keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Mitä miettii lihava nainen?

Ihan ensimmäiseksi haluan sanoa, että nämä mietteet ja tuntemukset ovat vain omiani, enkä missään nimessä halua ketään loukata näillä ajatuksillani.

Ajattelin tähän postaukseen kerätä niitä kokemuksia ja mietteitä, mitä olen itse "isona" nuorena ja aikuisena kokenut ja kuullut.

1. Teininä olin aina Iso Outi, se kahdesta Outista isompi.
Mitäpä sitä sukunimeä avuksi ottamaan kun voi koon perusteella Outit erottaa.
En tiedä millaisia tuntemuksia pienuudesta oli Pikku Outilla?!

2. Kun koulussa valittiin joukkueita, valittiin minut aina viimeisten joukossa.
Olin oikeasti ihan hitsin hyvä pesäpallossa ja sählyssä.
Olen todella taipuisa ja tästä oli apua spagaatin muodossa, kun toimin sählyssä maalivahtina.

3. Naama kelpasi, mutta kroppa ei.
Seksiin olisin kelvannut, mutta ei minun kanssani kukaan halunnut seurustella...ei ainakaan oman ikäiset pojat.
Tiedättekö miltä tuntuu olla se kolmas pyörä aina?
Kun kaverit löytää seuraa, mutta kukaan ei halua olla sinun kanssasi.
Siinä sitten roikut mukana ja sisäisesti huudat ketutustasi ulos, koska tilanne on kertakaikkisen kiusallinen.

4. Kyläillessä en koskaan uskaltanut syödä paljon, koska syöminen on pahasta, jos valmiiksi on lihava.
Mian koti oli ainoa kyläilypaikka, jossa ruokaa ladottiin lautaselle suoraan ja oli vaan hyvä, jos kaikki jaksoit syödä.

5. Päähän iskostui ajatus, että en ole hyvä sellaisena kuin olen.
Siitä ajattelutavasta oli hitsin vaikeaa päästä eroon ja välillä kyllä tämä ajatus nostaa vieläkin päätään.

6. Oli vaikeaa luottaa toiseen rakkauden suhteen, kun oli kokenut niin paljon pettymyksiä, tullut ikään kuin  huijatuksi rakkauden suhteen.
Teininä nämä rakkausasiat tuntuivat samalta kuin maailmanloppu.7. On totuttava tuijotuksiin, erityisesti pikaruokapaikoissa.
Ei ole oikein hyvästä, että lihava tulee hampurilaiselle, hyh olkoon!
Eikö se nyt tajua, että tuo on pahasta sille?
No nyt löytyi syy miksi tuokin on pullukka!

8. Oli sairaus mikä hyvänsä, todennäköisesti se johtuu ylipainosta.
Jopa sairastamani poskiontelontulehduksen yhteydessä piti keskustella ylipainostani.
Sain lääkärin vihat niskaani kun ilmoitin, että ylipainoiset ovat tietoisia ylipainostaan, että siitä ei joka lääkärikäynnillä tarvitse muistuttaa, että saisinko vain ne antibiootit kiitos!
Ja kyllä, tiedän että moni vaiva varmasti helpottuu, jos painoa saa tippumaan, mutta että myös poskiontelontulehdus!
Tiedän kymmeniä laihoja ihmisiä, joilla on poskiontelontulehduksia vaikka ylipainoa ei olekaan.

9. Se, että minulla on ulkomaalainen mies johtuu myös painostani, koska luoja tietää, että ei minua yksikään suomalainen mies huolisi (tämä siis sanottu minulle useamman kerran päin naamaa).

