyllä muista olenko koskaan edes maistanut, haluaisin kyllä! 😊
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Outi! ❤
https://naissanelioissa.wordpress.com/2021/04/22/mista-sita-kirjoittaisi/
Mekin Mian kanssa tajuttiin, että kerrankin on leivonnainen, jota kumpikaan ei ole koskaan tehnyt. Itse olen näitä syönyt Espanjassa joskus esiteininä viimeksi.
PoistaIhanaa alkavaa viikkoa sulle Iitu <3
Taidankin tehdä churroja vappuna tippaleipien sijaan😋 Näyttää herkulta👌 Kivaa viikonvaihdetta☀️🌼
VastaaPoistaNämä oli kyllä niin hyviä! Kivaa alkavaa viikkoa sinulle <3
PoistaHienot churrot! Mä olen varmaan syönyt churroja viimeksi silloin kun asuin Venezuelassa. Kivaa viikonloppua Outi.
VastaaPoistaOmistakin churromuistoista oli myös julmetun monta vuotta aikaa kulunut.
PoistaOli hyviä herkkuja!
Kaunista sunnuntai-iltaa sinulle Jael <3
Me käydään aina Espanjassa käydessä syömässä churroja torilla. Viime kerrasta on jo yli vuosi aikaa. Ehkä churroja voisi kokeilla tehdä kotona. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaSinulle onkin kertynyt varmasti useampi makumuisto churroista! Toivottavasti pian taas pääsette aitoja churroja maistamaan.
PoistaIhanaa iltaa sinulle Minna <3
Churrot on niin taivaallisen herkkulisia. Ulkomailla on tullut syötyä, mutta enpä ole tullut ajatelleeksi, että niitä voi tehdä itsekin. Täydellisiä vapuksi. Taidanpa testata tänä vuonna :) Kivaa alkavaa viikkoa Outi!
VastaaPoistaKannattaa testata, jotenkin koin helpommaksi tehdä nämä kuin munkit.
PoistaKivaa alkavaa viikkoa sullekin Jansku <3
Onpa herkullisen näköisiä. :p Rentoa sunnuntaita Outi. <3
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä ja vielä paremman makuisia!
PoistaIhanaa sunnuntai-iltaa sinulle Jonna <3
Nam ja rohkenisinko näitä tehdä itsekin. Voisinko onnistua. Ihanaa sunnuntaita Outi. <3
VastaaPoistaTodellakin onnistuisit. Hauskaa tästä teki se, että muodoista tuli miettimistä samalla tavalla kuin uuden vuoden tinoista :)
PoistaIhanaa sunnuntaita sullekin Tiia <3
Churroista tulee mieleen aina Espanja ja aurinko! Voit, että nämä ovat maistuneet reissuissa ja juurikin dipattuna suklaaseen. Muistan yhden lomareissun kun onnistuin vielä siinä churro herkuttelussa sotkemaan kesämekko ja joudun koko loppupäivän kävelemään Barcelonassa suklaatippoja etumuksessa :D
VastaaPoistaKuulostaa niin minunkin syömiseltä. Aina kun ajattelen, että nyt pitää syödä varovasti, niin varmasti onnistun jotain soossia rinnuksilleni tiputtamaan :)
PoistaKivaa iltaa Marjo <3
Usein tulee tehtyä (tai siis vain paistettua) niitä Pirkan pakastechurroja, mutta pitääpä leipoa nyt itse!
VastaaPoistaOli yllättävän helppoja tehdä ja kun sä oot jo valmiiksi pro niin sujuu varmaan ihan tuosta vaan.
PoistaKivaa vappuviikkoa sinulle Heli <3