Nyt on kuulkaa maailman kirjat sekaisin kun minä leipaisin Marokkolaisia msemen lettusia.
30 vuotta tulee Rachidilla ja minulla tänä vuonna yhteiseloa täyteen ja koskaan en ole näitä ennen leiponut.
Minun anoppini tekee maailman parhaat msemen letut ja ehkä juuri siksi en ole itse uskaltautunut näitä tekemäänkään.
Msemen lettu on minun mielestäni herkullinen sekoitus leipää ja lettua.
Anoppi tekee näitä sekä täytteillä, että ilman.
Minun ensimmäiset tekeleet ovat ilman täytettä.
Mies syö tällaisia lettusia hunajan kanssa.
Taikinaan laitoin:
1 tlk kuivahiivaa
3½ dl jauhoja
½ dl hienonnettuja mannasuurimoita
1 tlk suolaa
1 rkl sokeria
n.2 dl lämmintä vettä
n.1 rkl öljyä taikinapallon päälle
Taikinan pitää olla joustavaa, mutta ei tarttuvaa.
Annetaan kohota n.30 minuuttia.
En tehnyt isoa taikinaa, koska ensimmäistä kertaa näitä kokeilin tehdä.
Tästä taikinasta tein viisi pienempää taikinapalloa.
Otin avuksi ison piirakkavuoan ja voitelin sen sulalla voilla.
Sitten aloitin pienen taikinapallon levittämisen vuoalle.
Taikina taputellaan ohueksi ympyräksi.
Ympyrän ollessa valmis, käännetään alareuna keskelle ympyrää ja sama toistetaan yläreunan kanssa.
Taitteisiin laitetaan aina ripaus mannasuurimoita ja sulaa voita.
Lopuksi taitetaan taikina vielä kahtia.
Kääntelyjen jälkeen lettuset näyttävät tällaisilta.
Tässä vaiheessa annoin taikinan taas nousta n.15 minuuttia.
Lämmitin paistinpannun kuumaksi, jonka jälkeen laskin lämmön keskivaiheille.
Meillä liedessä on 6 eri paistoastetta ja paiston lettuset asteella 4 eli keskilämmöllä.
Ennen pannulla laittoa taiteltu lettunen painellaan vielä kerran matalaksi.
Lettunen suurenee painellen noin kolminkertaiseksi.
Ripottelin vielä päälle mannasuurimoita.
Msemen lettuset tulivat nopeasti valmiiksi, kun niitä käänteli pannulla tiuhaan tahtiin.
Tärkeää on, että pinta ei pala ja sisus kypsyy.
Miehen mukaan näistä tuli oikein kelpo lettusia, mutta kyllä me kummatkin se tiedetään, että mikään ei edelleenkään voita niitä anopin msemeniä.
Tämä viikonloppu menee taas Karkkilassa, joten blogi ja bloggaaja hiljenevät N-Y-T nyt!
Kaunista viikonloppua kaikille <3
Ihania lettusia siellä! En ole ko. lettusia tehnyt naan leipää kyllä - onko maku yhtään samanlainen! Rentouttavaa Karkkila-viikkistä murmeli!
VastaaPoistaOn kyllä vähän samanlaista, mutta ehkä vähän makeampaa ja rasvaisempaa kyllä.
PoistaKaunista viikkoa sinulle Taru <3
Herkullisen näköistä Outi❤️Olen täällå joskus syönyt tuollaisia, mutta niissä oli oliivi-juustotäyte. Herkullista ja hyvää Karkkila-viikonloppua sinulle❤️
VastaaPoistaRachidin äiti tekee liha-yrttitäytteisiä lettusia ja ne on ihanan makuisia!
PoistaKaunista viikkoa sinulle Jael <3
Nuo leipomasi lettuset näyttävät hyville <3 Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaMies oli kyllä niin onnellinen kun näitä tein, tuli koti kotimaassa mieleen!
PoistaAurinkoista viikkoa Tarja <3
Hyvältä näyttää! Itse en ollut tällaisista lettusista kuullutkaan.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua!
Minäkin opin nämä herkut vasta kun pääsin ensimmäisen kerran Marokkoon!
PoistaKaunista viikkoa sinulle Minna <3
Ah pakko olla niin herkullisia ja nämä lähtee taatusti kokeiluun. Tuhannesti kiitoksia reseptistä ja mitä mukavinta viikkistä Outi. <3
VastaaPoistaKannattaa testata. Ovat vähän isotöisiä, mutta lopputulos on sen väärti.
PoistaAivan ihanaa viikkoa Tiiuli <3
Yhtäkkiä muistinkin että olinkin joskus postannut ja itsekin tehnyt noita. Ihan unohdin kunnes luin tämän postauksesi. Nuo ovatkin tosi hyviä:)
VastaaPoistahttps://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/2014/09/marokkolainen-paistettu-ja-ihanasti.html
Ajattelinkin, että varmasti olet ainakin vastaavia lettusia olet paistellut.
PoistaJopa näyttää hyvältä ja maistuvat takuulla herkullisilta! :p
VastaaPoistaOli kyllä onnistunut kokeilu, nyt uskallan tehdä toistekin!
PoistaAurinkoista viikkoa sinulle Jonna <3
Nam! Lettuset näyttää herkullisilta🥰Mukavaa sunnuntaita Outi
VastaaPoistaOlivat herkullisia lettusia kyllä! Aurinkoista viikkoa sinulle Kristiina <3
PoistaOlivat kyllä niin herkkua! Ihanaa viikkoa sinulle Suvi!
VastaaPoistaHei tämähän meni kokeiluun. 🤗 ❤
VastaaPoistaKokeilemalla saat vähän marokkolaisuutta tupaan :)
Poista