10. Se että ei joka päivä rakasta itseään täysillä, ei vie taitoa rakastaa toisia ihmisiä.

11. Olen huomaamattani kerännyt ympärilleni ihmisiä, jotka näkevät minussa hyviä asioita, joita en itse huomaa tai jotka olen kadottanut vuosien saatossa.
Paras hype man on oma rakas, jonka mielestä osaan tehdä kaikki aloittamani asia ihan mahdottoman hyvin.
Yhtenä iltana esittelin hänelle uutta mekkoani, joka päällä tunsin itseni ihan söpöksi.
Hän katsoi minua, pyöritteli päätään hyväksyvästi, avasi käsivartensa halausasentoon, rutisti minua lujaa ja kuiskasi korvaani "You are so hot""
 Ja tiedättekö mitä?
Minä uskoin mitä hän sanoi, koska hänen silmissään ilmeisesti olinkin :)


12. Body positivity eli kehopositiivisuus on saanut minutkin rakastamaan omaan vartaloani enemmän.
Meillä on vain tämä yksi vartalo ja sen rakastaminen on tärkeää.
Tämä vartalo on kannatellut kaksi raskautta loppuun asti, se on synnyttänyt elämää tähän maailmaan.
Se on ollut välillä kipeä ja välillä vähän kepeämpi.
Se on kantanut harteillaan huolia ja sydämessä surua, mutta se on niistäkin selvinnyt!
Se on aika vahvan naisen vartalo.

Olitpa sitten laiha, normaalivartaloinen, pikkuisen lihaisampi tai reilusti runsaampi, olet hyvä juuri sellaisena kuin olet.
Älä anna kenenkään viedä sitä tunnetta sinulta!

Rakkautta loppuviikkoosi <3 

42 kommenttia:

 1. Kyllä se Outi näin on, totta joka sana, kiitos kun jaoit nämä mietteet, ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja oikein ihanaa kevättä sinullekin <3

   Poista
 2. Hieno kirjoitus ja antaa kyllä ajattelemisen aihetta ihan meille kaikille. Olisikohan aika opetella suvaitsevaisuutta ja kaunista käytöstä. Hyvä kun sait suusi auki lääkärin vastaanotolla :) Ja miehesi on varmaan ihana. Sen olen vaistonutkin monta kertaa kun kerrot hänestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin monella tapaa voi olla ilkeä toiselle, että olisi hyvä välillä pysähtyä miettimään, että mitä sanoo toiselle ja miksi.
   Mun mies on ihana <3

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus, tärkeä aihe
  Ramadan kareem🌙🌟🙏

  VastaaPoista
 4. Voi hemmetti, miten julma maailma onkaan. Voi itku, miten typeriä tilanteita ja sanomisia ihmiset laukovat suustaan. Yritä siinä sitten kasvaa ja kehittyä aikuiseksi, jolla on hyvä itsetunto ja luottamus ihmisiin. Hienoa, että olet päässyt kokemuksien yläpuolelle. Auringonpaistetta päiviisi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin aikuisella iällä tällaisista kommenteista saa jo vähän vitsiäkin murjaistua tai vaikkapa hyvän postauksen kirjoitettua, mutta nuorempana nuo satutti ihan tosissaan.
   Aurinkoista iltaa sinulle Tarja <3

   Poista
 5. Niin totta kaikki. Tuo lääkäri juttu on pahin. Mä olen myös riidellyt muutaman kerran kuin myös kävellyt itkien ulos. Olen myös kuullut, että voisin olla ihan hyvän näköinen, jos olisin laihempi ym ym. Kun en ole saanut vaivoihin hoitoa, paino vaan nousee eli kierre on valmis.
  Kiitos kirjoituksesta! Vertaistuki auttaa aina <3 Kaikkea hyvää sinulle, olet kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että vertaistuesta on aina apua ja siksi yleensä päätänkin kirjoitella tännekin näistä ikävämmistäkin jutuista.
   Ihanaa vappuviikkoa sinulle ihanuus <3

   Poista
 6. Ihana, ihana Outi! ❤

  Musta tuntuu, että olitpa minkä kokoinen tahansa, olet jonkun mielestä vääränlainen. Siis voi jestas kuinka paljon mä olen saanut pienuudestani kuulla, etenkin nuorempana. Enkä aina todellakaan mitenkään hyvällä sanottuna. Mutta mepäs ollaankin ihania ihan just näin! ❤

  Ihanaa loppuviikkoa! ❤


  https://naissanelioissa.wordpress.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin meidän jutelleen näistä kokoasioista ja monta vuotta sitten. Me ollaan ihan parhaita just näin <3 Oot ihana <3

   Poista
 7. Todella hyviä pointteja 💪🏻 Ylipainoon liittyy paljon myös näitä tunneasioita ja on hienoa, että tuot niitä avoimesti esille.

  Jos kiinnostaa lukea minun ajatuksiani aiheesta, kirjoitan runsaasta ylipainostani, kehopositiivisuudesta ja muusta blogissani
  https://pilviahipovahuominen.blogspot.com/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käväisimpä tuossa juuri blogissasi vierailulla.
   Ihanaa vappuviikkoa sinulle <3

   Poista
 8. Hieno kirjoitus. Mukavaa iltaa, Outi🥰

  VastaaPoista
 9. Kylläpä liikutti, jotenkin annoit niin itsesi julki.Olen lyhyt ja aina ollut pyöreä, laiha en koskaan. Teini-iässä alkoivat nämä painopaineet, 60-luku malleineen ja Twiggyineen, joita yritettiin matkia, vaikka rumilta näyttivätkin laiheliinit.
  Ikuisiksi ajoiksi jäi kaivertamaan eräs poika, jonka kanssa oltiin samassa porukassa, meitä oli useampi siinä. Hän oli ystävälleni, joka oli kaunotar ja hoikka ja joka sai kaikki pojat ihastumaan itseensä, että piti minusta ja voisi ihastua ja voisimme styylatakin, jos olisin hiukan hoikempi. Ystävätär sitten heti välitti tiedon ja samperi, että kirveli, koska olin umpilääpälläni tähän poikaan.
  Tämä aiheutti sen, etten uskonut koskaan kenenkään haluavan seurustella kanssani. No, vuosien päästä tuli sekin, joka halusi ja hän istuu tälläkin hetkellä alakerrassa katsomassa telkkaria , ajattelematta pulleuttani.

  Äitini ihannoi hoikkuutta, ei väliä, vaikka miten arpinen naama tai harvat hampaat, kunhan on hoikka.Tämä aiheutti niin valtavan kiukun ja ikävän tunteen, että suhteemme ei koskaan kypsillä kymmenillä toiminut, koska hän kohdisti kritiikkinsä myös osaan lapsenlapsistaan ja heidän kumppaneihinsa.
  Äitini siunattiin pari viikkoa sitten, osittain häntä kaipaan, mutta jostain pulpahtaa pinnalle se hoikkuuden ihailu ja kuinka se satutti nuoria tyttöjä. Ja minua.
  Mutta Outi, me olemme mitä olemme, kehoinemme ja painoinemme, ainakaan emme esitä mitään, kuinka hienoa pystyä olemaan se minä, mikä olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä et olisi ollut tuon pojan kanssa onnellinen, koska hän ei sinua hyväksynyt itsenäsi. Ihan mahtavaa, että me kummatkin löydettiin rakkaudet, jotka arvostavat meitä juuri sellaisinä kuin olemme. Osanottoni äitisi kuoleman johdosta, ikävää, että sinulle jäi hänestä noin ikäviä muistoja myös. Nouset vaan nyt niidenkin muistojen yläpuolelle ja jatkat sun onnellista elämää <3
   Aitous on parasta ja sitähän me juuri olemme <3

   Poista
 10. Niin hienosti kirjoitettu❤️. Sinä olet upea niin ulkonäkösi puolesta kuin sydämeltäsikin❤️. Suvaitsevaisuutta tähän maailmaan toivon minäkin🌍. Iloista vappua🎉🎊🎈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suvaitsevaisuutta niin monen asian kanssa tarvittaisiin, niin moni vähemmistöryhmä kokee ihan hirveitä asioita. Nämä minun asiat ovat niin pieniä niihin verrattuina. Kyllä kuitenkin taas kannatti näistä kirjoittaa, koska nyt saan teiltä niin ihania viestejä. Kiitos ihana Teija <3

   Poista
 11. Koskettava kirjoitus Outi, se sai kyyneleet silmiini. Olet upea 💖

  VastaaPoista
 12. Voi Outi <3. En voisi mitenkään kuvitella sua minkään muun kokoiseksi, koska jokaikinen sun kilo on ihan täyttä kultaa <3.

  Mulle poikien kouluaikoina antamat nimitykset on olleet "rillipiru", "ruma" ja "lauta" (muistan kuinka yläasteella pojat kokeili kesken tunnin edessäistuvan tytön selästä hipaisemalla, onko tytöllä rintsikat ja arvatenkin sitten julistivat kovaan ääneen, että olen ainut, jolla ei ole, koska ei ole mitä niihin laittaisin. Samoin kuin yhdessä koulun joulujuhlassa, jossa me tytöt esitettiin enkeleitä, sain kuulla, että "kaikki muut näyttivät kauniilta paitsi Annukka (joskin käyttivät halventavasti pelkkää sukunimeä))"
  Mua myös luultiin usein pojaksi paitsi ruumiinrakenteeni, myös isän lyhyiksi leikkaamien hiusten takia ja se ei varsin hivellyt itsetuntoa.

  Sittemmin mulle kävi niin onnekkaasti kuin sullekin, että sain rakastavan ihanan miehen, joka on monella tapaa valanut itseluottamusta ja pikkuhiljaa aloin uskoa siihen, että kun mies sanoo mua kauniiksi, oikeasti myös tarkoittaa sitä. Niinkuin sun Rachid, joka rakastaa sua selvästi yli kaiken.

  Kaikenmaailman kesseleitä tähän maailman mahtuu ja joukossa aina niitä, jotka katsovat oikeudekseen nostaa itsensä jalustalle, josta käsin sitten voivat ladella kommentteja toisten ulkonäöstä ja vetää sitten siitä johtopäätöksiä ihmisistä ihmisinä. Pieleen menee sanon minä ja jaksan aina vaan uskoa siihen, että jonain päivänä paha saa palkkansa.

  Olet super <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu siltä, että meitä kaikkia on joskus kiusattu koulussa, aina löytyi syitä miksi joku ei ollut hyvä itsenään. Mä voin ihan vilpittömästi sanoa, että ilman Rachidia mun itseluottamus ja omanarvontunne ois täydessä nollassa. Ison homman on tuo rakas tehnyt ja siitä olen hänelle ikuisesti kiitollinen.
   Karma is a bitch, hyvä saa hyvää ja paska paskaa, jos ei tänään niin myöhemmin kuitenkin.
   Itekin oot ihan supermimmi <3

   Poista
 13. Upea kirjoitus kipeästä aiheesta. Toivottavasti jaksat nähdä, että nuo kaikenlaisten asiattomien heittojen heittäjät ovat alapuolellasi. Sinusta välittyy lämmin ja viisas ihminen. Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ihanasta kommentistasi ja kehustasi. Tämä lämmittää sydäntäni ihan erityisesti.
   Ihanaa vappuviikkoa sinulle ja kaikkea hyvää elämääsi <3

   Poista
 14. Niin viisas ja ihana postaus - me ollaan hyviä just niin kuin me ollaaan. Itse olin yläasteella rillipää miiinus 7, ja kukaan poika ei halunnut mua, ihalin vain vierestä kun kamuja haettiin tanssimaan.

  Välillä sitä miettii, miten suuret painolastit voi jäädä kouluajoista, jos ei ole saanut hyväksyntää. Itse ehkä kipuilen asiaa vieläkin, sinkkuna kohta 5 v. Oot ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuollaiset kiusaamiset jättävät aina arvet ihmiseen. Onneksi näistä tapahtumista yleensä pääsee suurimmaksi osaksi yli tai no ei yli, mutta asiat asettuvat arvoasteikolla sinne häntäpäähän.
   Haleja Taru ja hei, itekin oot ihana <3

   Poista
 15. Ihana Outi:) Ja niin hienosti kirjoitit tuosta aiheesta, josta olet saanut kärsiäkin. Halit, ja ihanaa loppuviikkoa Outi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jael! Välillä pitää muistella noita vähän ikäviä asioitakin ja sitten ne taas voi painaa pinkan alimmaiseksi ja nauttia täysillä tästä tämän hetkisestä elämästä.
   Kivaa vappuviikkoa sinullekin <3

   Poista
 16. Mieletön kirjoitus ja koskettaa ja sattuu sydämeen lujasti. Miten ihmiset on niin hirveitä toisilleen, mistä kaikki tuo ilkeys kumpuaa.

  Oot yksi naisellisimpia ja äidillisimpiä naisia jota tiedän, ihana nainen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tule koskaan ymmärtämään miksi toista pitää satuttaa? Mikä motiivi on näillä ihmisillä? Itsensä ylentäminen toista alentamalla.
   Oot kyllä Tiia niin kultainen aina mua kohtaan. Oot ehdottomasti yksi mun suosikkityypeistä, tiedäthän sen? <3

   Poista
 17. Hieno ja koskettava kirjoitus. Mukavaa vapunaikaa!
  - Seijahannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Seija ja toivottavasti sinullakin oli kiva vappu!

   Poista
 18. Niin hyvä kirjoitus! Olet tosi kaunis sisältä ja ulkoa päin ja se näkyy sinusta! Ihanaa kevättä koko perheellesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoistasi! Kaunista kevättä myös sinulle <3

   Poista
 19. Mutta vaikka lihavan on NIIN kurjaa ja kaikki arvostelevat ja kiusaavat ja lääkäritkin tekevät työtään, niin laihdutus ei tule kuuloonkaan.

  Ja jos tulee niin KAIKKEA on yritetty (=ei mitään kunnolla) ja syy on taatusti kilpirauhasen vajaatoiminta tai matala ferritiinit, vaikkei missään tutkimuksessa niitä koskaan havaittu.

  Ehkä kannattaa nyt mahdollisimman nopeasti hypätä syvimpään päätyyn (rotkoon) ja aloittaa jokin ääridieetti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herran jestas miten paha olo sinulla täytyy olla, että tulet sitä purkamaan blogiini. Tuliko nyt parempi mieli? Minua sinä et kommentillasi loukannut, joten tavallaan teit nyt hukkareissun tänne.

   Poista
  2. Onneksi aito kauneus tulee sisältä päin, vaikka olisi miten hoikka varsi jos suusta tulee myrkkyä, olet ruma ihminen. Outi sinä sen sijaan olet ihana, avoin ja kaunis nainen sekä ulkoisesti kuin sisäisesti. Antaa koirien haukkua!

   Poista
  3. Niin olen jo elämäni aikana karaistunut, että tällaiset kommentit eivät satuta
   Pistää vaan miettimään, että mokä tämän kirjoittajan motiivi on ollut?

   Poista
 20. Mitä ihmettä joku täällä kiukuttelee?
  Koirat haukkuu mutta karavaani kulkee! Tuo blogikirjoitushan oli aivan mahtavan hienosti kirjoitettu. Tsemppiä Outi, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin täysin tarpeeton kommentti. Missään kohdassa en ole sanonut että lihavuuteni olisi hyvä asia, mutta sen sanon, että se on minun oma asiani. Kiitos tsempeistä ❤️

   Poista